Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H z ogłoszenia

Featured Replies

Napisano

Witam Szanowną Brać Autokącikową

Od maja do sierpnia jeździłem Fiatem Bravo 1.9 150 KM. Z auta byłem zadowolony ale niestety zostało staranowane przez Straż Pożarną i muszę kupić nowe. Teraz szukam m.in. Astrę H z silnikiem 1.9 150 KM. Staram się znaleźć coś w pobliżu na Śląsku, ale znalazłem taką Asterkę , a że to niedaleko ojca więc pojechał z ogarniającym auta kuzynem na wstępne oględziny i niby wszystko jest ok. Malowane były drzwi kierowcy. Teraz w sobotę musiałbym się wybrać na sprawdzenie w serwisie. Ale może ktoś z Forumowiczów zna to auto, może komuś coś rzuca się w oczy. Byłbym wdzięczny za każdą uwagę i pomoc.

Pozdrawiam

wookash84

Napisano

Irmscher to to na pewno nie jest. Może jakiś młody gniewny użytkował to auto? palacz.gif

Napisano

> Irmscher to to na pewno nie jest. Może jakiś młody gniewny użytkował to auto?

Dokładnie zlosnik.gif

Autko wisi dłuższy czas na allegrusie.

Napisano

> Witam Szanowną Brać Autokącikową

> Od maja do sierpnia jeździłem Fiatem Bravo 1.9 150 KM. Z auta byłem zadowolony ale niestety zostało

> staranowane przez Straż Pożarną i muszę kupić nowe. Teraz szukam m.in. Astrę H z silnikiem 1.9

> 150 KM. Staram się znaleźć coś w pobliżu na Śląsku, ale znalazłem taką Asterkę , a że to

> niedaleko ojca więc pojechał z ogarniającym auta kuzynem na wstępne oględziny i niby wszystko

> jest ok. Malowane były drzwi kierowcy. Teraz w sobotę musiałbym się wybrać na sprawdzenie w

> serwisie. Ale może ktoś z Forumowiczów zna to auto, może komuś coś rzuca się w oczy. Byłbym

> wdzięczny za każdą uwagę i pomoc.

> Pozdrawiam

> wookash84

Ja tylko dodam od siebie, że fotele w tych astrach sa tragiczne. Mam taką tylko 1.3 służbową. Jak zrobię 300 km to wysiadam z bólem pleców. Nie potrafię znaleźć wygodnego miejsca.

Napisano

to VIN tego auta : W0L0AHL3582123693 Postaraj sie znaleźć jakiegoś znajomka w ASO i poproś o "historię choroby" ASO Opla od niedawna jest spięte w ogólnoeuropejską sieć i jak coś było robione u Niemca to u nas to wyjdzie. Istotne jest to czy i kiedy była regeneracja kolektora dolotowego. Zwróć uwagę na zawieszenie. Ma IDS+ wiec 1 amor z przodu to 1 tyś i nie ma zamienników.

btw

słyszałem niedawno o sprowadzonej Astrze 1.7 która na liczniku miała coś koło 250 tyś a w sumie wyszło że ponad 400 icon_eek.gif Gdyby gość w ASO nie chciał zamówić części za ponad 10 tyś screwy.gif to by sie nie dowiedział

Napisano

> dolotowego. Zwróć uwagę na zawieszenie. Ma IDS+ wiec 1 amor z przodu to 1 tyś i nie ma

> zamienników.

Po czym poznałeś?

> btw

> słyszałem niedawno o sprowadzonej Astrze 1.7 która na liczniku miała coś koło 250 tyś a w sumie

> wyszło że ponad 400 Gdyby gość w ASO nie chciał zamówić części za ponad 10 tyś to by sie

> nie dowiedział

Tzn. ktoś się nad nim zlitował i powiedział mu prawdę? grinser006.gif

Napisano

Z zewnątrz niby wypas, a w środku szyby z tyłu na korby. zlosnik.gif

Napisano

> Po czym poznałeś?

sprawdziłem wyposażenie z VIN

> Tzn. ktoś się nad nim zlitował i powiedział mu prawdę?

tak

Napisano
  • Autor

> to VIN tego auta : W0L0AHL3582123693 Postaraj sie znaleźć jakiegoś znajomka w ASO i poproś o

> "historię choroby" ASO Opla od niedawna jest spięte w ogólnoeuropejską sieć i jak coś było

> robione u Niemca to u nas to wyjdzie. Istotne jest to czy i kiedy była regeneracja kolektora

> dolotowego.

Podczas sprawdzania w ASO (240 zł) można przeprowadzić takie sprawdzenie. Kosztuje to dodatkowo 80 zł (przynajmniej w Kielcach), no ale nie ma co oszczędzać.

> Zwróć uwagę na zawieszenie. Ma IDS+ wiec 1 amor z przodu > to 1 tyś i nie ma

> zamienników.

To mnie boli, ale z tym silnikiem rozsądnie wyposażone wszystkie mają IDS+.

Pozdrawiam

wookash84

Napisano
  • Autor

> Po czym poznałeś?

Astroman potwierdził po VIN-ie, ale jest przycisk Sport, który właśnie m.in. usztywnia zawieszenie.

pozdro

wookash84

Napisano
  • Autor

> Z zewnątrz niby wypas, a w środku szyby z tyłu na korby.

Też mnie to trochę bawi i ubolewam nad tym. Zresztą im dłużej się zastanawiam tym bardziej skłaniam się ku rezygnacji z tego auta. Z tym, że nie ma nic innego fajnego teraz na rynku. A auto muszę kupić.

pozdro

wookash84

Napisano

> Też mnie to trochę bawi i ubolewam nad tym. Zresztą im dłużej się zastanawiam tym bardziej skłaniam

> się ku rezygnacji z tego auta. Z tym, że nie ma nic innego fajnego teraz na rynku. A auto

> muszę kupić.

