Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanko do posiadaczy Orlando.

Featured Replies

Napisano

Heja.

Dostałem ofertę na Orlando 1.8 LT+ z lakierem metalik na 69900. Czyli upust ok. 4500 pln. Gratis dywaniki hahaha.gif Autko jest na placu u dealera. Teraz mam pytanko - możecie mi napisać co utargowaliście - zniżki ew. wyposażenie montowane u dealera. Bo nie wiem czy trzeba szarpac sprzedawcę dalej czy może to jest już i tak znośna oferta.

I prośba o ocenę spalania tego autka. Zwłaszcza w mieście bo w trasie większość pali zadowalająco.

Pozdrawiam

Michał

Napisano

> Heja.

> Dostałem ofertę na Orlando 1.8 LT+ z lakierem metalik na 69900. Czyli upust ok. 4500 pln. Gratis

> dywaniki Autko jest na placu u dealera. Teraz mam pytanko - możecie mi napisać co

> utargowaliście - zniżki ew. wyposażenie montowane u dealera. Bo nie wiem czy trzeba szarpac

> sprzedawcę dalej czy może to jest już i tak znośna oferta.

> I prośba o ocenę spalania tego autka. Zwłaszcza w mieście bo w trasie większość pali zadowalająco.

> Pozdrawiam

> Michał

Przy ofcicjalnych upustach na poziomie 0 zł, to i tak dobrze. Marza na samochody chyba opscyluje na poziomie chyba 10% wiec wyglada na to ze sie podzielił z tobą tym zarobkiem.

Ja bym staral sie wyrwac jakis zestaw glosnomowiacy na bluetooth, z podlaczeniem na glosniki z radia i bedzie ok.

Napisano

> Heja.

Hej. Nie mam Orlando ale przez chwilę chciałem mieć. hehe.gif

Za to mam jakieś doświadczenia z dilerami Chevroleta.

> Dostałem ofertę na Orlando 1.8 LT+ z lakierem metalik na 69900. Czyli upust ok. 4500 pln. Gratis

> dywaniki Autko jest na placu u dealera. Teraz mam pytanko - możecie mi napisać co

> utargowaliście - zniżki ew. wyposażenie montowane u dealera. Bo nie wiem czy trzeba szarpac

Chevrolet potrafi dać duże rabaty, ale polityka jest mocno zależna od konkretnego modelu. Mi za Orlando zaśpiewali ponad 90k i nie chcieli zejść nawet kilku procent. Ale wtedy to była nowość więc mogłem zapomnieć o dużych rabatach.

Teraz pewnie nie dają rabatów na Cruze kombi, dopóki się trochę nie opatrzy.

Generalnie, ok. 10% rabatu to już jest dobra oferta. Żeby ugrać więcej to trzeba mieć szczęście lub wybrać akurat ten model, który bardzo chcą komuś opchnąć.

ok.gif

> I prośba o ocenę spalania tego autka. Zwłaszcza w mieście bo w trasie większość pali zadowalająco.

> Pozdrawiam

> Michał

A tu nie wiem. niewiem.gif

Napisano

> (...)

> Ja bym staral sie wyrwac jakis zestaw glosnomowiacy na bluetooth, z podlaczeniem na glosniki z

> radia i bedzie ok.

A czy tam czasem nie siedzi już fabryczny bluetooth?

Napisano
  • Autor

> Ja bym staral sie wyrwac jakis zestaw glosnomowiacy na bluetooth, z podlaczeniem na glosniki z

> radia i bedzie ok.

Ja ogólnie nie gadam dużo przez telefon, więc to za wiele mi nie da. Napisałem jeszcze grzeczną sugestię dot. maty w bagażniku wink.gif

Napisano
  • Autor

> Hej. Nie mam Orlando ale przez chwilę chciałem mieć.

Coś przesądziło o rezygnacji? Ze strony samochodu?

