Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie rekawice?

Featured Replies

Napisano

Na chłodniejsze dni polecacie ?

Bo przy dzisiejszych 8 stapniach troszkę w palce chłodnawo passed_out.gif

A co będzie dalej??

A może macie jakieś sprawdzone sposoby - no nie wiem rękawiczka w rękawiczce??

Pozdr

Napisano
  • Autor

A ja nie mam oslabiony.gif

Napisano

> A ja nie mam

Mozna dolozyc, zestaw chyba z 200zl wink.gif. Ja tego nie robilem, jak kupilem moto to juz byly zalozone.

Napisano

> A ja nie mam

zainwestuj ok.gif

ja jezdze w zwyklych letnich rekawiczkach i jest gitara waytogo.gif

Napisano
  • Autor

e raczej odpada nie jeździłem z podgrzewanymi ale dwa paluchi na klamkach marzną passed_out.gif

Napisano

> e raczej odpada nie jeździłem z podgrzewanymi ale dwa paluchi na klamkach marzną

no to Ci mówię, kup bo warto ok.gif

dobre rekawice masz w cenie manetek

poza tym nie musisz permanentnie jezdzić z paluchami na klamkach a manety na "najwyższym biegu" grzeją tak, że trza zmniejszać temp bo jest za gorąco (mowa o porannej jeździe w 8 stopniach)

Napisano

Witam.

Mam zakupione w "lidlowej promocji" za 70zł rękawice. Bez problemu dają radę do 2C. Szukaj więc rękawic z "wyściółką/membraną".

Poszukaj także wątków z wiosny tego roku na temat rękawic, były wstawiane linki do testów.

Co do grzanych manetek, ja mam zawsze dwa paluchy na klamkach, więc dla mnie odpada ten pomysł.

Napisano

Dostałem Shima Spacerunner (to znaczy sam takie wybrałem).

Całkiem dobrze dają radę. To znaczy ręce nie marzną (a przynajmniej znacznie mniej marzną) nawet gdy rano jest ~6stopni. Miłe jest też, że jak na razie nie przemokły.

Fajny bajerek - guma do wycierania wizjera.

LINK

Napisano

> Mam podgrzewane manetki, daja rade w chlodniejsze dni

Bez wzgledu na podgrzewane manetki, te grzeja tylko dlonie od wewnatrz, podczas jezd w naprawde chlodnych warunkach dlonie z zewnatrz nie sa dogrzane, sa zimne co nie daje calkowitego komfortu. Sam tez mam podgrzewane manetki.

wink.gif

Napisano

> Bez wzgledu na podgrzewane manetki, te grzeja tylko dlonie od wewnatrz, podczas jezd w naprawde

> chlodnych warunkach dlonie z zewnatrz nie sa dogrzane, sa zimne co nie daje calkowitego

> komfortu. Sam tez mam podgrzewane manetki.

Jak sie jezdzi szybko to tak, ale przy poruszaniu sie po miescie i raczej zgodnie z przepisami, nie odczuwam takich niedogodnosci wink.gif

Napisano

> Bez wzgledu na podgrzewane manetki, te grzeja tylko dlonie od wewnatrz, podczas jezd w naprawde

> chlodnych warunkach dlonie z zewnatrz nie sa dogrzane, sa zimne co nie daje calkowitego

> komfortu. Sam tez mam podgrzewane manetki.

Zawsze można kupić podgrzewane rękawice biglaugh.gif

Napisano

> Zawsze można kupić podgrzewane rękawice

Eee, patent z manetkami w rękawach (czy co to tam jest) jest fajniejszy wink.gif

Napisano

> Zawsze można kupić podgrzewane rękawice

Dokladnie tak jak mowisz, zwlaszcza gdy wybiera sie czlowiek na Nordkap.

wink.gif

Napisano
  • Autor

No cóż

nabyłem niby cieplejsze ale niestety passed_out.gif

wczoraj śmigałem wieczorem jakies 150 km i przy szybszej jeździe pow 100 km/h prawa łapka marzła bardzo nieprzyjemnie passed_out.gif

ale jakos człowiek daje radę he he he

Napisano

> No cóż

> nabyłem niby cieplejsze ale niestety

A jakie to ?

Napisano

> No cóż

> nabyłem niby cieplejsze ale niestety

mnie do tej pory nie udalo sie znalezc zadnych odpowiednich rekawic wink.gif

jak jade z palcami na manetce to niemal wszystkie sa ok, ale jak tylko przeloze palce na klamke to mi paluchy zaczynaja zamarzac wink.gif

btw. a co myslicie o rekawicach 'taktycznych' na miasto (na cieplejsze dni;) ) ? np cos takiego

Napisano

> btw. a co myslicie o rekawicach 'taktycznych' na miasto (na cieplejsze dni;) ) ? np cos takiego

Strasznie drogie jak za coś takiego biglaugh.gif

Napisano

> btw. a co myslicie o rekawicach 'taktycznych' na miasto (na cieplejsze dni;) ) ? np cos takiego

nie lepiej kupić coś przeznaczonego dla motocyklistów? ani cena nie jest kusząca ani budowa i umiejscowienie ochraniaczy... no chyba że chodzi o lans

Napisano

> Strasznie drogie jak za coś takiego

zapomnialem dopisac - cena na tej stronie jest abstrakcyjna wink.gif moja to tak ~110pln

a moze polecicie inne solidne rekawice na miasto? Ja ze swojej strony NIE POLECAM rekawic Richa Basalt . Po sezonie wytarla sie wewnetrzna powierzchnia (spod dloni) - sa po prostu dziury od manetki :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.