Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak świateł mijania

Featured Replies

Napisano

Witam, 2 dni temu zauważyłem że nie mam świateł mijania w swoim CC. Z początku myślałem że to wina przełącznika tego co jest w desce po lewej stronie kiery, bo już kiedyś tak miałem, wymieniłem na nowy, ale nic to nie pomogło. Sprawdziłem bezpieczniki i wszyskie mają się dobrze. Dodam że mam postojówki i drogowe. Jeżeli był już taki temat to z góry przepraszam, ale szukałem i nie mogłem znaleźć.

Napisano

sprawdź styki czy dobrze wszystko siedzi wink.gif

Napisano
  • Autor

> sprawdź styki czy dobrze wszystko siedzi

o właśnie zapomniałem dodać że styki też sprawdzałem i wydaje sie że jest ok

Napisano

> Witam, 2 dni temu zauważyłem że nie mam świateł mijania w swoim CC. Z początku myślałem że to wina

> przełącznika tego co jest w desce po lewej stronie kiery, bo już kiedyś tak miałem, wymieniłem

> na nowy, ale nic to nie pomogło. Sprawdziłem bezpieczniki i wszyskie mają się dobrze. Dodam że

> mam postojówki i drogowe. Jeżeli był już taki temat to z góry przepraszam, ale szukałem i nie

> mogłem znaleźć.

Może i zadam najgłupsze pytanie na świecie zlosnik.gif sprawdziłeś, czy w obu żarówkach nie przepaliły się włókna świateł mijania? Bo przez takką samą głupotę szukałem przyczyny w całym samochodzie tongue.gif a że obie żarówki są spalone pomyślałem dopiero na samym końcu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Może i zadam najgłupsze pytanie na świecie sprawdziłeś, czy w obu żarówkach nie przepaliły się

> włókna świateł mijania? Bo przez takką samą głupotę szukałem przyczyny w całym samochodzie a

> że obie żarówki są spalone pomyślałem dopiero na samym końcu

tego nie sprawdzałem bo troche mało prawdopodobne mi sie wydaje żeby obie żarówki na raz padły, ale sprawdze to smile.gif niby głupie ale może być jak piszesz 20.GIF

Napisano

> tego nie sprawdzałem bo troche mało prawdopodobne mi sie wydaje żeby obie żarówki na raz padły, ale

> sprawdze to niby głupie ale może być jak piszesz

sprawdź, sprawdź też znam przypadek że obie żarówki w tym samym czasie padły waytogo.gifzlosnik.gif

Napisano

Dokładnie, sam tak miałem w poprzednim samochodzie

Napisano

jak wlanczasz mijania to posluchaj czy przekaznik "cyka" smile.gif

jak nie to podmien go, jest w skrzynce bezpiecznikow, obok sa podobne, nie pamietam od czego ale probnie mozna podmienic smile.gif

pozdr

Napisano
  • Autor

z rana sprawdze żarówki i ten przekaźnik, i dam znać co z tego wyszło smile.gif

Napisano

> z rana sprawdze żarówki i ten przekaźnik, i dam znać co z tego wyszło

tak jak wyżej. Sprawdź przekaźnik, podmień z innym. 2 razy już wymieniałem. Raz dostałem 50 zł mandatu za brak świateł mijania ku mojemu zdziwieniu. Wtedy pomagało poruszanie przekaźnikiem.

Napisano

> Może i zadam najgłupsze pytanie na świecie sprawdziłeś, czy w obu żarówkach nie przepaliły się

> włókna świateł mijania? Bo przez takką samą głupotę szukałem przyczyny w całym samochodzie a

> że obie żarówki są spalone pomyślałem dopiero na samym końcu

Miałem tak ze 3 lata temu, wracając z Wrocławia A4, w godzinach wieczornych, nagle zrobiło się ciemno. Padły równocześnie

Napisano
  • Autor

> Miałem tak ze 3 lata temu, wracając z Wrocławia A4, w godzinach wieczornych, nagle zrobiło się

> ciemno. Padły równocześnie

to widze że takie rzeczy tylko w fiacie mlot.gif no ale za to lubie to auto yay.gif także jutro zaczne od wymiany żarówek a potem w razie niepowodzenia będę się martwił dalej waytogo.gif

Napisano

> to widze że takie rzeczy tylko w fiacie no ale za to lubie to auto także jutro zaczne od wymiany

> żarówek a potem w razie niepowodzenia będę się martwił dalej

zacznij od sprawdzenia przekaznika bo to jedno właczenie przelacznika i bedziesz wiedzial czy dziala czy nie, a zarowki moga byc dobre i niepotrzebnie je wymienisz...

Napisano

Pierwszy od lewej przekaznik to od swiatel . Wyciagnij go i zobacz styki bo moglo sie troche przypalic , mialem tak juz dwa razy tongue.gif

Napisano

> to widze że takie rzeczy tylko w fiacie no ale za to lubie to auto także jutro zaczne od wymiany

> żarówek a potem w razie niepowodzenia będę się martwił dalej

kolego nie tylko w fiacie grinser006.gif u wujka w pasku B5 poszły od mijania również obie food.gif

Napisano

U mnie padł przełącznik zespolony jak światła przestały świecić. Stawiam żubra, że to to.

