Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polska złota jesień?

Featured Replies

Napisano

Ponoć ma przyjść od przyszłego tygodnia! ok.gif

To dobrze bo to co się teraz dzieje to jakaś paranoja.

Pada przelotnie i jak już tylko drogi zaczynają przesychać i człowiek już się napala na jazdę to znowu zaczyna lecieć ten syf z nieba...

Jutro minie tydzień jak nie było dobrych warunków do jazdy we Wrocławiu. angryfire.gif

Napisano

Pogoda na motor jest zawsze dobra wink.gif

no chyba że jest bardzo dobra ale to wtedy gdy nie pada zlosnik.gif

Napisano

> Ponoć ma przyjść od przyszłego tygodnia!

> To dobrze bo to co się teraz dzieje to jakaś paranoja.

> Pada przelotnie i jak już tylko drogi zaczynają przesychać i człowiek już się napala na jazdę to

> znowu zaczyna lecieć ten syf z nieba...

> Jutro minie tydzień jak nie było dobrych warunków do jazdy we Wrocławiu.

hmm... dziwne, na 'pracowym' parkingu co dziennie widze parkujace motocykle wink.gif wlacznie z moim wink.gif

Napisano
  • Autor

> hmm... dziwne, na 'pracowym' parkingu co dziennie widze parkujace motocykle wlacznie z moim

Motocykli jest sporo ale mam na myśli jazdę dla frajdy, a nie dojazd do pracy.

Napisano

> Motocykli jest sporo ale mam na myśli jazdę dla frajdy, a nie dojazd do pracy.

jadac do pracy motocyklem mam frajde grinser006.gif

jakbym mial jechac zbiorkomem albo autem przez wroclaw i w dodatku do pracy... to by mi sie nie chcialo wylazic z domu wink.gif

Napisano

> Motocykli jest sporo ale mam na myśli jazdę dla frajdy, a nie dojazd do pracy.

DO WRO codziennie dojeżdżałem na moto łącząc frajdę z dojazdem ;P Niestety awaria spodni mnie wyeliminowała i czekam na reklamacje = moto w garażu jak brzydko.

Napisano
  • Autor

> DO WRO codziennie dojeżdżałem na moto łącząc frajdę z dojazdem ;P Niestety awaria spodni mnie

> wyeliminowała i czekam na reklamacje = moto w garażu jak brzydko.

Odkąd dołączyłem do szacownego grona miłośników 2oo to uzależniłem się od sprawdzania prognoz pogody...

Icm.edu to najczęściej odwiedzana strona, oczywiście zaraz po AK... wink.gif

P.S. Z prognoz wynika, że chyba dzisiaj wieczorem w końcu da się polatać! yay.gif

Napisano

> Odkąd dołączyłem do szacownego grona miłośników 2oo to uzależniłem się od sprawdzania prognoz

> pogody...

> Icm.edu to najczęściej odwiedzana strona, oczywiście zaraz po AK...

> P.S. Z prognoz wynika, że chyba dzisiaj wieczorem w końcu da się polatać!

ano tez sprawdzam tam. bo inne prognozy mało mówią, a tam chociaż starają się podac godziny opadów.

i o ile deszcz wypada na jeden kierunek podróży - to biore moto (ostatnio 4 razy mokłem) wink.gif

ale dzisiaj jest zielono na wykresie przez cały dzień - pierwszy raz od 2 tygodni autem pojechałem do roboty smile.gif co się spóźniłem to moje smile.gif

Napisano

> P.S. Z prognoz wynika, że chyba dzisiaj wieczorem w końcu da się polatać!

I tak będziesz miał mokro zlosnik.gif I na białym trochę ślisko zlosnik.gif

Masz chociaż jakieś crash pady? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Masz chociaż jakieś crash pady?

A jak, poprzedni właściciel doinwestował sprzęt ale plan jest taki, że będą one cieszyły w niezmienionym stanie również kolejnych użytkowników! cfaniaczek.gif

Napisano

> ano tez sprawdzam tam. bo inne prognozy mało mówią, a tam chociaż starają się podac godziny opadów.

