Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tanie duże wozidło z LPG do 10 000zł

Featured Replies

Napisano

Poszukuje następcy na auto wielozadaniowe (czyli dopracy).

Poprzednik Omega B i szukamy czegoś tej wielkośći +/-

Wymagania :

Najlepiej coś od 2000 roku.

Spory bagażnik

Silnik PB do którego da rady założyć LPG

Klima

Silnik minimum 1.8 max 2,5

Manual

Auto będzie czasami ciągnęło lekka przyczepke (żadnych cieżkich rzeczy).

Moje typy to (ponumerowego wg tego co mi najbardziej pasuje) :

1.Mondeo MK3 tu wszystkie benzyny mi pasują, wiem że ruda lubi te auta.

2.Laguna II 1,816v (wiem że pada lektryka, a wiekszośc usterek w dieslach, benzynowe silniki sa chyba polecane)

3.Xara Picasso 1,8 16V - o tym nic nie wiem ale wiem że jest Tu sporo użytkowniów i czegoś się dowiem

4. Citroen C5 - Tu znowu wogle niemam do tego zaufania. Ale może warto wziąść pod uwagę?

Możecie wypowiedzieć się co sądzicie na tematych tych modeli, a moze polecicie coś "ciekawego" hmm.gif

Napisano

> 4. Citroen C5 - Tu znowu wogle niemam do tego zaufania. Ale może warto wziąść pod uwagę?

Tego to bym wziął. Kolega ma zadbaną sztukę z silnikiem benzynowym i sobie chwali, nic poważnego się nie dzieje. Czasami coś wymienia w zawieszeniu jak to na polskich drogach. Komfortowe bydle no i low rider jest w standardzie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Tego to bym wziął. Kolega ma zadbaną sztukę z silnikiem benzynowym i sobie chwali, nic poważnego

> się nie dzieje. Czasami coś wymienia w zawieszeniu jak to na polskich drogach. Komfortowe

> bydle no i low rider jest w standardzie

Kolega miał XMa i też bardzo sobie chwalił. Mówił że cena regenerowanych sfer jest niska i bajki o tym że remont zawiechy to 4000zł to bajki.

Napisano

może lybra kombii 2.0 20v, będzie pewnie najlepiej wyposażona z całego towarzystwa. Silnik bardzo fajnie się kręci, można zagazować. Bagażnik spory, tylko wygląd musisz zaakceptować :D

Napisano
  • Autor

> może lybra kombii 2.0 20v, będzie pewnie najlepiej wyposażona z całego towarzystwa. Silnik bardzo

> fajnie się kręci, można zagazować. Bagażnik spory, tylko wygląd musisz zaakceptować :D

No właśnie nie pasuje mi na całej lini.

Napisano

3. Xsara Picasso.

Zalety: Przestronne wnętrze, duży bagażnik, mnóstwo schowków, ładne (oczywiście subiektywnie dla mnie) na zewnątrz, całkiem nieźle się prowadzi, większość dostępnych na rynku bogato wyposażona.

Wady: Kiepskie plastiki i materiały wewnątrz, podobno wrażliwa elektryka/elektronika (niedoświadczyłem), ciężkie (ponad 1300 kg) nadwozie nawet z silnikiem 1.8 16V demonem sprintu nie jest, powyżej 120 jak na mój gust robi się za głośno w środku.

Ot tyle, auto tanie na rynku wtórnym porównując do konkurencji. Ja dałem za 2002r 1.6 8V (120.000km) z klimą i elektryką 9500 latem.

Napisano

Może p11.144?

Napisano
  • Autor

> Może p11.144?

Oglądałem kilka ogłoszeń i prezentuje się całkiem Ciekawie. Ale jakos nie moge sie przekonać. Ale napewno wezmę pod uwagę. Jak sie to gazuje?

Napisano
  • Autor

> nubira z konca produkcji, bedzie klima automatyczna, silnik 2.0

Odpada zupełnie. Nie w moim guście. Jeździłem pól roku KIA Carusem (zanajomego) i powiedziałem sobie nigdy więcej.

Napisano

> Oglądałem kilka ogłoszeń i prezentuje się całkiem Ciekawie. Ale jakos nie moge sie przekonać. Ale

> napewno wezmę pod uwagę. Jak sie to gazuje?

Ostatni prawdziwy nissan primera, P12 to już praktycznie Renault z awaryjnością na poziomie Laguny II. Tutaj to raczej zapomnisz jak się maskę otwiera ... miałem starą Almerę to wiem, 120 kkm z 2 błahymi usterkami.

Napisano

> napewno wezmę pod uwagę. Jak sie to gazuje?

Bezproblemowo. Przejechałem już 140 tys. km na Sequent 24. Wymieniam tylko filterki. Żadnego czyszczenia wtrysków i cudowania, parownik ciągle ten sam. Pali od 8,5 (trasa kapelusznicza) do 20 (autostrada koło 200).

Szukaj tylko i wyłącznie dwulitrówki SR20DE.

Napisano

Laguna I z końca produkcji. Użytkuję takie autko, co prawda z silnikiem diesla, ale furka mega wygodna, super wyposażona. Znaojmy ma z silnikiem benzynowym 1,8 i też zadowolony.

Napisano

> Kolega miał XMa i też bardzo sobie chwalił. Mówił że cena regenerowanych sfer jest niska i bajki o

> tym że remont zawiechy to 4000zł to bajki.

Za 10 000 to byłby zadbany, ciężko o coś bardziej komfortowego, żadna sprężyna nie podskoczy...ale to auto dla pasjonaty a ważne strategiczne elementy dla hydro są już nie produkowane, używane nic nie warte a nowe gdzieś tam zachowane bardzo drogie.

C5 jest mniej komfortowe od XMa ale nadal godne polecenia.

Napisano
  • Autor

> Laguna I z końca produkcji. Użytkuję takie autko, co prawda z silnikiem diesla, ale furka mega

> wygodna, super wyposażona. Znaojmy ma z silnikiem benzynowym 1,8 i też zadowolony.

Laguna jeździłem nawet 2.0 16V w pełnym wypasie (nawet navi miała) i jakos mnie nie przekonuje. Poza tym wolał bym nowszą konstrukcje.

Napisano

> Ostatni prawdziwy nissan primera, P12 to już praktycznie Renault z awaryjnością na poziomie Laguny

> II.

to taka urban legend czy praktyka?

bo zarowno moja jak i inna w rodzinie jak rowniez statystyki TUV mowia co innego nono.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.