Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tak myślę. Zmiana auta??

Featured Replies

Napisano

Tak się powoli zastanawiam czy nie zmienie strucla na "F" szczególnie że mnie zawiódł oslabiony.gif

Teraz chcę tylko noPB+LPG. Auto takie 2008 w górę najlepiej w kombi i prosty dupowóz ale żeby w środku był ładny choć to pojęcie względne. Jakie silniki brać pod uwagę? 1.8, 2.0?? Na razie takie luźne rozmyślania. zlosnik.gif Finansowo nie wiem ale chyba max 80tyś choć nie wiem czy nie za dużo. Będę wiedział po rozmowie w biurze podatkowym 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> nowe orlando;)?

Znajoma ma Captive i strasznie narzeka śrenio raz w miesiącu jest w serwisie a i spalanie do tyłka.

Orlando jest fajne ale to chyba za mało oslabiony.gif

Myslę o Skodzie Octawi ale sam nie wiem? Wolałbym wydac max 60 tyś ale to chyba nie realne oslabiony.gif

Napisano

Chcesz fajne i niezawodne - kup Forka/Outbacka z silnikiem wolnossącym. Za te pieniądze masz duży wybór.

Napisano
  • Autor

> Chcesz fajne i niezawodne - kup Forka/Outbacka z silnikiem wolnossącym. Za te pieniądze masz duży

> wybór.

A konkretnie jaki silnik?? Ciekawe jakie spalanie? Gazownię to znosi??

Napisano

kolega ma juz nalatane ponad 100 kkm, tylko ze benzyna 1.8 i narzeka, ze troszke malo....

wiec za 80 kzl masz diesla 2.0.

Napisano
  • Autor

> kolega ma juz nalatane ponad 100 kkm, tylko ze benzyna 1.8 i narzeka, ze troszke malo....

> wiec za 80 kzl masz diesla 2.0.

Mam już chyba dość ON

Napisano

> A konkretnie jaki silnik?? Ciekawe jakie spalanie? Gazownię to znosi??

Bez turbo. Gazownie znosi bezproblemowo. Spalanie nie jest małe (zależy co rozumiesz przez małe spalanie smile.gif) bo podwozie pozwala na bardzo dużo i mało kto tym jeździ ekonomicznie. I jak kupisz zadbany to nie do zabicia.

Napisano
  • Autor

> Bez turbo. Gazownie znosi bezproblemowo. Spalanie nie jest małe (zależy co rozumiesz przez małe

> spalanie ) bo podwozie pozwala na bardzo dużo i mało kto tym jeździ ekonomicznie. I jak kupisz

> zadbany to nie do zabicia.

A w środku nie jest taki plajstickowy?? Bo przyznam się że siedziałem tylko w starych i plastik odrzucał ciut.

Napisano

> Bez turbo. Gazownie znosi bezproblemowo. Spalanie nie jest małe (zależy co rozumiesz przez małe

> spalanie ) bo podwozie pozwala na bardzo dużo i mało kto tym jeździ ekonomicznie. I jak kupisz

> zadbany to nie do zabicia.

Czyli jak poprzedni wlasciciel go nie zabil to jest nie do zabicia zlosnik.gif?

Napisano

> Czyli jak poprzedni wlasciciel go nie zabil to jest nie do zabicia ?

Jak za bardzo nie oszczędzał smile.gif

Napisano

> A w środku nie jest taki plajstickowy?? Bo przyznam się że siedziałem tylko w starych i plastik

> odrzucał ciut.

Zobacz - to kwestia gustu. Tylko zanim się zniechęcisz to pojeździj. Najlepiej przy kiepskiej pogodzie.

Napisano

> Mam już chyba dość ON

chyba też bym miał, pozwolę sobie zapisac Twój temat i przytaczać go w tematach wielbiących bezawaryjność nowoczesnych silników zlosnik.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> chyba też bym miał, pozwolę sobie zapisac Twój temat i przytaczać go w tematach wielbiących

> bezawaryjność nowoczesnych silników

Proszę bardzo IThankYou.gif

Napisano
  • Autor

> Zobacz - to kwestia gustu. Tylko zanim się zniechęcisz to pojeździj. Najlepiej przy kiepskiej

> pogodzie.

