Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Syrena hatchback

Featured Replies

Napisano

> 4-drzwiowe

Ja bym powiedział, że to jest 3 d (tylne po prostu składaja się z 2 części)

4d to chodziło mi raczej 1 z lewej, 2 z prawej,1 z tyłu ok.gif

Napisano

> Pytanie tylko o sens takiego rozwiązania

Taniość zlosnik.gif. Zobacz ile "kangusiów" i podobnych jeździ z drzwiami odsuwanymi tylko po stronie chodnika ok.gifgrinser006.gif.

Napisano

> Taniość . Zobacz ile "kangusiów" i podobnych jeździ z drzwiami odsuwanymi tylko po stronie

> chodnika .

hyundai veloster ok.gif

Napisano

> Coupe ma drzwi bez ramek

...chyba że jest polskie

polonezcoupebokiem4gc.jpg

Napisano

> Taniość . Zobacz ile "kangusiów" i podobnych jeździ z drzwiami odsuwanymi tylko po stronie

> chodnika .

No a za lewe drzwi dopłata zlosnik.gif i tak samo w dostawczakach było przynajmniej kiedyś zlosnik.gif

Napisano

> ...chyba że jest polskie

Ale paskudak hehe.giffacepalm%5B1%5D.gif. Ktoś kto to zaprojektował jeszcze żyje?, ma jakiegoś maila? Chciał bym mu osobiście złożyć serdeczne gratulacje hehe.gif.

Napisano

Gdybyś wiedział, ilu poloneziarzy spuszcza się na widok czegoś takiego... biglaugh.gif Ba, niektórzy nawet takie coś remontują, ogromnym nakładem czasowym i finansowym. icon_rolleyes.gif

Napisano

> Gdybyś wiedział, ilu poloneziarzy spuszcza się na widok czegoś takiego...

Sam jestem poloneziarzem, w dodatku zwolennikiem jedynych i słusznych trzydrzwiowych nadwozi hatchback palacz.gif. Jednak tego Poloneza nigdy nie zaakceptuję old.gif. Tradycyjny 3D był o wiele ładniejszy ok.gif.

Napisano

> Sam jestem poloneziarzem, w dodatku zwolennikiem jedynych i słusznych trzydrzwiowych nadwozi

> hatchback . Jednak tego Poloneza nigdy nie zaakceptuję . Tradycyjny 3D był o wiele

> ładniejszy .

A faktycznie między wszystkimi tymi Polonezami są kolosalne różnice rotfl.gif

To jest 3D i coupe robione po taniości z bazy 5D.

Jeszcze w Coupe było coś nowego bo pojawił się "nosek".

Ale 3D to już żaden rarytas.

Oczywiście mam na myśli samą konstrukcję.

Ze względu na rzadkość występowania 3D i Coupe warte są majątek (a i tak nikt nie wie dokładnie ile, bo w ostatnim czasie jedynym odniesieniem jest ten, który co jakiś czas jest wystawiany na Allegro za 50-200 TPLN) palacz.gif

Napisano

> Ze względu na rzadkość występowania 3D i Coupe warte są majątek (a i tak nikt nie wie dokładnie

> ile, bo w ostatnim czasie jedynym odniesieniem jest ten, który co jakiś czas jest wystawiany

> na Allegro za 50-200 TPLN)

Bo to taka bańka spekulacyjna, że tak to określę. Ceny aut PRLu osiągnęły sufitowy pułap i brak chętnych.

Ktoś kiedyś pisał mi że jakieś tam auto jest warte tyle bo "po tyle stoją na allegro".

No właśnie - STOJĄ i się nie sprzedają.

Nawiasem mówiąc fajnie widać jak nostalgia kształtuje rynek. Dla mojego Ojca komunistyczne to był złom i kropka. Dla mnie to był złom, ale fajny bo niejeżdżący po ulicach. Dla dopiero co robiących PJ to jest wyczes i szczyt marzeń - widać po tym jaką furorę robi najgorsze auto wszech czasów - fiat 126.

Napisano

> Tradycyjny 3D był o wiele

> ładniejszy .

Nie przesadzaj; QP jest równie "tradycyjne" co 3D, tylko robione na bazie akwarium (NB, wtedy jeszcze nie istniejącego, więc można powiedzieć, że to raczej akwarium pochodzi od QP spineyes.gif), a nie borewicza - stąd ten nie do końca fortunnie szeroki słupek B.

Napisano

> Jak nie ma? A co to:

> Chyba najbardziej popularne auto z tego typu nadwoziem

Śmiem polimeryzować... cztery generacje!

trabant-p50-07.jpg

Trabant_Kombi_P60_STW_2.jpg

24348_Trabant-601-kombi_4.jpg

Chyba Cię pogięło z tym zdjęciem! zolta.gif

I druga ciekawostka:

http://encarsglobe.com/photo/im/wartburg-kombi/08/

Takiego widywałem w dzieciństwie w Gliwicach.