Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odpowiedzialność warsztatu za szkody powstałe na samochodzie

Featured Replies

Napisano

> Hehe, nie ma to jak dobre rady na forum

Prawda? "Idziesz i odbierasz" Aha - już to widzę hahaha.gif

Napisano

Masz rację. Prawnicy używaja określenia - wykładnia, interpretacja. Z tym, że ich wykładnie są teraz co najmniej tak pokrętne i nielogiczne jak egzegeza właśnie i dlatego egzegeza trafniej określa ich rozumowanie vel wypociny wyssane z palca.

Jak myślisz z czego żyja prawnicy - z klarowności prawa i wykładni?

Napisano

> Idziesz i normalnie odbierasz auto, nie chcą wydać to z policją (proszę pamiętać, że policja nie

> jest od interpretacji przepisów, więc jeśli masz wątpliwości idź do ich przełożonego żeby

> wyjaśnił swoim podwładnym o co chodzi, bo "szeregowi" często nie mają pojęcia o przepisach).

Wytłumacz jak to fizycznie wygląda. "Warsztat"mówi NIE! i zamyka grzecznie bramę, co robi właściciel i Policja. Wzywają straż pożarną i dźwig / lawetę? Nie to, że się czepiam tylko po prostu jestem ciekawy.

Napisano

> Wytłumacz jak to fizycznie wygląda. "Warsztat"mówi NIE! i zamyka grzecznie bramę, co robi

> właściciel i Policja. Wzywają straż pożarną i dźwig / lawetę? Nie to, że się czepiam tylko po

> prostu jestem ciekawy.

Nie zapominajmy jeszcze o jednej kwestii. Nie odebrany samochód może po jakimś czasie przejść na własność warsztatu smirk.gif

Napisano

> Coś jest na rzeczy bo znam jednego cwaniaka który naciąga warsztaty na robotę i zawsze mówi że za

> części oczywiście zapłaci natomiast za robotę już nie albo tylko część kwoty.

Trafił mi się taki jeden raz. Przyjechał do mnie po raz pierwszy, pięknie gadał, mówił, że z polecenia i ma jeszcze więcej aut w rodzinie, więc będziemy mu naprawiać. Zlecił naprawę kilku rzeczy w Peugeocie, do zapłaty miało wyjść 1300zł. Przyjechał po odbiór i chciał najpierw pojechać sam na jazdę próbną. Wsiadłem z nim. Po chwili stwierdził, że auto jest niezrobione i dlaczego on ma płacić. Były długie dyskusje, straszenie nas sądem, rzeczoznawcą, świadkami, których nikt na oczy nie widział. Nie oddaliśmy auta i czekaliśmy spokojnie na postępy. Przyszedł po paru dniach i zapłacił.

Napisano

> Nie prawnicy, tylko praktycy Od prawnika dostaniesz bełkot na 3 strony, rachunek i nadal jesteś w

> punkcie wyjścia

Widać trafiałeś na złych prawników. Widać praktyka nie jest zbieżna z prawem.

Napisano

> nasłać skarbówkę

> a jak się okaże, ze nie prowadzą działalności to tym bardziej musi oddać auto, bo inaczej można

> oskarżyć o bezprawne przywłaszczenie

hahah no najlepsza rada jaką można dać, może jeszcze niech podłoży ogień, wtedy z pewnością dostanie auto naprawione lub zapłacone odszkodowanie.... zlosnik.gif

internetowe porady prawne zawsze mnie bawią łez...

Napisano

> hahah no najlepsza rada jaką można dać, może jeszcze niech podłoży ogień, wtedy z pewnością

> dostanie auto naprawione lub zapłacone odszkodowanie....

> internetowe porady prawne zawsze mnie bawią łez...

Wisz , chcą sobie wzajemnie pomóc i niektórzy nawet w tych poradach mieli trochę racji ok.gif

Napisano

> Wisz , chcą sobie wzajemnie pomóc i niektórzy nawet w tych poradach mieli trochę racji

Tak, szczególnie gdy mówimy o wyższości praktyki nad bezużytecznymi 3-stronicowymi wywodami prawników.

Zaraz się wbiję na kącik silicon valey i w każdym wątku o problemach z komputerem będę doradzał format c: Większość problemów z komputerem w dzieciństwie tak właśnie skutecznie rozwiązałem hehe.gif