Powiem Ci , że wczoraj też wstąpiłem do salonu hyundaia. Nie wspomnę o różnicy w obsłudze bo ta była gigantyczna korzyść GM, ale same materiały wewnątrz autka sprawiają wrażenie, że Chevy jest o niebo lepiej wykończony. Może to być nieco subiektywne odczucie, ale tak to odczułem.

Napisano

> Coś przesądziło o rezygnacji? Ze strony samochodu?

1. Cena - jak pisałem, chcieli ponad 90k

2. Brak podłokietnika dla pasażera z przodu

> Powiem Ci , że wczoraj też wstąpiłem do salonu hyundaia. Nie wspomnę o różnicy w obsłudze bo ta

> była gigantyczna korzyść GM, ale same materiały wewnątrz autka sprawiają wrażenie, że Chevy

> jest o niebo lepiej wykończony. Może to być nieco subiektywne odczucie, ale tak to odczułem.

Mi się ta nowa stylistyka Hyundaia wydaje przesadzona. Na pierwszy rzut oka jest super, ale podejrzewam, że po jakimś czasie na sam widok by mi się odbijało tymi wszystkimi zakrętasami i fałdami.

crazy.gif

Napisano

Za 1000 PLN więcej kupisz już z instalacją LPG.

klik

albo takiego LT z LPG za 67k klik

Napisano
  • Autor

> Za 1000 PLN więcej kupisz już z instalacją LPG.

O kurcze nieźle to wygląda.

Napisano
  • Autor

> Za 1000 PLN więcej kupisz już z instalacją LPG.

> klik

> albo takiego LT z LPG za 67k klik

Dzwoniłem do nich. Jest mały kruczek. Oni sprzedają tylko i wyłącznie samochody z kredytem. Za gotówkę niestety nie ma szans. Stąd niska cena, którą zapewne wyrównują wysoką prowizją od zaciągniętego kredytu.

Napisano

> Dzwoniłem do nich. Jest mały kruczek. Oni sprzedają tylko i wyłącznie samochody z kredytem. Za

> gotówkę niestety nie ma szans. Stąd niska cena, którą zapewne wyrównują wysoką prowizją od

> zaciągniętego kredytu.

To poczytac umowe, moze ten kredyt mozna splacic po 2 miesiacach bez zadnych karnych odsetek

Napisano
  • Autor

> To poczytac umowe, moze ten kredyt mozna splacic po 2 miesiacach bez zadnych karnych odsetek

Szczerze? Nie chce mi się. Prowizja pewnie jest płatna przy udzieleniu kredytu albo jakiś inny zabawny zabieg żeby Cię wystrzyc. Poza tym to w Zabrzu więc dochodzą dojazdy na Śląsk itp.

Napisano

> Dzwoniłem do nich. Jest mały kruczek. Oni sprzedają tylko i wyłącznie samochody z kredytem. Za

> gotówkę niestety nie ma szans. Stąd niska cena, którą zapewne wyrównują wysoką prowizją od

> zaciągniętego kredytu.

Jeśli to kredyt z tych "chevroletowych" z niskim RRSO to nie widzę przeciwwskazań, żeby wziąć jakieś 50/50. Tylko trzeba uważać żeby nie przycięli na jakimś ubezpieczeniu - czysta prowizja koło 4% i zero odsetek, za ubezpieczenie kredytu dziękujesz.

Ja tak brałem swojego lacka.

Napisano

> Heja.

> Pozdrawiam

> Michał

8000 za wersję 2.0 D LS+ z uwzględnieniem zniżki dla grup zawodowych. Rocznik 2012.

Napisano

> 8000 za wersję 2.0 D LS+ z uwzględnieniem zniżki dla grup zawodowych. Rocznik 2012.

0 sie omsknelo chyba niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> 0 sie omsknelo chyba

ale to chyba kwota upustu?

Napisano

> ale to chyba kwota upustu?

Mozliwe.

Swoja droga te Orlando to calkiem uzyteczne auto moze byc.

Odbierajac paczke z magazynu DHL widzialem jak gosc przywiozl kilka pakunkow i kilka innych odbieral.

