Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Box thule - warty swojej ceny

Featured Replies

Napisano

Witam

Muszę kupić dużego boxa. Miałem tarusa xtreme 600 l ale sprzedałem bo był jednostronnie otwierany i cięzko się go montowało i pakowało na wysokim vanie. Mogę kupic taki sam ale dwustronny czy dopłacić drugie tyle i kupić thule motion 900 ? Ma ktos porównanie tych tanich do thule ? Box będzie używany ze 2-3 razy w roku.

Napisano

Tata ma do Skody jakiegoś no-name-a otwieranego obustronnie (dużo tańszy był od Thule). Nie przecieka, nic się nie dzieje z "ładunkiem" i IMO nie warto przepłacać za logo. Założony na belkach CAM-a nie sprawia żadnych problemów zlosnik.gif

0f3ae35e7a58cd20.jpg

Napisano

no nie wiem czy tylko za logo - jak np zapomnisz kluczyka do bocu i pojedziesz na poludnie włoch to... idziesz do pierwszego sklepu thule, podajesz numer z zamka i masz kluczyk wink.gif Zrób to ze swoim boxem.

Tańszą marką thule jest mont blanc - moze w to warto iść?

Napisano

Klucz jest przy kluczach od belek, a te są tam gdzie trzeba i nigdy nie giną zlosnik.gif a jak zginą.. no to wtedy będzie czas się martwić. Wiadomo że to o czym piszesz ma prawo się zdarzyć i pewnie wielu osobom się zdarzyło.

Jutro sprawdzę co to dokładnie za box, ale w głowie lata mi firma CAM (włoska), więc we Włoszech pewnie damy sobie radę hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> idziesz do pierwszego sklepu thule, podajesz numer z zamka i masz kluczyk Zrób to ze

> swoim boxem.

jeśli to działa tak jak zaopatrzenie w części zamienne to ja dziękuje hehe.gifklnie.gif

lepiej kupić noname za 1/3 ceny thula

Napisano

> no nie wiem czy tylko za logo - jak np zapomnisz kluczyka do bocu i pojedziesz na poludnie włoch

> to... idziesz do pierwszego sklepu thule, podajesz numer z zamka i masz kluczyk Zrób to ze

> swoim boxem.

> Tańszą marką thule jest mont blanc - moze w to warto iść?

co do zamkow to ja mam w swoim nieThule EuroLocka - do kupienia w kazdje Castoramie zlosnik.gif

Napisano

A z boxami to nie jest tak, jak z uchwytami do rowerów? Mam dwa i kluczyki pasują zamiennie icon_eek.gif

Napisano

> A z boxami to nie jest tak, jak z uchwytami do rowerów? Mam dwa i kluczyki pasują zamiennie

Widocznie mają ten sam numer...

Ja mam dwa uchwyty i do tego oddzielne kluczyki. Belki też mają swój kluczyk.

Napisano

> Muszę kupić dużego boxa. Miałem tarusa xtreme 600 l ale sprzedałem bo był jednostronnie otwierany i

> cięzko się go montowało i pakowało na wysokim vanie. Mogę kupic taki sam ale dwustronny czy

> dopłacić drugie tyle i kupić thule motion 900 ? Ma ktos porównanie tych tanich do thule ? Box

> będzie używany ze 2-3 razy w roku.

Mam Thule Excellence 900 i praktykę w jego użytkowaniu. Mam także praktykę w użytkowaniu Xtreme. Obie praktyki wskazuja na fakt, że montowanie na dachu mojego Thule to sama przyjemnosć, w odróżnieniu od Xtreme. Drugi wniosek - dwustronne otwieranie jest warte dopłacenia. Trzeci wniosek - wygoda użytkowania (po zamontowaniu na dachu) jest taka sama.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Mam Thule Excellence 900 i praktykę w jego użytkowaniu. Mam także praktykę w użytkowaniu Xtreme.

> Obie praktyki wskazuja na fakt, że montowanie na dachu mojego Thule to sama przyjemnosć, w

> odróżnieniu od Xtreme. Drugi wniosek - dwustronne otwieranie jest warte dopłacenia. Trzeci

> wniosek - wygoda użytkowania (po zamontowaniu na dachu) jest taka sama.

