Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tak myślę. Zmiana auta??

Featured Replies

Napisano

> Juz ma drugie nowe i do tego z rozebranym silnikiem Nie wiem czy chcę nowe. A napewno auto nie na

> F

> Jak nowe to raczej kupię pepika

nie nastawiaj sie tak. Możesz trafić now na F, nowe na V zlosnik.gif czy jakiejkolwiek innej marki takie, że się będzie sypać, a możesz jeździć bezawaryjnie.

Tak samo możesz trafić z używką. Z tą różnicą, że jak będzie Ci się sypać to podlinkowane BMW, to koszty będziesz miał wielokrotnie większe niż teraz. Chociaż wiem, silnik 3.0, komfort, prowadzenie, to na pewno kusi. Ale nie ma co się łudzić, to musi kosztować.

Kup coś nowego z silnikiem benzynowym bez turbo, np. Hyundaia I40 2.0 benzyna

Napisano

> Sie ma Czeczen, a tobie raz cos sie spsulo i bedziesz fure mienial ?

Ostatnio modne to sie stalo na tym forum.

Napisano

> nie nastawiaj sie tak. Możesz trafić now na F, nowe na V czy jakiejkolwiek innej marki takie, że

> się będzie sypać, a możesz jeździć bezawaryjnie.

> Tak samo możesz trafić z używką. Z tą różnicą, że jak będzie Ci się sypać to podlinkowane BMW, to

> koszty będziesz miał wielokrotnie większe niż teraz. Chociaż wiem, silnik 3.0, komfort,

> prowadzenie, to na pewno kusi. Ale nie ma co się łudzić, to musi kosztować.

> Kup coś nowego z silnikiem benzynowym bez turbo, np. Hyundaia I40 2.0 benzyna

Zeby sie oplacalo sprowadzic takie BMW i jeszcze na nim zarobic to nie ma szans, zeby bylo OK hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Sie ma Czeczen, a tobie raz cos sie spsulo i bedziesz fure mienial ?

> Moze naprawisz puga za przyzwoity pieniadz i bedziesz sie jeszcze dlugo i szczesliwie nim wozil.

> Wydaje mi sie ze narazie dzialasz pod wplywem emocji.

> Napraw 308 (i tak musisz naprawic zeby ja do zyda puscic) poganiaj nia troche i wtedy pomysl o

> zmianach jesze raz.

Siema. Nie do końca masz rację. Ten co mi go robi jest w stanie przywieźć coś sensownego z rajchu a ten gruz przyjać w rozliczeniu tak jak stoi zlosnik.gif

Pewnie jednak naprawie go i będę śmigał bo mam zamiar chałupinkę postawić i kasiorka bedzie potrzebna. Auto na firmę więc i inna pula kaski ale jednak trzeba to przemyśleć.

Napisano
  • Autor

> Ostatnio modne to sie stalo na tym forum.

Niestety ale dbalem o auto a ono mi się tak odpłaciło sick.gif

Napisano

> Niestety ale dbalem o auto a ono mi się tak odpłaciło

widocznie castrol sie czkawka odbil mu passed_out.gif

jak by cie karpackim czernowym karmili tez bys sie zepsul palacz.gif

Napisano
  • Autor

> widocznie castrol sie czkawka odbil mu

> jak by cie karpackim czernowym karmili tez bys sie zepsul

Też tak myslę. Co mu teraz zalać? Totala??

Napisano

> Też tak myslę. Co mu teraz zalać? Totala??

Valvoline, AMSOil, Motul, Quaker State, Petro Canada - do wyboru do koloru

Napisano

co do cen eksploatacyjnych stricte rzeczy typu klocki to pewnie tak...ale jak trzeba zrobić już coś więcej to cena może być na niekorzyść forka...i o tym piszę...dodatkowo trzeba pamiętać o napędach...

jakby mnie było stać na naprawianie w razie większych awarii to też bym sobie takowego sprawił bo mi się podoba...no i AWD swoje robi wink.gif

Napisano

> co do cen eksploatacyjnych stricte rzeczy typu klocki to pewnie tak...ale jak trzeba zrobić już coś więcej to cena może być na niekorzyść forka...

No ale co? Wszyscy piszecie o tym ale nikt nie powie konkretnie. W N/A jest jedna rzecz droga - tylne amortyzatory. Jeśli chcesz oryginalne to ~2500 zł. Za niecały 1000 zrobisz na zamiennikach.

