Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.2TSI i 1.4TSI - problemy z łańcuchem rozrządu...

Featured Replies

Napisano

> Rozejrzałem się właśnie po cewkach do tego silnika. Okazuje się, że to popularny model stosowany w

> całej VAG. Najczęściej spotykani producenci to Bosch i Beru.

> mar00ha

Też sprawdziłem z ciekawości ceny ok. 100-140zł, także tragedii nie ma ok.gif

Napisano

> Rozejrzałem się właśnie po cewkach do tego silnika. Okazuje się, że to popularny model stosowany w

> całej VAG. Najczęściej spotykani producenci to Bosch i Beru.

Do Stilo 1.6 16V 103KM też nie łatwo jest kupić cewkę Sagem'a, np. w IC wcale nie ma,

286139035-ak-stilo-cewka.jpg

co nie zmienia faktu, że początkowo były montowane fabrycznie Sagem'y.

Pozdrawiam BAS

post-23749-14352516983326_thumb.jpg

Napisano

> Też sprawdziłem z ciekawości ceny ok. 100-140zł, także tragedii nie ma

Cena to pikuś. Mnie bardziej martwi zamieszanie organizacyjne - awaria to dla mnie kłopot, bo muszę się zająć kontaktami z assistance, wypożyczalnią aut, pilnować żeby w ASO coś się działo, itp.

mar00ha

Napisano

> Cena to pikuś. Mnie bardziej martwi zamieszanie organizacyjne - awaria to dla mnie kłopot, bo muszę

> się zająć kontaktami z assistance, wypożyczalnią aut, pilnować żeby w ASO coś się działo, itp.

> mar00ha

No to jest odwieczny problem, szczególnie pilnowanie ASO, bo np. w moim przypadku przy pierwszym przeglądzie nie wiedzieli w zasadzie o istnieniu Fabii z silnikiem 1.4 TSI

i było kilka śmiesznych sytuacji z tego tytułu.

(auto kupowane w innym salonie)

Napisano

> No to jest odwieczny problem, szczególnie pilnowanie ASO, bo np. w moim przypadku przy pierwszym

> przeglądzie nie wiedzieli w zasadzie o istnieniu Fabii z silnikiem 1.4 TSI

> i było kilka śmiesznych sytuacji z tego tytułu.

> (auto kupowane w innym salonie)

U mnie ze znajomością silników raczej nie ma problemów. Za to jakieś dziwne zarządzanie robotą mają - autem "opiekuje się" tylko człowiek przyjmujący do warsztatu, tylko mechanik, który dostał je do roboty, tylko jeden i ten sam elektryk. Taka sytuacja powoduje, że naprawa niepotrzebnie dwukrotnie się wydłuża, bo ci ludzie pracują tylko przez pół dnia działalności serwisu. pad.gif

Np. wczoraj wymusiłem, aby wymiany cewki dokonał inny elektryk (bo tego "mojego" już nie było w pracy). zlosnik.gif

Inna rzecz, że korzystam z ubezpieczenia od napraw i ASO dokonało naprawy mimo braku decyzji ubezpieczyciela o zgodzie na wykonanie naprawy. ASO w ten sposób się podłożyło - auto wydane, faktura nie zapłacona i nie wiadomo jeszcze kto ją zapłaci. zlosnik.gif

Ale to właśnie mi się w moim ASO podoba - jak trzeba i się da, to nagną procedury, aby klient (znaczy ja) był zadowolony.

mar00ha

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.