I tak zrobię. ok.gif

Napisano

> chyba też bym miał, pozwolę sobie zapisac Twój temat i przytaczać go w tematach wielbiących

Jedna jaskółka wiosny nie czyni - dla odmiany, ile ja włożyłem w 1.3 w cooperze z 91 r. (a konstrukcja motoru z lat 60-tych), to moje. facepalm%5B1%5D.gif

I nowy właściciel też miał z nim problemy, bo dzwonił do mnie o kontakt do warsztatu. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Jedna jaskółka wiosny nie czyni - dla odmiany, ile ja włożyłem w 1.3 w cooperze z 91 r. (a

> konstrukcja motoru z lat 60-tych), to moje.

> I nowy właściciel też miał z nim problemy, bo dzwonił do mnie o kontakt do warsztatu.

Niestety ale to nie jedna jaskółka a poza tym skąd się wzięło powiedzenie o awaryjności aut na F??

Napisano

Ja tam czekam na Twoją propozycję "taniego użytkowania E39 za 15.000 zł" klik biglaugh.gif

Napisano

> Znajoma ma Captive i strasznie narzeka śrenio raz w miesiącu jest w serwisie a i spalanie do tyłka.

> Orlando jest fajne ale to chyba za mało

> Myslę o Skodzie Octawi ale sam nie wiem? Wolałbym wydac max 60 tyś ale to chyba nie realne

To może Cruz kombi niewiem.gif

A najlepiej cos na F czyli Laguna kombi 2.0 140 Km kupujesz nówikę za ponizej 70 tys w wypasie zlosnik.gif

Napisano

> Chyba nie bardzo te na F

Kup merca, może trafisz lepiej zlosnik.gif

Nie poleciłem Ci dizla i peugeota zlosnik.gif

Napisano

> Ja tam czekam na Twoją propozycję "taniego użytkowania E39 za 15.000 zł" klik

ale ja mam takie auto od 2 lat, jeździ nim dziadek, jak do tej pory zepsuł się czujnik ABS biglaugh.gif

Napisano

> Jedna jaskółka wiosny nie czyni - dla odmiany, ile ja włożyłem w 1.3 w cooperze z 91 r. (a

> konstrukcja motoru z lat 60-tych), to moje.

> I nowy właściciel też miał z nim problemy, bo dzwonił do mnie o kontakt do warsztatu.

w tym wątku więcej jaskółek jest wink.gif

tak czy siak - ja nie wychwalam silników z tak 60 (no może poza M30). Wychwalam proste konstrukcje DOHC z lat 80/90 na wielopunkcie. O ileż przyjemniejszy taki silnik jest w obsłudze od jakichś dziwactw (starszych czy młodszych) zlosnik.gif

Napisano

i jak trafi taki dopieszczony to będzie git...gorzej jak będzie nie dopieszczony...

znajomy teraz kupił to co i rusz w serwisach po 4 kzł zostawia wink.gif

a i teraz coś ma z przeniesieniem napędu...

tani w eksploatacji taki bardzo to forek nie jest chyba... wink.gif

Napisano

> i jak trafi taki dopieszczony to będzie git...gorzej jak będzie nie dopieszczony...

> znajomy teraz kupił to co i rusz w serwisach po 4 kzł zostawia

> a i teraz coś ma z przeniesieniem napędu...

> tani w eksploatacji taki bardzo to forek nie jest chyba...

Nie wiem co znajomy kupił i dlaczego zostawia po 4 tyś. w serwisach. Mam 2 lata Forka i Matiza. Oba 2001. Ten drugi, mimo że części są tanie, kosztował mnie przez ten czas więcej. Nie mówiąc już o czasie spędzonym w serwisach.

Napisano

> Mam już chyba dość ON

do 60kzł wyrwiesz jeszcze octavie tour combi z lpg, klima, kilkoma poduszkami z tego roku, idz do skody i popytaj, aha, silnik 1,6 102km 8v, w ktorym nie ma sie co popsuc

Napisano
  • Autor

> do 60kzł wyrwiesz jeszcze octavie tour combi z lpg, klima, kilkoma poduszkami z tego roku, idz do

> skody i popytaj, aha, silnik 1,6 102km 8v, w ktorym nie ma sie co popsuc

Tak myślałem. dzis dowiedziałem sie że u znajomego w firmie dość często wypuszczają 2-3 letnie auta na zewnątrz. Przedstawiciele nimi nie śmigają tylko zarząd więc i zarżnięte nie są. Zobaczę co mają w ofercie ale nie chce już kopciucha mlot.gif

Napisano

> i jak trafi taki dopieszczony to będzie git...gorzej jak będzie nie dopieszczony...