> i o tym

piszę...dodatkowo trzeba pamiętać o

> napędach...

Trzeba w nich co jakieś 60 tyś wymienić olej. I tyle.

> jakby mnie było stać na naprawianie w razie większych awarii to też bym sobie takowego sprawił bo

> mi się podoba...no i AWD swoje robi

Ale jakie większe awarie? Przypominam że cały czas mówimy o N/A.

Zerknąłem na Allegro - silnik masz od 1000, tylny most od 300, skrzynie od 800. Za tłumik (nowy) dałem 160. Za chłodnice, którą w mało inteligentny sposób rozwaliłem 240 (nowa). Wymieniłem jeszcze 2 końcówki drążków kierowniczych po 50 zł/szt. Gdzie Wy tu widzicie te kosmiczne ceny? Ja nie widzę żeby do Focusa było taniej.

Napisano
  • Autor

> No ale co? Wszyscy piszecie o tym ale nikt nie powie konkretnie. W N/A jest jedna rzecz droga -

> tylne amortyzatory. Jeśli chcesz oryginalne to ~2500 zł. Za niecały 1000 zrobisz na

> zamiennikach.

> piszę...dodatkowo trzeba pamiętać o

> Trzeba w nich co jakieś 60 tyś wymienić olej. I tyle.

> Ale jakie większe awarie? Przypominam że cały czas mówimy o N/A.

> Zerknąłem na Allegro - silnik masz od 1000, tylny most od 300, skrzynie od 800. Za tłumik (nowy)

> dałem 160. Za chłodnice, którą w mało inteligentny sposób rozwaliłem 240 (nowa). Wymieniłem

> jeszcze 2 końcówki drążków kierowniczych po 50 zł/szt. Gdzie Wy tu widzicie te kosmiczne ceny?

> Ja nie widzę żeby do Focusa było taniej.

A do takiego nowszego??

Mocno się zainteresowałem Foresterem food.gif

Napisano

> A do takiego nowszego??

> Mocno się zainteresowałem Foresterem

Wejdź na Allegro. Proponuje Ci takiego 2007-2008 - koniec produkcji drugiej generacji. To było jeszcze podwyższone kombi - nie SUV. Ceny są wyższe niż do mojego ale nie odbiegają od innych aut tej klasy z tego okresu. A że ten model należał do najmniej awaryjnych aut w historii to ich niewiele potrzeba. Tylko szukaj N/A - bo turbo to inne koszty i większa awaryjność.

Napisano

> No ale co? Wszyscy piszecie o tym ale nikt nie powie konkretnie. W N/A jest jedna rzecz droga -

> tylne amortyzatory. Jeśli chcesz oryginalne to ~2500 zł. Za niecały 1000 zrobisz na

> zamiennikach.

> piszę...dodatkowo trzeba pamiętać o

> Trzeba w nich co jakieś 60 tyś wymienić olej. I tyle.

> Ale jakie większe awarie? Przypominam że cały czas mówimy o N/A.

> Zerknąłem na Allegro - silnik masz od 1000, tylny most od 300, skrzynie od 800. Za tłumik (nowy)

> dałem 160. Za chłodnice, którą w mało inteligentny sposób rozwaliłem 240 (nowa). Wymieniłem

> jeszcze 2 końcówki drążków kierowniczych po 50 zł/szt. Gdzie Wy tu widzicie te kosmiczne ceny?

> Ja nie widzę żeby do Focusa było taniej.

Ktore wersje silnika masz, DOHC?

Napisano

> Ktore wersje silnika masz, DOHC?

SOHC. Prosty, wolnossący 125 KM. I o takim pisze.

Napisano

> Niestety ale dbalem o auto a ono mi się tak odpłaciło

Tez dbam o kazde i po ostatnich 2 miesiacach spedzonych w warsztacie z kierowcami alf (serio) jednak zmienilem zlomka (nastepny wlasciciel albo bedzie jezdzil 2 lata i sie smial bo wszystko ma nowka, albo zaprzyjazni sie z alfistami).

Tyle, ze poszedlem po najmniejszej linii oporu i budzetowo, po budowach sprawdzona konstrukcja nie zawiedzie mam nadzieje, a kasa na dom przyda sie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.