Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycinanie kratek w zderzaku cc. Jakie narzędzia?

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

chcę poprawić przepływ powietrza przez chłodnicę, dlatego też zastanawiam się nad przeniesieniem tablicy rejestracyjnej na prawy dół zderzaka.

Wiem, że jeździ tak masę cc, i dlatego mam pytanie do Szanownych kolegów o narzędzia, jakie mogą się przydać przy taje operacji.

Czym wycinaliście kratki? Szlifierką kątową, wiertarką, brzeszczotem etc.?

I czy rejestrację mocowaliście za pomocą wkrętów, i czy pod tablicę dawaliście jakieś gumowe albo plastikowe podkładki?

Pozdro

a83923b9adde006dm.jpg

583428e487307622m.jpg

Napisano

> Witajcie,

> chcę poprawić przepływ powietrza przez chłodnicę, dlatego też zastanawiam się nad przeniesieniem

> tablicy rejestracyjnej na prawy dół zderzaka.

> Wiem, że jeździ tak masę cc, i dlatego mam pytanie do Szanownych kolegów o narzędzia, jakie mogą

> się przydać przy taje operacji.

> Czym wycinaliście kratki? Szlifierką kątową, wiertarką, brzeszczotem etc.?

> I czy rejestrację mocowaliście za pomocą wkrętów, i czy pod tablicę dawaliście jakieś gumowe albo

> plastikowe podkładki?

> Pozdro

szlifierka

pozostawic nieco (ok 3mm) kratki po zewnetrznym obrysie.

potem wkretarka i maly kamien do szlifowania lub miniszlifierka modelarska na najnizszych obrotach z kamieniem.

Obrobic na cacy i jezdzic.

Uwazaj bo plastik szybko lapie temp. i mozesz podczas prac "dopieszczajacych" oink.gif stopic co nie co za duzo

Napisano

chyba lewy dół a nie prawy - a poza tym to nic nie przeszkadza, ileż ta tabliczka zachodzi na chłodnice... Jak słabo przechładza czynnik to zmienić chłodnicę a nie kombinować:P

Napisano

> Witajcie,

> chcę poprawić przepływ powietrza przez chłodnicę, dlatego też zastanawiam się nad przeniesieniem

> tablicy rejestracyjnej na prawy dół zderzaka.

> Wiem, że jeździ tak masę cc, i dlatego mam pytanie do Szanownych kolegów o narzędzia, jakie mogą

> się przydać przy taje operacji.

> Czym wycinaliście kratki? Szlifierką kątową, wiertarką, brzeszczotem etc.?

> I czy rejestrację mocowaliście za pomocą wkrętów, i czy pod tablicę dawaliście jakieś gumowe albo

> plastikowe podkładki?

> Pozdro

ja nawiercalem otowry potem wyrzynarka wyciołem, a dopieściłem ręcznie pilnikiem

Napisano
  • Autor

> chyba lewy dół a nie prawy - a poza tym to nic nie przeszkadza, ileż ta tabliczka zachodzi na

> chłodnice... Jak słabo przechładza czynnik to zmienić chłodnicę a nie kombinować:P

Chłodniczka nowa MM. Nowy płyn motula oraz termostat. Nowy czujnik, ale dalej po porządnym upalaniu są problemy z temperaturą

Napisano

> Chłodniczka nowa MM. Nowy płyn motula oraz termostat. Nowy czujnik, ale dalej po porządnym upalaniu

> są problemy z temperaturą

a moze juz czas wymienic rowniez przewody gumowe od wody? moze juz fi wewnetrzne zmniejszylo sie od osadow?

Ja mialem o polowe mniejszy przeplyw kiedys w swoim. No ale ja lalem do chlodnicy co popadlo - bywalo,ze i wode z oczka i cole hehe.gif

Napisano
  • Autor

> a moze juz czas wymienic rowniez przewody gumowe od wody? moze juz fi wewnetrzne zmniejszylo sie od

> osadow?