> pozdro

> wookash84

Za czymś francuskim się nie oglądasz? Też fajne autka. ok.gif A skoro masz już doświadczenie z Fiatami, to nie powinieneś obawiać się aut na F. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Za czymś francuskim się nie oglądasz? Też fajne autka. A skoro masz już doświadczenie z Fiatami,

> to nie powinieneś obawiać się aut na F.

Myślałem o Peugeocie 407 2.0 HDI ale obawiam się, może niesłusznie, FAP-u i awaryjności elektroniki. Francuzów się nie boję, bo teraz ujeżdżam Thalię z 2001 r., która od nowości jest u ojca i dostała dożywocie u Niego. Ojciec zaś w grudniu kupił nową Megane. I na Renówki złego słowa powiedzieć nie mogę ale jedyne auto, które mógłbym rozważyć czyli nowa Megane z mocniejszym dieslem jest po za moim zasięgiem finansowym.

pozdro

wookash84

Napisano

Zdjęcia na 1000% obrobione photoshopem lub jakimś innym programem. Nienaturalnie wyostrzone faktury wszystkich materiałów. Dodatkowo coś pojechane jest z kontrastem, bo samochód ładnie odbija światło, za to niebo jest nienaturalnie jasne angryfire.gif

Napisano

> A auto

> muszę kupić.

Może chcesz jedną z moich Astr? 110 lub 125km zlosnik.gif

Napisano

Irmscher to nie jest, ale lotkę może ma oryginał Steinmetz, choć wątpię smile.gif

Z zewnątrz niezła, ale wisi już długo dość, dwa tygodnie temu ją widziałem na allegro.

Napisano

> Podczas sprawdzania w ASO (240 zł) można przeprowadzić takie sprawdzenie. Kosztuje to dodatkowo 80

O widzisz . To świetna wiadomość. Za 8 dych mieć info o historii auta to jak dla mnie rewelacja. Szanse na przekręt kilometrów w aucie od Niemca są wtedy minimalne. Jak chcesz szczegóły wyposażenia z VIN to wejdź na http://astra-3.pl/vin.php?&news_list=1

Na pewno nie ma grzanych siedzeń. Z 9 poduszkami to też sobie gość pojechał bo fabryka nie dawała wiecej jak 6. Ni ewiem jak z kluczykami ale chyba fabryka do Astry H daje 2 a nie 3.

Napisano

Młody gniewny miałby zamontowany zestaw głośnomówiący Parrot? Mi to wygląda prędzej na jakieś auto firmowe ale może się mylę.

Napisano

> Młody gniewny miałby zamontowany zestaw głośnomówiący Parrot? Mi to wygląda prędzej na jakieś auto

> firmowe ale może się mylę.

Może kiedyś było firmowe.

Z drugiej strony, wytłumacz mi dlaczego w firmowym aucie zdjęto logo z tylnej klapy i grill z przodu zmieniając na "szpanerski"? palacz.gif

Napisano

> Z drugiej strony, wytłumacz mi dlaczego w firmowym aucie zdjęto logo z tylnej klapy i grill z

> przodu zmieniając na "szpanerski"?

Może dlatego, ze akurat to było na stanie u Mietka w garażu, jak spawali to "cudo"?

Napisano

> Może kiedyś było firmowe.

Ten Lorenz na kwicie Dekry to jest właściciel czy dealer http://www.automobile-lorenz.com/ ? Czy to w ogóle nic nie mówi o właścicielu auta?

> Z drugiej strony, wytłumacz mi dlaczego w firmowym aucie zdjęto logo z tylnej klapy i grill z

> przodu zmieniając na "szpanerski"?

Co firma to obyczaj, może taką wersję zamówili? hmm.gif

Napisano

> Witam Szanowną Brać Autokącikową

> Od maja do sierpnia jeździłem Fiatem Bravo 1.9 150 KM. Z auta byłem zadowolony ale niestety zostało

> staranowane przez Straż Pożarną i muszę kupić nowe. Teraz szukam m.in. Astrę H z silnikiem 1.9

> 150 KM. Staram się znaleźć coś w pobliżu na Śląsku, ale znalazłem taką Asterkę , a że to

> niedaleko ojca więc pojechał z ogarniającym auta kuzynem na wstępne oględziny i niby wszystko

> jest ok. Malowane były drzwi kierowcy. Teraz w sobotę musiałbym się wybrać na sprawdzenie w

> serwisie. Ale może ktoś z Forumowiczów zna to auto, może komuś coś rzuca się w oczy. Byłbym

> wdzięczny za każdą uwagę i pomoc.

> Pozdrawiam

> wookash84

No to w końcu 100% oryginalny lakier, czy malowane drzwi ?

Napisano

> No to w końcu 100% oryginalny lakier, czy malowane drzwi ?

Drzwi(oby tylko) pomalowane oryginalnym lakierem. palacz.gif

Napisano

> Ten Lorenz na kwicie Dekry to jest właściciel czy dealer

Myśle że właściciel bo numer rejestracyjny MEK jest z Olbernhau czyli siedziby dealera ale co to ma za znaczenie jak polski sprzedawca daje kwit Dekry z marca 2010.

Napisano

> Myślałem o Peugeocie 407 2.0 HDI ale obawiam się, może niesłusznie, FAP-u i awaryjności

> elektroniki.

ja zastanawiałem się nad 159'ką, s40'ką i 407'ką, trafiłem zadbaną 407sport + audio jbl i jestem zadowolony ok.gif

jeżeli chodzi o elektronikę to na razie okazała się tylko przydatna, silnik lubi dobre paliwo (w zimie premium)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.