> znajomy teraz kupił to co i rusz w serwisach po 4 kzł zostawia

> a i teraz coś ma z przeniesieniem napędu...

> tani w eksploatacji taki bardzo to forek nie jest chyba...

Generalnie w wersjach N/A nie ma za duzo drogich skomplikowanych elementow, no moze wlasnie poza napedem. Jednak zajechac naped to naprawde trzeba sie mooocno postarac, lub tego chciec, jak np jezdzic z roznymi kolami spineyes.gif

To jedne z ostatnich aut z prosta elektonika, niemal pancernym, prostym zawieszeniem i silnikiem dobrze znoszacym gaz.

Napisano

> I tak zrobię.

Odnosnie plastikow, to niektorzy mowia, ze sa zrobione ze starych butelek grinser006.gif.

IMO jest problem jest podobny jak w VW, czyli na klamkach uchwytach lakier potrafi sie zetrzec, ale za to maja poprawny montaz. Moj mimo przeszlo 200kkm i wielokrotnego rozbierania nie trzeszczy, nie skrzeczy, jest cisza, bo na to jestem dosc mocno wyczulony. W innych OBK oraz Forkach jak jezdzilem tez byla z tym ok.

W Forkach jest minus, ze ta deska tak troche .. dziwnie wyglada grinser006.gif

Napisano

dlatego wszystko zależy od tego jak trafi...albo będzie mega zadowolony albo mega niezadowolony wink.gif

ja bym wolał coś tańszego (w razie jakby coś się miało psuć wink.gif )...

miałem v40T4, w które wpakowałem worek złota...samochód mega fajny i teoretycznie niedrogi...ale wszystko zależy jak się kupi...

dlatego teraz jeżdżę focusem...w razie W części są tańsze a i używek zatrzęsienie wink.gif

Napisano
  • Autor

> dlatego wszystko zależy od tego jak trafi...albo będzie mega zadowolony albo mega niezadowolony

> ja bym wolał coś tańszego (w razie jakby coś się miało psuć )...

> miałem v40T4, w które wpakowałem worek złota...samochód mega fajny i teoretycznie niedrogi...ale

> wszystko zależy jak się kupi...

> dlatego teraz jeżdżę focusem...w razie W części są tańsze a i używek zatrzęsienie

Teraz to naprawdę nie wiadomo co kupić bo wszystko to drzwiczki zbyliczki a nie mam tyle hajsu co by się nie martwic tylko serwisy nawiedzać oslabiony.gif

Napisano

> A co myslicie o Hondzie ACCORD VII 2.0 np 2008r

> Np TAKA

Cena kosmos,a przebieg w sam raz zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Cena kosmos,a przebieg w sam raz

Ale nie chodzi mi o ta konkretnie. Chodzi mi o Hondę? Warto o tej marce mysleć?

Napisano

> Ale nie chodzi mi o ta konkretnie. Chodzi mi o Hondę? Warto o tej marce mysleć?

Warto ok.gif

AL

Napisano
  • Autor

> Warto

> AL

A jakie silniki noPB w grę wchodzą i który ACCORD VII czy już VIII?

Napisano

> Ale nie chodzi mi o ta konkretnie. Chodzi mi o Hondę? Warto o tej marce mysleć?

Nie miałem przyjemności, tyle co wyczytałem to są mało awaryjne, ale niech się jakiś właściciel wypowie

Napisano

> miałem v40T4, w które wpakowałem worek złota...samochód mega fajny i teoretycznie niedrogi...ale

> wszystko zależy jak się kupi...

> dlatego teraz jeżdżę focusem...w razie W części są tańsze a i używek zatrzęsienie

Ale części do Forka N/A nie są droższe niż do Focusa (oczywiście piszę o częściach reprezentujących jakiś poziom). Naprawdę smile.gif I są na tyle wysokiej jakości że jak już musisz wymienić to wymieniasz raz i zapominasz. Także trzeba strasznego paścia kupić żeby były problemy.

