Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

opel zafira 1.9cdti a FAP

Featured Replies

Napisano

Witam po sąsiedzku smile.gif

Mam pytanie do znawców tej marki bo kuzyn dziś będzie oglądać auto i może kupi.

Auto Opel zafira 1.9cdti 100KM z 2006r. czy auto posiada filtr cząstek stałych ??? Jakie polecacie silniki (ON)bez tego ustrojstwa zwanego FAP?

Dzięki z góry za wszelką pomoc. 20.GIF

Napisano

Wersje 100 konne w 99% miały filtr.

Napisano

wg mnie kupno wyciecie mechaniczne i elektroniczne z ecu i berdzie jezdzic:) ewentualnie jak chcesz jezdzic dlugo i bez ciecia kosztow, mozesz pozbyc sie kilku chwastow z silnika:) ogry,fapy,... fly.gif

Napisano
  • Autor

Auto oblukane i okazało się że miało to ustrojstwo ale stan auta i tak był poniżej krytyki. Auto ma służyć przynajmniej kilka lat (min 5) i będzie używane na krótkich dystansach. Tylko nie piszcie po co diesel. Ktoś lubi klekota - zapach On i dźwięk silnika itp. smile.gif To może wersja A hmm.gif Tylko straszą awaria pompy i kosztami naprawy.

Napisano

> Auto oblukane i okazało się że miało to ustrojstwo ale stan > auta i tak był poniżej krytyki.

DPF się nie bój. Nie taki diabeł straszny.

>Auto ma służyć przynajmniej kilka lat (min 5) i będzie >używane na krótkich dystansach.

Nie do takich jazd diesel jest przeznaczony, ale da się użytkować. Pilnować tylko DPF jak się wypala.

> A Tylko straszą awaria pompy i kosztami naprawy.

Tego nie słuchaj. Zepsuć się może wszystko i w innych autach jak masz pecha. Ja swoją A przejechałem prawie 300 tys. i zero problemów. Jak użytkowane po ludzku będziesz jeździł smile.gif

Napisano

> To może wersja A Tylko straszą awaria pompy i kosztami naprawy.

Zafira A przedliftowa do 06.2003r ma pompę którą można regenerować, koszt ok 1000zł. Poliftowa ma pompę którą nikt w polsce nie regeneruje, pozostaje nowa w ASOlub używka.