Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spamowa rewolucja Październikowa ;)

Featured Replies

Napisano

> W testach wypadły dobrze zobaczy się jak wypadną w realu.

oby jak najmniej sytuacji żeby wykorzystywać na maksa

Napisano

> oby jak najmniej sytuacji żeby wykorzystywać na maksa

Oby jak najmniej tych sytuacji ale, żeby się dobrze jeździło i zbyt szybko się nie starły bo czytałem, że u nich z tym ścieraniem coś słabo.

Napisano

> Skoro koledzy tak twierdzą to nie mam prawa im nie wierzyć...

> Warto jednak sprawdzić jak daleko wkręca się śruba w feldze stalowej... jak głęboko ...

W cromie i większości nowych fiatów stosowane są już śruby ,,uni'' czyli pasujące do alu i stali. Pamętać należy by po jakis 100 km sprawdzić dokręcenie kół alu bo specyfika ich budowy powoduje, że potrafią się ,,zluzować'' po demontażu i ponownym montażu !

Napisano

ale cisza

Napisano

> ale cisza

jakiś tekst

co to za radio/navi? wyglada na seryjne bo sterowanie na kierownicy jest

Napisano

> jakiś tekst

> co to za radio/navi? wyglada na seryjne bo sterowanie na kierownicy jest

InstantNav, seryjna nawigacja montowana w Cromach z ostatniego wypustu. Miałem taką nawigację, fajny sprzęt. Mapy na karcie SD bardzo drogie, bo tylko oryginalne działają.

Napisano

> InstantNav, seryjna nawigacja montowana w Cromach z ostatniego wypustu. Miałem taką nawigację,

> fajny sprzęt. Mapy na karcie SD bardzo drogie, bo tylko oryginalne działają.

czyli to ost dostepna navi w cromie, bo widywalem juz 2 modele a ten pierwszy raz widze

Napisano

> czyli to ost dostepna navi w cromie, bo widywalem juz 2 modele a ten pierwszy raz widze

Ano ostatnia. Taki biały kruk wink.gif

Napisano

Dzisiaj wspomogłem gospodarkę Portugalii, a przynajmniej jednego z Portugalczyków. Wycieraczki z Biedrony - po 9.99 za sztukę. Przy tej cenie mogą się zużyć po 3 miesiącach (he he - kupiłem dwa komplety). Poprzednie Bosch od wiosny już się zeszmaciły, więc stwierdziłem że nie będę przepłacać. Jedyna wada to max. długość - tylko 22". Ale aż takiej różnicy nie robi.

Napisano

> Dzisiaj wspomogłem gospodarkę Portugalii, a przynajmniej jednego z Portugalczyków. Wycieraczki z

> Biedrony - po 9.99 za sztukę. Przy tej cenie mogą się zużyć po 3 miesiącach (he he - kupiłem

> dwa komplety). Poprzednie Bosch od wiosny już się zeszmaciły, więc stwierdziłem że nie będę

> przepłacać. Jedyna wada to max. długość - tylko 22". Ale aż takiej różnicy nie robi.

Właśnie jestem na etapie kupna wycieraczek. Ciekawe czy te wycieraczki są we wszystkich Stonkach? Tak na szybko- jaki mamy rozmiar? niewiem.gif

Napisano

> Właśnie jestem na etapie kupna wycieraczek. Ciekawe czy te wycieraczki są we wszystkich Stonkach?

> Tak na szybko- jaki mamy rozmiar?

600/425 - mniej więcej (różne firmy robią zestawy dla Cromy o nieco innych długościach). Ja wziąłem 17" i 22" - czyli najkrótszą i najdłuższą z dostępnych. Krótsza jest minimalnie dłuższa od poprzedniej jaką miałem, dłuższa jest zauważalnie krótsza. Ale tak jak napisałem - już na szybie różnicy wielkiej to nie robi (w sensie nie zahaczy o dach, ani nie zostawi wody w ważnym obszarze).

Napisano
  • Autor

no i nastała zima....

jestem na letnich oponach 200 km od Warszawy, gdzie leżą sobie zimówki... a tu ciągle pada sobie śnieżek

stan z 16:30

zima_croma.jpg

Obecnie jest z 5 cm więcej sciana.gifsciana.gif

Nie dałem rady ruszyć na trawie wpysk.gif

Napisano

> no i nastała zima....

> jestem na letnich oponach 200 km od Warszawy, gdzie leżą sobie zimówki... a tu ciągle pada sobie

> śnieżek

> stan z 16:30

> Obecnie jest z 5 cm więcej

> Nie dałem rady ruszyć na trawie

U mnie od rana jest już dużo gorzej a teraz to do samochodu z szuflą musiałbym iść.

W Stilo od czwartku zimówki, w Krowie ciągle lato(fajnie się dzisiaj ślizgało), mam w piwnicy całe koła, ale nie chce mi się zmieniać, może przy okazji podjadę do mechanika to mi przełoży koła. smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

ja tez na letnich, ale sniegu nie ma poki co w Katowicach.

Napisano

W 3-wsi disiejszy poranek przywitał mnie lekkim puszkiem koloru białego ale znikł szybko... teraz pod wieczór znowu spadło coś w kształcie gradu i znowu biało... ale u mnie od Poniedziałku zima na kołach więc jestem gotowy ... muszę wypryskać resztki płynu letniego i zimowy zalać....

Może ta zima będzie ciężka ... musze o jakiś łańcuchach pomyśleć na 215 / 55/ R16

Napisano
  • Autor

> ja tez na letnich, ale sniegu nie ma poki co w Katowicach.

