Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie włącza sie wentylator

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam problem, Nie włącza mi się wentylator, zwierałem kable od czujnika, wentylator się włączył więc padło na czujnik.

Kupiłem czujnik, wymieniłem, auto sie zagrzalo tak ze zbiorniczkiem wywalilo plyn, a wentyl sie nie włączył - gdzie szukać ?

Napisano

> Witam,

> Mam problem, Nie włącza mi się wentylator, zwierałem kable od czujnika, wentylator się włączył więc

> padło na czujnik.

> Kupiłem czujnik, wymieniłem, auto sie zagrzalo tak ze zbiorniczkiem wywalilo plyn, a wentyl sie nie

> włączył - gdzie szukać ?

termostat nie otwiera sie.

Napisano

> Witam,

> Mam problem, Nie włącza mi się wentylator, zwierałem kable od czujnika, wentylator się włączył więc

> padło na czujnik.

> Kupiłem czujnik, wymieniłem, auto sie zagrzalo tak ze zbiorniczkiem wywalilo plyn, a wentyl sie nie

zobacz czy nie jest gdzieś kabel ułamany przed czujnikiem

mi też cc się gotowało aż przypadkiem wsadziłem tam łapę i poruszałem przewodami i zadziałał

Napisano
  • Autor

> zobacz czy nie jest gdzieś kabel ułamany przed czujnikiem

> mi też cc się gotowało aż przypadkiem wsadziłem tam łapę i poruszałem przewodami i zadziałał

jak zwieram piny we wtyczce od czujnika to wentyl się włącza, czujnik nowy

Napisano

> jak zwieram piny we wtyczce od czujnika to wentyl się włącza, czujnik nowy

tak bo jak wyjmiesz przewód jest ok a na włączonej wtyczce nie ma przejścia, gdzieś jest ułamany przewód

miałem dokładnie tak jak piszesz

Napisano
  • Autor

> tak bo jak wyjmiesz przewód jest ok a na włączonej wtyczce nie ma przejścia, gdzieś jest ułamany

> przewód

> miałem dokładnie tak jak piszesz

na poskladanej wtyczce zwierałem ok.gif

Napisano

ksytkowi chodziło o to, że jak jest wpięta w czujnik w chłodnicy to nie ma dobrego kontaktu. Polecam to sprawdzić bo faktycznie lubi tam przegnić, sam muszę u siebie wymienić ten wtyk bo u mnie to samo było, narazie mam zalutowane "na sztuke", ale nowa wtyczka z przewodami już czeka na złożenie.

Napisano
  • Autor

> termostat nie otwiera sie.

wymienilem i nie pomoglo

na krotko za kazdym razem się włącza, na czujniku raz się załączył a później juz nie chciało :/

Napisano

> wymienilem i nie pomoglo

> na krotko za kazdym razem się włącza, na czujniku raz się załączył a później juz nie chciało :/

Podaj na wentyl nowa mase, z tego co pamietam wentyl jest wlaczany masa a plus idzie do skrzynki, ja bym posprawdzal kable wink.gif

Napisano

> Podaj na wentyl nowa mase, z tego co pamietam wentyl jest wlaczany masa a plus idzie do skrzynki,

> ja bym posprawdzal kable

Tylko jak spina zworką to śmiga cały czas zlosnik.gif

Napisano

> Witam,

> padło na czujnik.

SPRAWDŹ BEZPIECZNIK ZA AKUMULATOREM W SKRZYNCE-DUŻY BODAJŻE 40A- U mnie był spalony i dlatego wentylator nie chodził-PZDR Mat

Napisano
  • Autor

> SPRAWDŹ BEZPIECZNIK ZA AKUMULATOREM W SKRZYNCE-DUŻY BODAJŻE 40A- U mnie był spalony i dlatego

> wentylator nie chodził-PZDR Mat

w cc nie ma takiego cool.gif

Napisano

> w cc nie ma takiego

zacznij od obbadania tego przewodu co Ci pisałem, obstawiam na 99% że to będzie to

Napisano
  • Autor

> zacznij od obbadania tego przewodu co Ci pisałem, obstawiam na 99% że to będzie to

dzisiaj rozbiore wtyczke ok.gif

Napisano

> w cc nie ma takiego

Jest. Chodzi chyba o ten co jest schowany w kablu tym plastiku nad aku

Napisano
  • Autor

> Jest. Chodzi chyba o ten co jest schowany w kablu tym plastiku nad aku

nie o to, w sc mpi jest skrzynka z bezpiecznikiem umieszczona za AKU

Napisano

> Jest. Chodzi chyba o ten co jest schowany w kablu tym plastiku nad aku

to jest główny bezpiecznik ( na całą instalacje samochodu). W cc bezpiecznik od wentylatora jest w skrzynce bezpieczników pod kierownicą. (jeśli mnie pamięć nie myli to jest to prawy dolny - w każdym bądź razie jest oznaczony symbolem wiatraka)

Napisano
  • Autor

> czujnik w chłodnice nowy oryginał czy chinol?

to co mieli w sklepie biglaugh.gif nie było nawet pudełka

Napisano

Sprawdź przekaźnik w skrzynce bezpieczników.

Poza tym, jak chcesz znaleźć usterkę w układzie elektrycznym, wypadałoby mieć schemat instalacji i sprawdzić kolejno cały obwód wentylatora.

Napisano

> to co mieli w sklepie nie było nawet pudełka

skoro po zwarciu pinow w czujniku wentyl sie wlacza, to obwod jest ok. Albo czujnik, albo uklad chlodzenia. Nie zapowietrza sie?

Napisano
  • Autor

> skoro po zwarciu pinow w czujniku wentyl sie wlacza, to obwod jest ok. Albo czujnik, albo uklad

> chlodzenia. Nie zapowietrza sie?

w przyszłym tyg musze wymienic nagrzewnice, to wymienie rownież czujnik na jakiś normalny , póki co zrobiłem sobie pstryczka

Napisano

> tak bo jak wyjmiesz przewód jest ok a na włączonej wtyczce nie ma przejścia, gdzieś jest ułamany

> przewód

> miałem dokładnie tak jak piszesz

Też miałem uwaloną wiązkę i jak pociągnąłem nową, to wszystko gra...

Napisano

> w przyszłym tyg musze wymienic nagrzewnice, to wymienie rownież czujnik na jakiś normalny , póki co

> zrobiłem sobie pstryczka

ja jeszcze bym spojrzał na twoim miejscu na termostat i pompę wody jak mówisz ze po zwarciu wentylator działa i po zagrzaniu wybiło płyn przez zbiornik to bym sprawdził pompę i termostat

Napisano
  • Autor

> ja jeszcze bym spojrzał na twoim miejscu na termostat i pompę wody jak mówisz ze po zwarciu

> wentylator działa i po zagrzaniu wybiło płyn przez zbiornik to bym sprawdził pompę i termostat

termostat wymieniany. pompa woda również przy składaniu auta ( od żłożenia auta zrobiłem 50km )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.