Być może kolega ma wersję z turbiną, jeszcze podkręconą. A to są zupełnie inne pieniądze. Zresztą niezależnie od marki - większa moc -> większe pieniądze.

Napisano

> A jakie silniki noPB w grę wchodzą i który ACCORD VII czy już VIII?

Tam sa chyba az 2 silniki noPB grinser006.gif

Osobiscie szukalbym 2.4, ale pewnie ciezko bedzie trafic.

Napisano

> Ale części do Forka N/A nie są droższe niż do Focusa (oczywiście piszę o częściach reprezentujących

> jakiś poziom).

Chyba troche przesadzasz grinser006.gif

Napisano

> Chyba troche przesadzasz

Chyba nie. Kolega z biurka obok ma Focusa. Jedynkę, do którego części są tańsze niż do dwójki. Mam porównanie. Co jest takie droższe w tym Forku?

Napisano

> A BMW 530 ??

Ech kombinujesz z używkami. Wziąłbyś tą Lagunę kombi na wypasie za mniej niż 70 kzł i jeszcze masz gwarancję zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ech kombinujesz z używkami. Wziąłbyś tą Lagunę kombi na wypasie za mniej niż 70 kzł i jeszcze masz

> gwarancję

Juz ma drugie nowe i do tego z rozebranym silnikiem 270751858-jezyk.gif Nie wiem czy chcę nowe. A napewno auto nie na F grinser006.gif

Jak nowe to raczej kupię pepika zlosnik.gif

Napisano

> Juz ma drugie nowe i do tego z rozebranym silnikiem Nie wiem czy chcę nowe. A napewno auto nie na

> F

> Jak nowe to raczej kupię pepika

Większe prawdopodobieństwo, ze coś padnie masz w używce i za wszystko bulisz sam. Może jestem dziwny, ale miałbym stresa pchać się w kilkuletnią używkę za ponad 60 tys zł, do tego jeszcze luksusowej marki. Skąd wiesz, czy nie będzie jak z 308 ?

Napisano

> A BMW 530 ??

Pełna prawdomówność sprzedawcy:

Status pojazdu:

sprowadzony / zarejestrowany

Kraj pochodzenia:

Niemcy

"SAMOCHÓD ZOSTAŁ ZAKUPIONY W SERWISIE NIEMIECKIM,

JESTEM JEGO PIERWSZYM WŁAŚCICIELEM. "

Brak przebiegu, zdjęcia nie pokazują stanu lewego fotela (kawałek, który pokazują jest ciut zmęczony).

Napisano
  • Autor

> Większe prawdopodobieństwo, ze coś padnie masz w używce i za wszystko bulisz sam. Może jestem

> dziwny, ale miałbym stresa pchać się w kilkuletnią używkę za ponad 60 tys zł, do tego jeszcze

> luksusowej marki. Skąd wiesz, czy nie będzie jak z 308 ?

Nie wiem. I do tej pory tak samo myslałem ale teraz to już sam nie wiem niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Pełna prawdomówność sprzedawcy:

> Status pojazdu:

> sprowadzony / zarejestrowany

> Kraj pochodzenia:

> Niemcy

> "SAMOCHÓD ZOSTAŁ ZAKUPIONY W SERWISIE NIEMIECKIM,

> JESTEM JEGO PIERWSZYM WŁAŚCICIELEM. "

> Brak przebiegu, zdjęcia nie pokazują stanu lewego fotela (kawałek, który pokazują jest ciut

> zmęczony).

Dalej nie chodzi mi o konkretny egzemplarz. Ja się zastanawiam czego szukać.

Napisano

Sie ma Czeczen, a tobie raz cos sie spsulo i bedziesz fure mienial ?

Moze naprawisz puga za przyzwoity pieniadz i bedziesz sie jeszcze dlugo i szczesliwie nim wozil. Wydaje mi sie ze narazie dzialasz pod wplywem emocji.

Napraw 308 (i tak musisz naprawic zeby ja do zyda puscic) poganiaj nia troche i wtedy pomysl o zmianach jesze raz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.