Upchnal tam tych kartonow, ze hej (zlozone siedzenia).

Gdyby nie to, ze taki duzy nie jest mi potrzebny to chyba bym rozwazyl.

Chcialem kupic Octe z LPG albo poczekac na Cruza kombi 1,8 LPG, ale osobiscie wstrzymam sie raczej do nowego roku i decyzji rzadzacych co do kratkowozow.

Napisano

ale co do kratek to już prawie wiadomo, że:

1.wydłużenie okresu przejściowego do końca 2013 roku(na taki termin dała zgodę Unia tylko my początkowo wzięliśmy do końca 2012)

2. potem prawdopodobnie przyjęte zostanie kryterium wielkości "otworu" przez który ma być wkładany ładunek. Tu niestety nie wiem jak to faktycznie wygląda ale takie kryterium przyjęła unia i trzeba pogrzebać w dyrektywach unijnych

Napisano

> Mozliwe.

> Swoja droga te Orlando to calkiem uzyteczne auto moze byc.

> Odbierajac paczke z magazynu DHL widzialem jak gosc przywiozl kilka pakunkow i kilka innych

> odbieral.

> Upchnal tam tych kartonow, ze hej (zlozone siedzenia).

> Gdyby nie to, ze taki duzy nie jest mi potrzebny to chyba bym rozwazyl.

> Chcialem kupic Octe z LPG albo poczekac na Cruza kombi 1,8 LPG, ale osobiscie wstrzymam sie raczej

> do nowego roku i decyzji rzadzacych co do kratkowozow.

To kwota rabatu. Na gotowo z metalikiem wyszlo 66500.

Co do uzytecznosci to wlasnie jestem po wyjeciu trzeciego rzedu foteli - zajmuje to 5 minut choc niby nie jest on wyjmowany. Pojemnosc bagaznika rosnie wtedy do prawie 700 L do wysokosci okna.

Napisano

> ale co do kratek to już prawie wiadomo, że: ...

No wlasnie, jak zawsze prawie wiadomo, bo nie da sie w tym kraju ustalic czegos pewnego z duzym wyprzedzeniem.

Napisano

Jak wygląda bagażnik bez tych siedzeń ? Zostaje wykładzina ?

> To kwota rabatu. Na gotowo z metalikiem wyszlo 66500.

> Co do uzytecznosci to wlasnie jestem po wyjeciu trzeciego rzedu foteli - zajmuje to 5 minut choc

> niby nie jest on wyjmowany. Pojemnosc bagaznika rosnie wtedy do prawie 700 L do wysokosci

> okna.

Napisano

> Jak wygląda bagażnik bez tych siedzeń ? Zostaje wykładzina ?

> > okna.

Tak. Całość jest wyłożona wykładziną. Pozostają tylko otwory na mocowanie foteli. Podłoga nie jest jednak idealnie płaska są tam dwie wystające na ok 5 cm belki idące w poprzek bagażnika (oczywiście są one przykryte wykładziną)

Napisano
  • Autor

> 8000 za wersję 2.0 D LS+ z uwzględnieniem zniżki dla grup zawodowych. Rocznik 2012.

Poszedłem Twoim śladem i też się zdecydowałem na tego 2.0D LT+. Przejechałem się nim - jest MOC. :D

Kupiłem auto na siebie i żonę - żona ma prawo do zniżki branżowej i w tym przypadku wyszło -8500 od ceny katalogowej. Bez tej zniżki chyba bym na diesla się nie zdecydował.

Napisano

> Poszedłem Twoim śladem i też się zdecydowałem na tego 2.0D LT+. Przejechałem się nim - jest MOC. :D

> Kupiłem auto na siebie i żonę - żona ma prawo do zniżki branżowej i w tym przypadku wyszło -8500 od

> ceny katalogowej. Bez tej zniżki chyba bym na diesla się nie zdecydował.

dobry wybór cool.gif

1.8 benzyna nie jeździ w tej budzie, powoduje tylko hałas.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.