Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam , czy daewoo lacetti i chevrolet Lacetti to to samo auto - chodzi mi o jakość wykonania , awaryjność.I czy cena tych aut jest porównywalna??

pozdrawiam

Napisano

> Witam , czy daewoo lacetti i chevrolet Lacetti to to samo auto - chodzi mi o jakość wykonania ,

> awaryjność.I czy cena tych aut jest porównywalna??

> pozdrawiam

Te same tylko znaczki maja inne na zderzaku i klapie

Napisano
  • Autor

> To jest to samo - Nubira III - nie , miałem na myśli hatchbacka !

Napisano
  • Autor

>

W jednym z testów moto. przeczytałem że hatchback miał zastąpić Lanosa a sedan i kombi Nubire ( różnica między lanosem a nubirą była duża ) , dlatego delikatnie pytam , czy daewoo lacetti jest tyle samo wart co chevrolet lacetti.

Pozdrawiam

Napisano

> dlatego delikatnie pytam , czy daewoo lacetti

> jest tyle samo wart co chevrolet lacetti.

Przecież już napisano, że jest to samo.

wersja hatchback nazywał się w europie daewoo lacetti a później chevrolet lacetti.

wersja limuzyna i kombi w europie nazywały się nubira, a w Polsce lacetti (po tym też można najprościej stwierdzić, czy auto pochodzi z polski czy z prywatnego importu)

hathback różni się od limuzyny inaczej stylizowanym przodem deską rozdzielczą i boczkami drzwi.

Kombi miało przód jak limuzyna, ale wnętrze od hatchbacka.

Lacetti czy też nubira III zastępowało pierwszą nubirę, nie lanosa. Bezpośrednim następcą lanosa był koleos lub inaczej zwany aveo

Niezależnie od wersji nadwozia są to te same samochody, z tą samą techniką, silnikami, zawieszeniami i częściami karoserii (poza przodem i tyłem)

W Polsce nie sprzedawano oficjalnie ani daewoo lacetti, ani daewoo nubiry III. u nas od razu weszły pod marką chevrolet lacetti

Napisano
  • Autor

>Dzięki Wszystkim.

Pozdrawiam

Napisano

> koleos lub inaczej zwany aveo

Kalos

Koleos to SUV by reno hehe.gif

Napisano

> Kalos

> Koleos to SUV by reno

o tak właśnie maiłem napisać zlosnik.gif

a jeśli już to renault biglaugh.gif

Napisano

> W jednym z testów moto. przeczytałem że hatchback miał zastąpić Lanosa a sedan i kombi Nubire (

> różnica między lanosem a nubirą była duża ) ,

Media kłamią.

> dlatego delikatnie pytam , czy daewoo lacetti

> jest tyle samo wart co chevrolet lacetti.

> Pozdrawiam

To samo.

U nas był Chevrolet, a na zachodzie w wielu krajach Daewoo.

Napisano

> Pewno Kornatowski pisal ten artykul z TVN Turbo.

Na TVN Turbo mówili że następcą Lanosa jest w prostej linii Cruz. hehe.gif

Napisano

> Na TVN Turbo mówili że następcą Lanosa jest w prostej linii Cruz.

Tak a następcą VW Garbusa jest Audi A6

Napisano

> Tak a następcą VW Garbusa jest Audi A6

Lanos auto klasy compact w swoim czasie Cruz tez bo to astra 4 w zubożonej wersji a pierwsze wersje czy to komuś się podoba czy nie wychodziły jako Daewoo Lacetti

post-95607-14352521085289_thumb.jpg

Napisano

> Lanos auto klasy compact w swoim czasie Cruz tez bo to astra 4 w zubożonej wersji a pierwsze wersje

> czy to komuś się podoba czy nie wychodziły jako Daewoo Lacetti

Tylko, ze daewoo zrobiło downgrade:

najpierw był opel ascona (klasa średnia), potem zrobiono espero (hmm klasa średnia), potem była nubira1, potem lacetti (kompakt), cruze compact

tak samo z lanosem: kadet (kompact), nexia (compakt), lanos (mały compakt), a później to już chyba tylko aveo (klasa B)

Napisano

> Lanos auto klasy compact w swoim czasie Cruz tez bo to astra 4 w zubożonej wersji a pierwsze wersje

> czy to komuś się podoba czy nie wychodziły jako Daewoo Lacetti

Lanos to niestety był taki subkompakt.

