Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki kabelek do kasowania błędu poduszki

Featured Replies

Napisano

szukałem na forum i właściwie nie znalazłem poza tym ze można znaleźć program po rosyjsku.W aveo zaświeciła się kontrolka od poduszki powietrznej 9już kiedyś było podobnie w serwisie skasowali mi błąd za 50 zł -okazało się że powodem był chwilowy spadek napięcia)teraz tak sobie pomyślałem ze po co mam w serwisie zostawić 50zł kiedy może kupię "kabelek" i wgram jaki program i zrobię to sam. Po lekturze internetu okazuje się ze nie wszystkie kabelki diagnostyczne mogą skasować błąd poduszki. Proszę powiedzcie jaki wybrać i żeby nie był po rosyjsku?

Napisano

Jest szansa, że sam zgaśnie jeśli błąd już nie występuje. Mi w epice kontrolka poduszki zgasła po tygodniu circa, co ciekawe akurat w drodze do ASO hehe.gif

Napisano
  • Autor

oby aczkolwiek poprzednio sama nie zgasła a też coś ok tygodnia jeździłem, dodatkowo zaświeca się kontrolka silnika tu sądzę że poszedł wtryskiwacz paliwa ale też kabelek by się przydał

Napisano

> oby aczkolwiek poprzednio sama nie zgasła a też coś ok tygodnia jeździłem, dodatkowo zaświeca się

> kontrolka silnika tu sądzę że poszedł wtryskiwacz paliwa ale też kabelek by się przydał

Błąd silnika skasujesz ELMem, poduszki raczej nie.

Napisano

> Błąd silnika skasujesz ELMem, poduszki raczej nie.

Na pewno nie, ELM nawet go nie wylapie, nie to ze skasuje.

Napisano
  • Autor

i dlatego pytam czy jest takie rozwiązanie za rozsądne pieniądze, w skodzie mam kabelek vcds za 140 zł plus program z netu i mogę robić test układów oraz kasować błedy. Wiem że elektronika w aveo(T200) to nie to samo co w skodzie i nie ma takich możliwości do modyfikacji ale żeby przynajmniej to co się zaświeci można było pokasować

Napisano

>Proszę powiedzcie jaki wybrać i żeby nie był po

> rosyjsku?

Sęk w tym, że jedyny soft, który może obskoczyć poduszkę, jest po rosyjsku. smile.gif Współdziała z interfejsem VAG KL, tyle, że linię K trzeba w nim wtedy "przełożyć" na inny pin niż standardowy 7, chyba na 12 lub 13.

Napisano

> Sęk w tym, że jedyny soft, który może obskoczyć poduszkę, jest po rosyjsku. Współdziała z

> interfejsem VAG KL, tyle, że linię K trzeba w nim wtedy "przełożyć" na inny pin niż

> standardowy 7, chyba na 12 lub 13.

Lub po czesku, dużo przyjemniejszy do ewentualnego 'zrozumienia', a przede wszystkim odczytania literek smile.gif (jeśli ktoś, podobnie jak ja nie miał okazji poznać cyrylicy).

Jakby komuś miał się przydać:

http://arosa.uvadi.cz/lacetti_download.html

Przy czym nie sprawdzałem (bo i na razie nie miałem takiej potrzeby), czy jest to dokładnie ta sama wersja. Na pierwszy rzut oka, wygląd programu jest ten sam. Użytkownicy wersji rosyjskiej mogą coś więcej powiedzieć.

Napisano

Pin 7 w złączu silnik, 13 airbag.Ja swojego podpinałem pod poduszki wersja rosyjska i ładnie odczytał błąd,kasowanie i narazie problem po 3 miesiacach ustapił.Problemem była kontrolka poduszek zapalająca sie raz na kilka dni.Wzałączniku jest schemat złącz serwisowego z opisanymi podłączeniami pozdr.

post-113831-14352517254482_thumb.png

• 2 miesiące później...
Napisano

> Pin 7 w złączu silnik, 13 airbag.Ja swojego podpinałem pod poduszki wersja rosyjska i ładnie

> odczytał błąd,kasowanie i narazie problem po 3 miesiacach ustapił.Problemem była kontrolka

> poduszek zapalająca sie raz na kilka dni.Wzałączniku jest schemat złącz serwisowego z

> opisanymi podłączeniami pozdr.

Jak toś ma ten programik to bym prosił o podesłanie stronka czeska nie działa i o co biega z tą podmianą pinów - chodzi o to że mam rozłożyć wtyczke i zmienić kabelki na pinach?? Prosiłbym o instruktarz jak dla idioty 270751858-jezyk.gif wtedy wyłuskam to co potrzebuję bez następnych postów (może) 270751858-jezyk.gif:P:P

Dzięki czajnik za programik teraz jeszcze o co biega z pinami 270751858-jezyk.gif

Napisano

KOlego temat przerabiałem oto post

Wtyczki nie rozbierałem nasunąłem na piny we wtyczce kabelki (3 szt np czarny - masa - pin 4 , czerwony + 12 Voltów - pin 16; kabelek żółty pin 7 we wtyczce natomiast w gnieździe zależy co chcesz diagnozować: np silnik pin 7 w gnieździe lub 13 w gnieździe AIRBAG)

pozdrawiam

> Jak toś ma ten programik to bym prosił o podesłanie stronka czeska nie działa i o co biega z tą

> podmianą pinów - chodzi o to że mam rozłożyć wtyczke i zmienić kabelki na pinach?? Prosiłbym o

> instruktarz jak dla idioty wtedy wyłuskam to co potrzebuję bez następnych postów (może) 270751858-jezyk.gif:P

> Dzięki czajnik za programik teraz jeszcze o co biega z pinami

Napisano

> KOlego temat przerabiałem oto post

> Wtyczki nie rozbierałem nasunąłem na piny we wtyczce kabelki (3 szt np czarny - masa - pin 4 ,

> czerwony + 12 Voltów - pin 16; kabelek żółty pin 7 we wtyczce natomiast w gnieździe zależy co

> chcesz diagnozować: np silnik pin 7 w gnieździe lub 13 w gnieździe AIRBAG)

> pozdrawiam

> > Dzięki czajnik za programik teraz jeszcze o co biega z pinami

No tak teraz to rozumiem 3 kabelki i wszystko powinno grać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.