> mar00ha

Dobra dzieki za jakiś konkret ok.gif Czyli nie warto dopłacać 1300 pln za łatwość montażu ? No i jest jeszcze ładowność xtreme ma 50 kg a thule 75. Ten thule jest solidniejszy od xtreme ?

Napisano

> Witam

> Muszę kupić dużego boxa. Miałem tarusa xtreme 600 l ale sprzedałem bo był jednostronnie otwierany i

> cięzko się go montowało i pakowało na wysokim vanie. Mogę kupic taki sam ale dwustronny czy

> dopłacić drugie tyle i kupić thule motion 900 ? Ma ktos porównanie tych tanich do thule ? Box

> będzie używany ze 2-3 razy w roku.

Nie wiem jak odpowiedzieć na to pytanie, bo ja mam Thule i to dodatkowo otwierany tylko jednostronnie. Chyba serii pacific. Czarny na wysoki połysk zlosnik.gif

Nie miałem tańszych trumien, więc nie mam porównania.

Czytałem, że inne boxy lubią szumieć. Mój nie szumi. Jest cisza ok.gif

Jak to w Thule, nie potrzeba żadnych kluczy to zamontowania ustrojstwa. No i kluczyk możesz mieć jeden do wszystkiego, jeśli belki też masz Thule ok.gif

Jest w środku tez dość ustawny ok.gif

Moim zdaniem ten box nie jest jakimś wzorem mechaniki precyzyjnej. Pokrywa po otwarciu się giba. Zamyka się też nie jakoś jak "drzwi w Mercedesie", tylko trzeba jednak trafić nią w odpowiednie miejsce.

Chyba jakbym kupował ponownie, to brałbym jednak coś tańszego. Tylko że nie widziałem tych tańszych, to może nie wiem że to jakieś mocne badziewie jest wink.gif

Napisano

> Dobra dzieki za jakiś konkret Czyli nie warto dopłacać 1300 pln za łatwość montażu ? No i jest

> jeszcze ładowność xtreme ma 50 kg a thule 75. Ten thule jest solidniejszy od xtreme ?

Thule sprawia wrażenie solidniejszego.

Czy warto dopłacać? To już musisz odpowiedzieć sobie sam. Ja zdecydowałem się na Thule po tym jak korzystałem z Xtreme. Dla mnie łatwość i solidność montażu była warta dopłacenia.

mar00ha

Napisano

> No i jest jeszcze ładowność xtreme ma 50 kg a thule 75.

Pytanie ile mozesz wlozyc na dach/belki wg producenta?

Napisano
  • Autor

> Pytanie ile mozesz wlozyc na dach/belki wg producenta?

teoretycznie też 75 kg. Ale o to się nie boję, mam wielkiego vana z fabrycznymi relingami i przetłoczeniami wzmacniającymi na dachu grinser006.gif Pewnie i ze 200-300 kg spokojnie wytrzyma.

Napisano

W ub. roku kupiłem Thule Motion 800. Jestem bardzo zadowolony zarówno z jego pojemności, łatwości montażu i demontażu, zamykania, itp. W połączeniu z belkami Thule jest naprawdę cichy.

Poprzednio użytkowałem Interpaka - jakiegoś starego, leciwego i poza przygodą, gdy mi się otworzył, złego słowa powiedzieć nie mogę. Miałem szczęście, że w boksie były tylko narty i kijki, prędkość ok. 30km/h. Niczego nie zgubiłem, ale od tego momentu zamykałem go również na taśmy zlosnik.gif Mechanizm zamka był w nim delikatnie mówiąc wadliwy i wyrobiony.

Napisano

> poza przygodą, gdy mi się otworzył, złego słowa powiedzieć nie mogę

To zdanie jest odpowiednikiem fiacikarskiego "Fiat się zupełnie nie psuje, poza tym, że 3 razy trzeba było wymienić alternator. Ale to eksploatacja". zlosnik.gifhahaha.gif

mar00ha

Napisano

> To zdanie jest odpowiednikiem fiacikarskiego "Fiat się zupełnie nie psuje, poza tym, że 3 razy

> trzeba było wymienić alternator. Ale to eksploatacja".

> mar00ha

Jo, racja smile.gif albo cos w ten deseń: to nic, że w VW pada łańcuch rozrządu, za to ma wyściełane na miękko schowki w drzwiach zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.