Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podświetlenie konsoli środkowej...

Featured Replies

Napisano

...padło w brzydalu frown.gif a dokładniej, to jego część odpowiedzialna za podświetlenie pokrętła regulacji temperatury. ktoś wie, co tam będzie do wymiany i czy da się to zrobić w ramach gwarancji?

pomóżcie pliiisss wink.gif

Napisano

> ...padło w brzydalu a dokładniej, to jego część odpowiedzialna za podświetlenie pokrętła

> regulacji temperatury. ktoś wie, co tam będzie do wymiany i czy da się to zrobić w ramach

> gwarancji?

> pomóżcie pliiisss

u mnie to samo podświetlenie padło przy przebiegu około 10 tys. km jak samochód był oczywiscie na gwarancji. Najpierw w serwisie powiedzieli, że żadne żarówki, podświetlenia itd nie są objęte gwarancją i chcieli około 120pln za zrobienie tego podświetlenia. Jednak zgodzili się z moją argumentacją, że to nie powinno przepalić się tak szybko, więc poszliśmy na kompromis: rozebranie panelu potraktowali jako naprawę gwarancyjną źle spasowanych plastików tegoż panelu (co też po części było prawdą zlosnik.gif) i zapłaciłem jakoś za same żaróweczki i samą ich wymianę bez rozbierania niczego, dokładnie pamiętam: 21 PLN.

Ale jeżeli samochód ma już kilka lat, to może być problem z załatwieniem tego gwarancyjnie

Napisano

Jeśli w aucie jest klima manualna, to na kąciku Stilo można znaleźć manual. Podejrzewam, że w Bravo jest to rozwiązane bardzo podobnie. zlosnik.gif

Jeśli klima automatyczna, to niestety nie wiem.

Napisano

> Jeśli w aucie jest klima manualna, to na kąciku Stilo można znaleźć manual. Podejrzewam, że w Bravo

> jest to rozwiązane bardzo podobnie.

Dokładnie jest bardzo podobnie. Ja już wymieniałem i w stilo i w bravo. Generalnie rozebrałem całość, bez wyciągania żaróweczek od tyłu. Tak jak jest to opisane na forum stilo. Można też wyjąć całą ramkę od radia i spróbowac sie tam dostać ręką od tyłu. Całość to około 30-60min.

Napisano
  • Autor

> jako ze nie chce mi sie szukac podobnego tematu na ak, tutaj link do manuala wymiany z fbk

...dziękować smile.gif teraz tylko muszę podjechać na jakiś spot, na którym będzie TGHM i tam zagonić go do roboty zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ale jeżeli samochód ma już kilka lat, to może być problem z załatwieniem tego gwarancyjnie

...dwa i pół roku, przebieg 36 tys. więc o naprawie w ramach gwarancji mogę zapomnieć....

Napisano

> ...dwa i pół roku, przebieg 36 tys. więc o naprawie w ramach gwarancji mogę zapomnieć....

A to nie masz 3 lat gwarancji cfaniaczek.gif

Napisano

> A to nie masz 3 lat gwarancji

nawet jesli ma to ASO powie ze nie objemuje ona zarowek

• 2 tygodnie później...
Napisano

> ...dziękować teraz tylko muszę podjechać na jakiś spot, na którym będzie TGHM i tam zagonić go do

> roboty

A może lekkiego kopa daćvtej konsoli? U mnie to działa. Czasem jak przekręcam stacyjkę to podświetlenie nie działa, ale jak potem kolankiem puknę w konsolę to już swieci smile.gif

Napisano
  • Autor

> A może lekkiego kopa daćvtej konsoli? U mnie to działa. Czasem jak przekręcam stacyjkę to

> podświetlenie nie działa, ale jak potem kolankiem puknę w konsolę to już swieci

...zadziałało yikes.gif po prawie 3 latach jeszcze się nie przyzwyczaiłam, że fiat to fiat i swoje fanaberie ma zlosnik.gif

Napisano

> ...zadziałało po prawie 3 latach jeszcze się nie przyzwyczaiłam, że fiat to fiat i swoje

> fanaberie ma

po prostu włókno żarówki sie złączyło. I tak żarówka do wymiany wink.gif

Napisano

> ...zadziałało po prawie 3 latach jeszcze się nie przyzwyczaiłam, że fiat to fiat i swoje

> fanaberie ma

E tam od razu fanaberie, zwyczajnie - auto z charakterem, nie dla każdego smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> po prostu włókno żarówki sie złączyło. I tak żarówka do wymiany

...działa? działa! to problemu nie widzę zlosnik.gifhehe.gifzlosnik.gif

• 9 miesięcy później...
Napisano

> jako ze nie chce mi sie szukac podobnego tematu na ak, tutaj link do manuala wymiany z fbk

A jak ktoś nie jest zarejestrowany to jak ma ten manual zobaczyć zlosnik.gif

Napisano

> A jak ktoś nie jest zarejestrowany to jak ma ten manual zobaczyć

zarejestrowac sie zlosnik.gif

generalnei musisz zaczac od ramki oslony lewarka i pozniej demontowac wszystko co kolo panelu sterowania klimy masz