Napisano

> U mnie padł przełącznik zespolony jak światła przestały świecić. Stawiam żubra, że to to.

Ale w cc włącza się światła kneflem na desce, a nie jak w sc w przełączniku zespolonym hmm.gif (wiadomo, chyba , że wersja z poduchą wink.gif ).W cc przełącznik zespolony ma jakieś powiązanie ze światłami mijania?Bo drogowymi wiadomo ma... ok.gif

Napisano
  • Autor

A więc sprawdziłem i nie jest to ani wadliwy przekaźnik ani spalone żarówki frown.gif

Napisano

> U mnie padł przełącznik zespolony jak światła przestały świecić. Stawiam żubra, że to to.

dobrze gada polać mu 20.GIF kiedyś jadąc w lesie późnym wieczorem padły mi światełka mijania i wina była właśnie przełącznika zespolonego pod kierownicą smile.gif albo wymień albo podmień od kogoś na chwile smile.gif

> Ale w cc włącza się światła kneflem na desce, a nie jak w sc w przełączniku zespolonym (wiadomo,

> chyba , że wersja z poduchą ).W cc przełącznik zespolony ma jakieś powiązanie ze światłami

> mijania?Bo drogowymi wiadomo ma...

włąśnie dziwne ale niby ma bo tak jak wyżej pisałem po tej wymianie mam spokój

Napisano
  • Autor

to trzeba będzie spróbować ale to dopiero w sobote frown.gif bo wcześniej nie będzie czasu buu.gif

Napisano

> A więc sprawdziłem i nie jest to ani wadliwy przekaźnik ani spalone żarówki

Sprawdź sam włącznik, jak go rozbierzesz to będzie widać czy 2 plastikowe pręciki są przytopione. Miałem tak kiedyś, że w czasie jazdy znikały po chwili się pojawiły aż w końcu zdechło 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ale w cc włącza się światła kneflem na desce, a nie jak w sc w przełączniku zespolonym (wiadomo,

> chyba , że wersja z poduchą ).W cc przełącznik zespolony ma jakieś powiązanie ze światłami

> mijania?Bo drogowymi wiadomo ma...

Ma powiązanie, stało mi się to właśnie w moim cc sporting z 6 lat temu.

Napisano

> Ma powiązanie, stało mi się to właśnie w moim cc sporting z 6 lat temu.

Czyli jest to kolejna rzecz, którą trzeba brać pod uwagę w razie awarii wink.gifok.gif A wizualnie było widać jakieś skazy typu napalenia itp?Czy po prostu przestał działać i tyle, a wymiana pomogła grinser006.gif?

Napisano

Zapytałem znajomego elektromechanika i od razu powiedział mi, że to to, bo często te przełączniki wymienia. W sumie to nawet nie przyglądałem się staremu tylko kupiłem nowy i wymieniłem i działał, aż do crashtestu.

Napisano

> Zapytałem znajomego elektromechanika i od razu powiedział mi, że to to, bo często te przełączniki

> wymienia. W sumie to nawet nie przyglądałem się staremu tylko kupiłem nowy i wymieniłem i

> działał, aż do crashtestu.

Ok czaje o co chodzi wink.gif Ja też u mnie muszę go wymienić bo nie mam możliwości mrugania długimi, z ty że w tym wypadku wiem o tym od początku ok.gif

Napisano

gniazda sie potopiły przy przekazniku i nie styka jak go docisniesz lub poruszasz itp powinny sie zapalic moim zdaniem

Napisano

Przerabiałem to wczoraj podczas dopieszczania nowego projektu. Dwie rzeczy:

Sprawdź włącznik świateł awaryjnych, bo on odpowiada za wiele "nieporozumień elektrycznych", jeśli masz światła awaryjne to szukaj dalej, musisz sprawdzić dokładnie połączenie wiązki silnikowej , masy itd. U mnie wszystko wyglądało OK, ale jak zacząłem szarpać wiązka dopiero wyszły "cuda". Zacznij od awaryjnych a będziesz wiedział na czym stoisz.

Napisano
  • Autor

> Przerabiałem to wczoraj podczas dopieszczania nowego projektu. Dwie rzeczy:

> Sprawdź włącznik świateł awaryjnych, bo on odpowiada za wiele "nieporozumień elektrycznych", jeśli

> masz światła awaryjne to szukaj dalej, musisz sprawdzić dokładnie połączenie wiązki silnikowej

> , masy itd. U mnie wszystko wyglądało OK, ale jak zacząłem szarpać wiązka dopiero wyszły

> "cuda". Zacznij od awaryjnych a będziesz wiedział na czym stoisz.

sprawdzę na pewno, ale dopiero w sobote jak będzie czas ok.gif

Napisano

Opanowane??

Napisano
  • Autor

nie było czasu smile.gif ale jutro mam wolne to sprawdze na pewno wink.gif

Edit:

Przełącznik zespolony do wymiany waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.