Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zestawy naprawcze do kol a czujniki cisnienia

Featured Replies

Napisano

Hej,

Bylem wczoraj u wulkanizatora i cos wspominal, ze ryzykowne jest uzywanie zestawow naprawczych, jezeli auto jest wyposazone w czujniki...

Wydaje mi sie, ze skoro wiele aut nie posiada juz fabrycznie zapasu, to chyba nie powinno byc zadnego problemu...

Czy ktos moglby to potwierdzic?

Maciej

Napisano

> Hej,

> Bylem wczoraj u wulkanizatora i cos wspominal, ze ryzykowne jest uzywanie zestawow naprawczych,

> jezeli auto jest wyposazone w czujniki...

> Wydaje mi sie, ze skoro wiele aut nie posiada juz fabrycznie zapasu, to chyba nie powinno byc

> zadnego problemu...

> Czy ktos moglby to potwierdzic?

> Maciej

przecież masz dojazdówkę w bagażniku......gaz chcesz włożyć? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> przecież masz dojazdówkę w bagażniku......gaz chcesz włożyć?

Wiem, wiem ale bagaznik byl zawalony walizkami i trunkami z Litwy i nie chcialo mi sie szarpac z wyciaganiem tego grinser006.gif

Gaz to ja juz mam, w kuchence wink.gif

Napisano

wszystko zależy czy "czujnik" ciśnienia w oponach jest realizowany przy pomocy czujników ABSu czy przy pomocy rzeczywiscie czujników w oponach. Przy tych pierwszych a chyba takich jest większość - problemu żadnego nie ma.

Choć skuteczność zestawu naprawczego w dużej mierze zależy od rodzaju uszkodzenia. Fabrycznie miałem Run flaty, teraz jeżdze bez zapasu i bez zestawu naprawczego, mam Assistance.

Napisano
  • Autor

> wszystko zależy czy "czujnik" ciśnienia w oponach jest realizowany przy pomocy czujników ABSu czy

> przy pomocy rzeczywiscie czujników w oponach. Przy tych pierwszych a chyba takich jest

> większość - problemu żadnego nie ma.

> Choć skuteczność zestawu naprawczego w dużej mierze zależy od rodzaju uszkodzenia. Fabrycznie

> miałem Run flaty, teraz jeżdze bez zapasu i bez zestawu naprawczego, mam Assistance.

Tez mam Assistance, tylko ze dla mnie to ostatecznosc...

Mialbym wracac na lawecie 500km do domu, albo szukac wulkanizacji w niedziele w nocy? grinser006.gif

Zawsze woze zapas, ale po prostu uslyszalem taka opnie od wulkanizatora i chcialbym ja zweryfikowac.

Wczesniej nie mialem auta z czujnikami, wiec nawet o tym nie pomyslalem wink.gif

Napisano

> Tez mam Assistance, tylko ze dla mnie to ostatecznosc...

> Mialbym wracac na lawecie 500km do domu, albo szukac wulkanizacji w niedziele w nocy?

> Zawsze woze zapas, ale po prostu uslyszalem taka opnie od wulkanizatora i chcialbym ja

> zweryfikowac.

> Wczesniej nie mialem auta z czujnikami, wiec nawet o tym nie pomyslalem

W C4 ciśnienie jest monitorowane za pomocą czujników w kołach, ja bym uszczelniacza nie używał.

Napisano
  • Autor

> W C4 ciśnienie jest monitorowane za pomocą czujników w kołach, ja bym uszczelniacza nie używał.

No nic na przyszlosc bede madrzejszyok.gif

Poki co czujnik hula,wiec nic mu sie nie stalo.

Napisano

Są nowe spraye do kół które nie uszkadzają czujnikow - jakiś czas temu uzywalem takiego i nie było problemu.

Napisano

Jeśli mam fabryczne czujniki ciśnienia i fabrycznie auto ma zestaw naprawczy, to chyba producent wie co robi ?

Napisano
  • Autor

> Jeśli mam fabryczne czujniki ciśnienia i fabrycznie auto ma zestaw naprawczy, to chyba producent

> wie co robi ?

Tez o tym pomyslalem, tylko czy wszystkie spraye sa jednakowe?

Pytanie raczej z ciekawosci, bo kapec to sie trafia srednio raz na kilka lat grinser006.gif

Napisano

> Jeśli mam fabryczne czujniki ciśnienia i fabrycznie auto ma zestaw naprawczy, to chyba producent

> wie co robi ?

Tak. Tak jak napisałem powyżej są spraye które nie uszkadaja czujnikow.

Napisano

> wie co robi ?

Nie liczyłbym na to w ciemno zlosnik.gif - miałem już kiedyś do czynienia z autem, gdzie fabrycznie dołączony klucz do kół nie nadawał się do odkręcenia kół w tym aucie.

Napisano
  • Autor

> Nie liczyłbym na to w ciemno - miałem już kiedyś do czynienia z autem, gdzie fabrycznie dołączony

> klucz do kół nie nadawał się do odkręcenia kół w tym aucie.

Poza tym na gwarancji wymienia ewentualnie 1 czujnik na 10tys i po klopocie wink.gif

A jak sie gwarancja skonczy, to skasuja za kazdy kilka ladnych stowek grinser006.gif

Napisano

> Poki co czujnik hula,wiec nic mu sie nie stalo.

Mam czujniki i nie mam pojęcia co może się stać z nimi po zastosowaniu spraju, przecież są to hermetyczne zalane elementy. A wentyl czujnika jest tylko wentylem jak w każdym kole.

Napisano

W Insignii (nie wiem czy każdej, ale na pewno w OPC) są czujniki i spray dorzucony przez producenta zamiast dojazdówki waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.