Nubira była kompaktem nieupoważnienie zakwalifikowana do klasy D, jak kiedyś Octavia aspirowała do klasy Passata.

Napisano

> Lanos to niestety był taki subkompakt.

> Nubira była kompaktem nieupoważnienie zakwalifikowana do klasy D, jak kiedyś Octavia aspirowała do

> klasy Passata.

Dla mnie zaczynając od produkcji lat 80-90 do 2013 gdzie od 2007 roku sprzedawano już pod marka Chevrolet

Nexia -> Lanos -> Aveo/Kalos (w zależności od rynku) -> Aveo

Espero -> Nubira -> Nubira II -> Nubira/Lacetti (w zależności od rynku) -> Lacetti/Cruze (w zależności od rynku) -> Cruze

Napisano

> Dla mnie zaczynając od produkcji lat 80-90 do 2013 gdzie od 2007 roku sprzedawano już pod marka

> Chevrolet

> Nexia -Espero -> Nubira -> Nubira II -> Nubira/Lacetti (w zależności od rynku) -> Lacetti/Cruze (w

> zależności od rynku) -> Cruze

I to mi też pasuje.

Bo teoria Lanos-Cruze troszkę mnie z_lol1.gifz_lol1.gif.

Napisano

> Lanos to niestety był taki subkompakt.

> Nubira była kompaktem nieupoważnienie zakwalifikowana do klasy D, jak kiedyś Octavia aspirowała do

> klasy Passata.

Nie wiem czy nieupoważnienie, skoro miała wymiary ówczesnej Vectry.

Napisano

> Długość może tak, ale porównaj rozstaw osi.

Długość, szerokość, wysokość - niemal identyczne. Rozstaw osi faktycznie o kilka cm mniejszy, ale coś musiało się różnić żeby Oplowi sprzedaży nie odbierać.

Poza tym dziwnym trafem w Nubirze było więcej miejsca z tyłu niż w Vectrze B.

niewiem.gif

Napisano

> I to mi też pasuje.

> Bo teoria Lanos-Cruze troszkę mnie .

Nie wiem czemu prawie wszyscy tak bardzo upierają się tego że koreańskie chevrolety nie mają nic wspólnego z daewoo passed_out.gif

Napisano

> Nie wiem czemu prawie wszyscy tak bardzo upierają się tego że koreańskie chevrolety nie mają nic

> wspólnego z daewoo

Nikt nie mówi, że chevrolet to nie daewoo facepalm%5B1%5D.gif, ale wszyscy mówią że lanos to nie cruze, tylko nubira to cruze

Napisano

> Nikt nie mówi, że chevrolet to nie daewoo , ale wszyscy mówią że lanos to nie cruze, tylko nubira

> to cruze

Tak naprawdę Lacetti to Nubira III.

Cruze to już inna bajka - bazuje na platformie GM Delta II. Na tej platformie zbudowano także Astrę IV i inne auta kompaktowe koncernu GM.

Napisano

> Nie wiem czemu prawie wszyscy tak bardzo upierają się tego że koreańskie chevrolety nie mają nic

> wspólnego z daewoo

Kupując Lucka miałem pełną świadomość że kupuję produkt Daewoo.

Poczytaj dokładnie o co chodzi.

Napisano

> Tak naprawdę Lacetti to Nubira III.

> Cruze to już inna bajka - bazuje na platformie GM Delta II. Na tej platformie zbudowano także Astrę

> IV i inne auta kompaktowe koncernu GM.

Masz w pełni rację, ja użyłem dużego skrótu myślowego