Teraz w Białymstoku jest juz ze 3 razy wiecej niz na fotce z 16:30!

Masakra, w srodku zimy tyle nie bylo sniegu czasem passed_out.gif

Jadac 45km/h na 4 dodanie gazu zatrudnia od razu ASR

Jutro mam jazde po miescie i powrot do Wawy 200 km passed_out.gif

Na Kumho kierowalnosc calkiem niezla, ale hamowanie i ruszanie bardzo, bardzo slabo.

Napisano

> no i nastała zima....

> jestem na letnich oponach 200 km od Warszawy, gdzie leżą sobie zimówki... a tu ciągle pada sobie

> śnieżek

> stan z 16:30

> Obecnie jest z 5 cm więcej

> Nie dałem rady ruszyć na trawie

U nas w kujawsko-pomorskim w ciągu dnia było +3st. Ale sucho. Zdążyłem zmienić dziś opony. W kolejce rano byłem trzeci do zmiany.

Napisano

u mnie zimówki już zawitały tydzien temu smile.gif

Napisano

Co to się dzieje...? kolejny żegna się z Cromą kara.gif

Napisano

> Co to się dzieje...? kolejny żegna się z Cromą

Kazu co tak nagle Cię wzieło aby Cromy się pozbywać? I co masz na oku? A tak na marginesie czy pogoda za oknem ma wpływ na te decyzje bo w krótkim czasie jedna croma zmieniła właściciela a druga czeka w kolejce.

Napisano

Jest okazja zmienic na mlodsze auto, i bron boze nie pogoda.Auto mialo zostac zmienione za jakies 3 lata, ale trafila sie teraz okazja to zmienie wink.gif

Napisano

> Jest okazja zmienic na mlodsze auto, i bron boze nie pogoda.Auto mialo zostac zmienione za jakies 3

> lata, ale trafila sie teraz okazja to zmienie

Skąd ja to znam ok.gif, chyba, że wiesz....... powiemy im prawdę, że Croma do kara.gif ....py i wogóle grinser006.gif270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Skąd ja to znam , chyba, że wiesz....... powiemy im prawdę, że Croma do ....py i wogóle

Myslisz zeby zaczac psioczyc co to za nie fajne auto?? zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

w Octavii masz juz zimowki??

Napisano

> Myslisz zeby zaczac psioczyc co to za nie fajne auto??

Oczywiście grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

> w Octavii masz juz zimowki??

No właśnie nie, przed chwilą założyłem kpl. u żonki w Twingo, ale czasu na Octę nie starczyło. Jutro mam zamiar, bo inaczej będzie bieda, u nas sypie jak diabli.

ok.gif

Napisano

Wiem, ja wlasnie godzine temu wyjechalem od gumiarza, a to na alu bedziesz zakladal??

Napisano

> Jest okazja zmienic na mlodsze auto, i bron boze nie pogoda.Auto mialo zostac zmienione za jakies 3

> lata, ale trafila sie teraz okazja to zmienie

pieronowo droga okazja biglaugh.gif

Napisano

> trafila sie teraz okazja to zmienie

A ta okazja to ..... rozumiem, że młodszy rocznik cromy. Bo kto nam ramki będzie organizował wink.gif

Napisano

> Wiem, ja wlasnie godzine temu wyjechalem od gumiarza, a to na alu bedziesz zakladal??

Nie , mam całe koła na feldze stalowej ok.gif

Napisano

> pieronowo droga okazja

Też mi się marzyła Dacia Sandrero, ale mnie nie stać grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> Też mi się marzyła Dacia Sandrero, ale mnie nie stać

Jakie sandero?? Lodgy lepszo zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Jakie sandero?? Lodgy lepszo

te Lodgy nie jest złym samochodem,widziałem i macałem je 270751858-jezyk.gif

Napisano

> te Lodgy nie jest złym samochodem,widziałem i macałem je

no dlatego kupuje zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

odstaw alkohol....

Napisano

> odstaw alkohol....

KOmu Ty to mowisz.......... confused.gifconfused.gifzlosnik.gif

Napisano

Tak mlodszy rocznik Cromy wink.gif

Ramki jak trzeba bedzie to zamowie wink.gif

Napisano

Zima w Bielsku:

http://www.super-nowa.pl/art.php?i=24390

Ogólnie tragedia, lód miejscami i można się przelecieć.

Croma stoi pod wiatą i czeka na dodatnie temperatury, panda darła jak szalona w brei śniegowej ale na oblodzonych wiaduktach zero przyczepności.

Napisano

> i macałem je

I jak Wam było razem we dwoje ?? grinser006.gif

Napisano

> Co kupujesz?

Samochod zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> skode se kup

VW Bore, Pepcio mowi auto zajefajne to cza kupic zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> VW Bore, Pepcio mowi auto zajefajne to cza kupic

chyba ze tak zlosnik.gif

Napisano

> chyba ze tak

No a cos Ty myslal zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> skode se kup

wpysk.gif żeby mi to było przedostatni raz hahaha.gif

Napisano

> VW Bore, Pepcio mowi auto zajefajne to cza kupic

Teraz na topie jest Dacia , mówiłem przeca, Duster 4x4 se kup grinser006.gif

Napisano

> żeby mi to było przedostatni raz

no co, solidnosc trza powielac zlosnik.gif

Napisano

> No a cos Ty myslal

moze vw up? powinno na nowke upa styknac z soldu crowy zlosnik.gif

Napisano

> Co kupujesz?

Wiem , ale nie powiem grinser006.gif

Napisano

> Wiem , ale nie powiem

+1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.