Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

e36 2,8 nie dogrzewa sie...spada temp...

Featured Replies

Napisano

W miescie baaardzo dlugo sie nagrzewa ale jak sie nagrzeje wlacze ogrzewanie to temp spada co to moze byc?? :mrgreen: Cieple powietrze leci...Jak stoje temp rosnie do 90 jak ruszam spada confused.gif Termo??

Napisano

> Dziekuje czyli termo wymieniam:)

Ostatnio miałem u siebie to samo, na plusowej temperaturze z 10km, żeby się nagrzał zlosnik.gif Termostat był cały czas otwarty, Wahler został włożony zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ostatnio miałem u siebie to samo, na plusowej temperaturze z 10km, żeby się nagrzał Termostat był

> cały czas otwarty, Wahler został włożony

tez wahlera zakladam podobno trzeba strzalak jakas nacelowac o co chodzi?? frown.gif

Napisano

> tez wahlera zakladam podobno trzeba strzalak jakas nacelowac o co chodzi??

Jak caly z obudową kupisz to w nic sie nie bawisz, poprostu wymieniasz, a jak kupisz sam wklad to trzeba go zamontowac - moze o to chodzi ?

Napisano

> Jak caly z obudową kupisz to w nic sie nie bawisz, poprostu wymieniasz, a jak kupisz sam wklad to

> trzeba go zamontowac - moze o to chodzi ?

z obudową w 2,8 ? przecież on tam jest za pokrywą z króćcami węży z tego co pamiętam

Napisano
  • Autor

> z obudową w 2,8 ? przecież on tam jest za pokrywą z króćcami węży z tego co pamiętam

nie jest z obudowa jest sam wklad:)

Napisano
  • Autor

> Jak caly z obudową kupisz to w nic sie nie bawisz, poprostu wymieniasz, a jak kupisz sam wklad to

> trzeba go zamontowac - moze o to chodzi ?

nie,znajomy mowil ze trzeba go wlozyc odpowiednio i rzeczywiscie na wahlerze jest strzalka ale nie wiem jak ona ma isc... frown.gif

Napisano

> nie,znajomy mowil ze trzeba go wlozyc odpowiednio i rzeczywiscie na wahlerze jest strzalka ale nie

> wiem jak ona ma isc...

Wkładałem wahlera do mojego M42 i z tego co pamiętam strzałka szła do góry ok.gif

Napisano

> z obudową w 2,8 ? przecież on tam jest za pokrywą z króćcami węży z tego co pamiętam

Do 98r czyli wszystkie e36 mają sam wkład. Po 98r e46 i e39 mają z obudową.

Napisano
  • Autor

> Do 98r czyli wszystkie e36 mają sam wkład. Po 98r e46 i e39 mają z obudową.

20.GIF dokladnie:)

Napisano

> Panowie jak najlepiej odpowietrzyc:)

Ogrzewanie na maks, wlaczasz zaplon.

Odkrecasz korekt zbiorniczka, odkrecasz odpowietrznik na chlodnicy i lejesz do pelna do momentu jak przez odpowietrznik przestanie leciec woda z powietrzem, caly czas uzupelniajac plyn pod korek.

Przestanie leciec z odpowietrznika powietrze, zakrecasz go i uruchamiasz silnik. Czekasz az sie zacznie nagrzewac, mozna troche pompowac wezami. Dobrze od czasu do czasu dodac zwiekszyc gwaltownie obroty i puscic, wtedy przepchnie bomble.

Jak sie nagrzeje, odkrecasz odpowietrznik, lekko gazu i czekasz az przestanie leciec woda z powietrzem, dolewajac plynu. Jak przestanie, zakrecasz korek chlodnicy, przez odpowietrznik spuszczasz nadmiar plynu, tak zeby w zbiorniczku bylo max wg. podzialki, zakrecasz odpowietrznik i tyle smile.gif

Napisano

> Panowie jak najlepiej odpowietrzyc:)

Najlepiej to według mądrych książek ok.gif

286678447-odpowietrzanie.JPG

I nie zdziw się jak z nowym termostatem temperatura otwarcia będzie wyższa o kilka stopni niż na starym. palacz.gif Wskazówka może być leciuteńko poza połową. W pewnym momencie BMW zmieniło termostaty cool.gif

Edit: też mam Wahlera. Jak na razie rok działa bez zarzutu w M42. A ma co robić grinser006.gif

post-63227-14352519094448_thumb.jpg

Napisano

> starym. Wskazówka może być leciuteńko poza połową. W pewnym momencie BMW zmieniło termostaty

Ja tak mialem przy braku osłony pod silnikiem, a nie z powodu nowego termostatu grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ja tak mialem przy braku osłony pod silnikiem, a nie z powodu nowego termostatu

u mnie temp otwarcia na nowym termo jest 88 stopni grinser006.gif

Napisano

> u mnie temp otwarcia na nowym termo jest 88 stopni

A jaki miałeś wcześniej?

Ja u siebie ostatnio wymieniałem i dostępne były 88 i 92st.

Napisano

> A jaki miałeś wcześniej?

> Ja u siebie ostatnio wymieniałem i dostępne były 88 i 92st.

Moje m54 trzyma okolo 100 st. Podobno te typy tak mają

Napisano

> Moje m54 trzyma okolo 100 st. Podobno te typy tak mają

Hmm... Jak taki masz termostat to pewnie tak smile.gif

Napisano

Podobno w nowszych, a moze i u mnie tez, byly grzalki przed termostatem, ktore przy ostrzejszej jezdzie grzały otwierając mocniej termostat oink.gif