Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jammer i antyradar

Featured Replies

Napisano

> Wyczytałem że taki LTI 20-20 Ultralyte stosowany bodajże przez naszą drogówkę ma szerokość wiązki

> 2mrad... Z matmy jestem noga ale wujek gugl mi podpowiedzial że to 20 cm na 100metrach . Na

> 400 wychodzi że jest to 80 cm. IMHO na tyle dużo by troche w bok uciekło. A jak coś ucieknie

> to można to złapać. Tyle teoria... A jak jest w praktyce to tylko posiadacze antylaserów

> wiedzą

ILE???? Mój brelok na 300m ma punkcik gdzie lornetką dopiero wypatrzysz zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> a to LTI 20-20?

> a i jeszcze jedno, mierzenie od tyłu, jak mają to antyradary wykryć?

No dobrze tu masz LTI, zobacz jak się fajnie łapka trzesie przy mierzeniu.

Napisano

> A skąd te radiany brałeś, bo tu tylko podstawowy opis widzę, nic szczególnego...

W tym podstawowym opisie jest opatentowana szerokość wiązki 2mrad

Ale znalazłem też dane techniczne w manualu ultralyte 100 http://www.teletrafficuk.com/pdf/manual-ultralyte-100.pdfgdzie jest Range Resolution: 0.1 metres , LASER Wavelength: 904 nanometres, Beam Divergence: 3 milliradians Wychodzi że to 30 cm na 100m

Napisano

> No dobrze tu masz LTI, zobacz jak się fajnie łapka trzesie przy mierzeniu.

no bo tak celuje na tym filmie, wystarczy mieć breloka do kluczy z laserem jaki ma mój dzieciak i jak się chce wycelować w daleki obiekt to bez trudu z palca w miarę równo, a że oni mają podparcie ramienia ala kolba od karabinu to pomiar jest precyzyjniejszy, chyba że misiek jest "po wczorajszym" jak na tym filmie

Napisano

> ILE???? Mój brelok na 300m ma punkcik gdzie lornetką dopiero wypatrzysz

No i co z tego wynika? A jak wyczarujesz że ten punkcik odbije sie od jadącego auta wróci do Ciebie tak byś mógł to jakoś zmierzyć. IMHO jeśłi wiązka nie będzie dość szeroka to nie ma na to szans.

Myśle że te 2 czy 3 mrad są celowe bo nie sztuką jest puścić wiązkę o szerokości łebka od szpilki. Tylko pomyśl jak ją złapiesz

Napisano

> no bo tak celuje na tym filmie, wystarczy mieć breloka do kluczy z laserem jaki ma mój dzieciak i

> jak się chce wycelować w daleki obiekt to bez trudu z palca w miarę równo, a że oni mają ....

Widzę że trzymałeś w ręce LTI i przymierzałeś, że porównujesz go do.... hmmm....laserowego breloka.

Z mojej strony koniec tematu smile.gif

PS. Tu test który chłopaki z firmy robili z LTI 20-20.

Napisano

> co znaczy "odpala radar"?

> Ja kiedyś zanim masowo wchodzilo CB miałem w aucie antyradar, ojciec kiedyś kupił zanim ja zacząłem

> legalnie

> potem był okres kiedy było tylko cb a teraz ojciec znowu kupił jakiś antyradar i mówi że jest

> skuteczniejszy niż cb bo w ostatnim czasie kilku z cb nie wyhamowało przed suszarami a

> antyradar piszczy już z 1,5 km przed laserem

Też miałem u siebie takiego kozaka.

Opowiadał, jak on teraz to wszystkich wy 270747800-sex.gif - i wschód, i zachód.

O jakże płakałem ze śmiechu, jak nie nadążałem odpisywać na wezwania od wszelakich SM/ITD/etc.

A się chłopaczyna zdziwił...

Napisano

KUpił coś co nie działało. Dobry i sprawny, markowy antyradar, dzielnie sobie radzi w wykrywaniem suszarek. Tylko ta cena... od 4 tyś za ukryty confused.gif

Napisano

> KUpił coś co nie działało. Dobry i sprawny, markowy antyradar, dzielnie sobie radzi w wykrywaniem

> suszarek

Suszarki na paśmie K, Ka czy wyłapie nawet stary grzmot albo mało markowy sprzęt. Mam w garażu takiego Unidena LRD z początku lat 90` tych.

Ale jak to jest z łapaniem policyjnych Lidarów tego już nie wiem bo choć on jest niby też "laser detector" to nie zadziałał ani razu na suszarkę laserową.

