Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nakładka rehabilitacyjna na fotel / Okulary do jazdy autem

Featured Replies

Napisano

1. Pracuje jako kierowca i już wcześniej po dłuższej jeździe miałem bóle w kręgosłupie, głównie w górnym odcinku. Znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/nakladka-na-fotel-samochodowy-kulik-system-okazja-i3117268503.html

Czy takie coś rzeczywiście działa ?

2. Chciałbym też jakieś fajne okulary do jazdy i są różne zestawy na allegro. Najlepiej by się przydały zółte rozjaśniające na noc i zwykłe ciemne szkła. Czy ktoś może coś polecić typowo pod jazdę samochodem ?

Napisano

> 1. Pracuje jako kierowca i już wcześniej po dłuższej jeździe miałem bóle w kręgosłupie, głównie w

> górnym odcinku. Znalazłem coś takiego:

> http://allegro.pl/nakladka-na-fotel-samochodowy-kulik-system-okazja-i3117268503.html

> Czy takie coś rzeczywiście działa ?

Strasznie drogo yikes.gif

> 2. Chciałbym też jakieś fajne okulary do jazdy i są różne zestawy na allegro. Najlepiej by się

> przydały zółte rozjaśniające na noc i zwykłe ciemne szkła. Czy ktoś może coś polecić typowo

> pod jazdę samochodem ?

Do jazdy we mgle/ w nocy żółte okulary Dazzle. Naprawde dają radę mimo niskiej ceny

Do jazdy w sloneczny dzień okulary polaryzacyjne w kolorze zielono-szarym , szarym lu brązowym. nawet takie z marketow się IMO nadają

Napisano

> Do jazdy we mgle/ w nocy żółte okulary Dazzle. Naprawde dają radę mimo niskiej ceny

Przecież takie okulary zabierają część światła którego w nocy i tak nie ma zbyt wiele. Jaki w tym sens?

(chodzi mi tylko o noc, mgłę czy szarówkę jestem jeszcze w stanie zrozumieć)

Napisano

> Przecież takie okulary zabierają część światła którego w nocy i tak nie ma zbyt wiele. Jaki w tym

> sens?

> (chodzi mi tylko o noc, mgłę czy szarówkę jestem jeszcze w stanie zrozumieć)

Ale w sumie bardzo niewiele, za to bardzo dobrze tłumia światla pojazdów jadących z przeciwka, zwłaszcza ksenonów

Napisano

> 2. Chciałbym też jakieś fajne okulary do jazdy i są różne zestawy na allegro. Najlepiej by się

> przydały zółte rozjaśniające na noc i zwykłe ciemne szkła.

Nie istnieją okulary rozjaśniające noc, chyba że to noktowizor.

Jeśli masz zdrowe oczy to jeździj nocą bez okularów.

Jeśli masz problem z olśniewaniem jest prosty trick - patrzysz w prawą linię na drodze i w ten sposób redukujesz olśnienie.

Napisano

nie wiem czy te "masażery" coś pomogą, czy nie będą dawały odwrotnego skutku od zakładanego.

Idź do lekarza, bo kręgosłup to praktycznie choroba zawodowa kierowców. Jeżeli gdzieś masz już zmiany zwyrodnieniowe to okaze się, że ta mata jeszcze gdzieś na coś będzie uciskać.

Czasem zdarza mi się po 1000 km albo więcej na raz osobówką robić i bynajmniej mój patent na to, to ćwiczenia rozciągające podczas przerw w trakcie jazdy wink.gif

Napisano

> 1. Pracuje jako kierowca i już wcześniej po dłuższej jeździe miałem bóle w kręgosłupie, głównie w

> górnym odcinku. Znalazłem coś takiego:

>

Pokombinuj jeszcze z ustawieniami fotela, w focusie II którym jeżdżę b. rzadko nawala mnie kolano i plecy po 400 km, w stilo gdzie fotel mam ustawiony "pod siebie" trasa 1600 km z na raz nei była żadnym problemem.

Pzd

P.S. Oba bez tempomatu