> Ja mialem o polowe mniejszy przeplyw kiedys w swoim. No ale ja lalem do chlodnicy co popadlo -

> bywalo,ze i wode z oczka i cole

Węże są okay właśnie...

Napisano

Szlifierka i najcieńsza tarcza do ciecia metalu.

P.s. Przy okazji koniecznie zaopatrz się w jakąś przyłbicę bo chlapie rozgrzanym plastikiem po całej mordzie zlosnik.gif

Napisano

nożyk do tapet z dobrym ostrzem i opalarka. Podgrzewasz nożyk na opalarce i cheja... wchodzi jak w masło smile.gif

Napisano
  • Autor

> nożyk do tapet z dobrym ostrzem i opalarka. Podgrzewasz nożyk na opalarce i cheja... wchodzi jak w

> masło

Ciekawy patent. Będzie precyzyjniej niż szlifierką...

Napisano

> ja nawiercalem otowry potem wyrzynarka wyciołem, a dopieściłem ręcznie pilnikiem

x2 zlosnik.gif 4 otworzy na kratke - drobne i konkretne ostrze w wyżynarce i spoko zlosnik.gif ale patent z opalarką i nożykiem też ciekawy ok.gif

Napisano

Pare dni temu również wycinałem te kratki nożykiem do tapet bez podgrzewania 270751858-jezyk.gif Było troche roboty bo jakieś 2 h smile.gif ale opalarką pójdzie napewno szybciej.

Napisano

najlepszy patent to dremelek i odpowiedni frez do tego

Napisano

Wiertarka + takie coś = 30 minut i cały zderzak czyli wszystkie kratki wyciąłem, od spodu czyli nie widać żadnych uszkodzeń zlosnik.gif

Napisano

o to jest tez patent dobry, aczkolwiek ja używam dremelka

Napisano

Dremelem byłoby precyzyjniej niż wiertarką, ale trzeba korzystać z tego co jest pod ręką wink.gif

Napisano

Jeden ciul czym zrobisz. Nie jeździsz na pokaz piękności tylko wyścigi / kjs i jak walniesz w coś to rozwalisz zderzak więc rób wiertarką i wyrzynarką.

Napisano

> Ciekawy patent. Będzie precyzyjniej niż szlifierką...

Na co ci to rób jak pisałem. I pomyśl o chłodnicy oleju

Napisano

niby tak aczkolwiek jak ktoś lubi dbać o detale i wygląd to jego sprawa. Wtedy nie ważne czy to jest rajdówka czy auto do jazdy na codzień czy tylko na zloty

Napisano

> niby tak aczkolwiek jak ktoś lubi dbać o detale i wygląd to jego sprawa. Wtedy nie ważne czy to

> jest rajdówka czy auto do jazdy na codzień czy tylko na zloty

Ale stilo ma czarne zderzaki z przodu więc chyba aż takim estetą nie jest. Auto prawie tylko po kieleckim torze lata więc i o krakse łatwo bo tam ślisko

Napisano

Janota tez tylko po torze lata, a dba o każdy detal w samochodzie. Czuczu zrozum nie każdy podchodzi do tematu tak jak Ty, chłopak pytał jak zrobić więc każdy mu pisze jak robił, a jak on sobie to zrobi to już jego sprawa

Napisano

> Janota tez tylko po torze lata, a dba o każdy detal w samochodzie. Czuczu zrozum nie każdy

> podchodzi do tematu tak jak Ty, chłopak pytał jak zrobić więc każdy mu pisze jak robił, a jak

> on sobie to zrobi to już jego sprawa

Ja zawsze dbalem o detale tylko po prostu w tym wypadku jest to zbędne moim zdaniem

Napisano

> Twoim może być, innych nie koniecznie

Co racja to racja, zadbana rajdówka zmiata z powierzchni ziemii slinka.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.