Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pisanie po PJ

Featured Replies

Napisano

można czy nie można? niby dokument, ale mój (płaciłem za niego).

chciałem delikatnie acz niezmywalnie napisać grupę krwi.

żeby uniknąć dalszych odpowiedzi nie na temat - nie chce dodatkowych breloczków, tasiemek, naklejek czy nieśmiertelników.

Napisano

> można czy nie można? niby dokument, ale mój (płaciłem za niego).

> chciałem delikatnie acz niezmywalnie napisać grupę krwi.

> żeby uniknąć dalszych odpowiedzi nie na temat - nie chce dodatkowych breloczków, tasiemek, naklejek

> czy nieśmiertelników.

W jakim celu chcesz to napisać. Przecież w razie "W" i tak nikt na to nie zwróci uwagi.

Napisano
  • Autor

no właśnie w razie "W" patrzą w dokumenty celem identyfikacji (jak je znajdą oczywiście) i to może pomóc.

albo zaszkodzić (jak "roślina").

Napisano

> no właśnie w razie "W" patrzą w dokumenty celem identyfikacji (jak je znajdą oczywiście) i to może

> pomóc.

> albo zaszkodzić (jak "roślina").

Żaden medyk nie poda ci krwi o grupie wpisanej flamastrem na prawku. W razie "W" i tak dostaniesz "0" póki na cito nie oznacza Twojej w labie.

Napisano

> Żaden medyk nie poda ci krwi o grupie wpisanej flamastrem na prawku.

Ani też wytatuowanej gdziekolwiek na ciele, na bransolecie, wszywce, obrączce, łańcuszku itp. Przedsięwzięcie kompletnie pozbawione sensu. Jak ktoś musi albo bardzo chce, może nakleić nalepkę z grupą krwi, którą w każdej chwili będzie można usunąć.

Napisano

Zrób badanie potwierdzające grupę krwi w przychodni czy jakimś laboratorium i jak dostaniesz świstek potwierdzający grupę, możesz go włożyć czy przypiąć gdzieś do dokumentów. IMO najlepsze rozwiązanie - tak jak wyżej koledzy napisali, do grupy wpisanej długopisem czy flamastrem raczej nikt nie przywiąże większej wagi.

Napisano
  • Autor

> Zrób badanie potwierdzające grupę krwi w przychodni czy jakimś laboratorium i jak dostaniesz

> świstek potwierdzający grupę, możesz go włożyć czy przypiąć gdzieś do dokumentów.

no tak kiedyś miałem w zielonym DO ok.gifsmile.gif

OK - dzięki za opinie ok.gif

Napisano

> no właśnie w razie "W" patrzą w dokumenty celem identyfikacji (jak je znajdą oczywiście) i to może

> pomóc.

> albo zaszkodzić (jak "roślina").

bzdurka.

jedynym waznym dokumentem w swietle prawa jest ksiazeczka honorwego dawcy krwi lub krzyzowka grupy krwi , która jest wazna 48h.

Napisano

> no tak kiedyś miałem w zielonym DO

> OK - dzięki za opinie

gdzies widzialem takie male wklepki 10mm/7mm z grupa krwi, mysle ze nikt by ci sie nie przyczepil jesli to wkleisz gdzies w rogu na PJ lub DO. Moj ojciec tak ma zrobione i nikt mu nie zwrocil uwagi

Napisano

> bzdurka.

> jedynym waznym dokumentem w swietle prawa jest ksiazeczka honorwego dawcy krwi lub krzyzowka grupy

> krwi , która jest wazna 48h.

Troszkę mylisz rzeczy. Krzyżówka to badanie które wykonuje się już przed samym przetoczeniem i pozwala stwierdzić czy krew dawcy jest zgodna z krwią biorcy.

Aktualnie grupę krwi potwierdzają tylko i wyłącznie:

1. Wynik z pracowni serologii transfuzjologicznej.

2. Karta identyfikacyjna grupy krwi. (tzw. krewkarta)

3. Legitymacja honorowego dawcy krwi

Napisano

> Troszkę mylisz rzeczy. Krzyżówka to badanie które wykonuje się już przed samym przetoczeniem i

> pozwala stwierdzić czy krew dawcy jest zgodna z krwią biorcy.

> Aktualnie grupę krwi potwierdzają tylko i wyłącznie:

> 1. Wynik z pracowni serologii transfuzjologicznej.

> 2. Karta identyfikacyjna grupy krwi. (tzw. krewkarta)

> 3. Legitymacja honorowego dawcy krwi

Jakiś zapis poprzedzony paragrafem do tego wyżej?

Napisano

Ja mam w PJ taki punkt gdzie sobie moge sam wpisac jesli mam ochote.

286401500-dj.jpg

post-9230-14352517824515_thumb.jpg

Napisano

> Jakiś zapis poprzedzony paragrafem do tego wyżej?

Wytyczne z centrum krwiodawstwa i krwiolecznictwa. Podali, to nikt nie dociekał o żadne stosowne zapisy i uregulowania.

Na oznaczeniu grupy krwi musi być data badania, numer badania i oznaczenie diagnosty który się pod tym badaniem podpisuje.

Nawet jak masz wypis ze szpitala z wpisaną grupą krwi, to i tak nie wolno na tej podstawie zamówić żadnego składnika.

Napisano

> Zrób badanie potwierdzające grupę krwi w przychodni czy jakimś laboratorium i jak dostaniesz

> świstek potwierdzający grupę,

Lub po oddaniu określonej ilości krwi - nazywa się to

Krewkarta waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.