>Tylko ta cena... od 4 tyś za ukryty

Polak potrafi... Mój kolega któremu nie jest obca lutownica zrobił taki myk że pociągnął dodatkowy głośnik i wyłącznik sprzeta do kabiny a cała obudowa z elektroniką była wkomponowana w atrapę chłodnicy. Oczywiście na namierzanie z tyłu to nie działało ale też jak często coś takiego można u nas spotkać?.Pewnie wcale. Natomiast na zwykłe suszenie patant wystarczał bo po samym pikaniu kolega już wiedział czy trzeba zdjąć noge z gazu.

Napisano

> no bo tak celuje na tym filmie, wystarczy mieć breloka do kluczy z laserem jaki ma mój dzieciak i

> jak się chce wycelować w daleki obiekt to bez trudu z palca w miarę równo, a że oni mają

> podparcie ramienia ala kolba od karabinu to pomiar jest precyzyjniejszy, chyba że misiek jest

> "po wczorajszym" jak na tym filmie

Zapraszam na strzelnicę i postrzelaj ze 100 m do tarczy następnie odpowiedz sobie gdzie trafisz z 300,400m...... o kilometrze nie wspomnę zlosnik.gif

Napisano

> Suszarki na paśmie K, Ka czy wyłapie nawet stary grzmot albo mało markowy sprzęt. Mam w garażu

> takiego Unidena LRD z początku lat 90` tych.

> Ale jak to jest z łapaniem policyjnych Lidarów tego już nie wiem bo choć on jest niby też "laser

> detector" to nie zadziałał ani razu na suszarkę laserową.

Jak Ci laser zapika to jest to zaproszenie do kasy (pika jak laser omiata antyradar, czyli po ptokach) zlosnik.gif

Napisano

> Jak Ci laser zapika to jest to zaproszenie do kasy (pika jak laser omiata antyradar, czyli po

> ptokach)

No właśnie tego nie jestem pewien. Skoro wiązka ma z metr średnicy na 400 metrach to dajmy na to na prostej po 800 ma 2 metry. Jak policaj cyknie kogoś wcześniej to jest szansa na to że wykrywacz to wyłapie

Napisano

> No właśnie tego nie jestem pewien. Skoro wiązka ma z metr średnicy na 400 metrach to dajmy na to na

> prostej po 800 ma 2 metry. Jak policaj cyknie kogoś wcześniej to jest szansa na to że

> wykrywacz to wyłapie

Nie sądzę, bo jeśli wiązka oprze się o pojazd poprzedzający to na co ma zareagować antyradar.

Napisano

> Zapraszam na strzelnicę i postrzelaj ze 100 m do tarczy następnie odpowiedz sobie gdzie trafisz z

> 300,400m...... o kilometrze nie wspomnę

a środek tarczy jest wielkości auta? grinser006.gif

Napisano

> Nie sądzę, bo jeśli wiązka oprze się o pojazd poprzedzający to na co ma zareagować antyradar.

na odbicie fali. Laser to jednak też urządzenie które emituje fale tylko o innej długości niz zwykla suszarka

Napisano

> Jak Ci laser zapika to jest to zaproszenie do kasy (pika jak laser omiata antyradar, czyli po

> ptokach)

To wtedy się zatrzymujesz (patrol jest przynajmniej 200 metrów dalej), parkujesz auto i wychodzisz zlosnik.gif Albo zawracasz. Gonić nie będą wink.gif Sygnał lasera jest na tyle rzadki (na razie miałem tylko raz i to fałszywy, pewnie ktoś laserowym wskaźnikiem się bawił), że po wykryciu lasera spokojnie można podjąć odpowiednie kroki ok.gif

Napisano

> To wtedy się zatrzymujesz (patrol jest przynajmniej 200 metrów dalej), parkujesz auto i wychodzisz

> Albo zawracasz. Gonić nie będą Sygnał lasera jest na tyle rzadki (na razie miałem tylko raz

> i to fałszywy, pewnie ktoś laserowym wskaźnikiem się bawił), że po wykryciu lasera spokojnie

> można podjąć odpowiednie kroki

A jak policial.gif stoją z TVN Turbo Uwaga Pirat wpysk.gif na Wisłostradzie w Wawie? smile.gif To tam akurat jest zakaz zatrzymywania i postoju a i zawrócić nie ma jak. Pozostaje durne tłumaczenie do kamery "Bo, panie weadzo, mnie siem spieszy, bo szef wk...ny"... klnie.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.