> i o ile deszcz wypada na jeden kierunek podróży - to biore moto (ostatnio 4 razy mokłem)

> ale dzisiaj jest zielono na wykresie przez cały dzień - pierwszy raz od 2 tygodni autem pojechałem

> do roboty co się spóźniłem to moje

grinser006.gif

ja do pracy mam zbiorkomem ze 40minut + czas na przystanku, autem podobnie + szukanie miejsca na parkingu, za to motocyklem na luziku w 15minut daje rade i mam parking motocyklowy pod firmą smile.gif

wiec wyczekuje do 7:30 - a już drugi dzien przestaje padac o tej porze i jade na 8 do roboty motocyklem wink.gif

pewnie sie kiedys przejade i nie przestanie padac wiec w firmie bede na 9... mam nadzieje ze jakos mi to wybacza grinser006.gif

Napisano

A ja slyszalem, ze pod koniec wrzesnia moze padac snieg z deszczem, a w gorach snieg. To chyba nie jest polska zlota jesien.

Napisano

> A ja slyszalem, ze pod koniec wrzesnia moze padac snieg z deszczem, a w gorach snieg. To chyba nie

> jest polska zlota jesien.

Nie mów tak nawet zlosnik.gif

Ja chcę pod koniec września jechać pośmigać moplem po górach zlosnik.gif

Napisano

> A ja slyszalem, ze pod koniec wrzesnia moze padac snieg z deszczem, a w gorach snieg. To chyba nie

> jest polska zlota jesien.

Ić pobiegać klotnia.gif

Ja jeszcze na Rajd Felkowski mam zamiar jechać (o ile będzie), może w listopadzie na Pogoń za lisem, no i urodziny przyjaciółki w październiku (impreza plenerowa)...

Napisano

> Nie mów tak nawet

> Ja chcę pod koniec września jechać pośmigać moplem po górach

Nie wiem, tak krakali rano w radyju zlosnik.gif

Napisano

> Ić pobiegać

> Ja jeszcze na Rajd Felkowski mam zamiar jechać (o ile będzie), może w listopadzie na Pogoń za

> lisem, no i urodziny przyjaciółki w październiku (impreza plenerowa)...

Smigam drugi tydzien na szkolenia, teraz mecze Cisco sick.gif.

Zeszly tydzien ciapagiem, a od dzis samochodem, bo szybciej niz komunikacja publiczna.

Powiem Ci, ze jak wracalem, to momentami bylo potwornie slisko, nie trzeba bylo gwaltownego hamowania aby abs sie wlaczyl, a asr nawet na trojce mial co robic i to bez specjalnego deptania, prawie jak w zimie sick.gif

Napisano

> Powiem Ci, ze jak wracalem, to momentami bylo potwornie slisko, nie trzeba bylo gwaltownego

> hamowania aby abs sie wlaczyl, a asr nawet na trojce mial co robic i to bez specjalnego

> deptania, prawie jak w zimie

Nie przeraża mnie wink.gif Z Gozią lataliśmy 2 lata temu w takich warunkach, że rano na Śląsko Dąbrowskim jeszcze jezdnia pięknie błyszczała szronem wink.gif

Da się, dla mnie nawet sporo zabawy było (dla mnie, Gozia nawet nie ważyła się kichnąć hehe.gif )

Napisano

> momentami bylo potwornie slisko, nie trzeba bylo gwaltownego

> hamowania aby abs sie wlaczyl, a asr nawet na trojce mial co robic i to bez specjalnego

> deptania, prawie jak w zimie

Tak to jest, gdy się ma stare, twarde opony... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Udało się trochę polatać po mieście, temp. 10 stopni, a mimo to w jeansach nie było mi zimno.

Od razu mi lepiej!

Napisano

> Udało się trochę polatać po mieście, temp. 10 stopni, a mimo to w jeansach nie było mi zimno.

Przejedź 100km przy takiej temperaturze, wtedy pogadamy hahaha.gif

> Od razu mi lepiej!

Fajnie, że Ci się podoba ok.gif

Napisano

> Udało się trochę polatać po mieście, temp. 10 stopni, a mimo to w jeansach nie było mi zimno.

Mi przy takiej temp. zesztywniały nogi (po godzinie w dżinsach).

Napisano

> Tak to jest, gdy się ma stare, twarde opony...

Jeszcze bys chcial takie opony jak mam u siebie zlosnik.gif. Tak sie sklada, ze klasy premium 270751858-jezyk.gif

Ale spoko, dzialo sie to tylko na niektorych drogach.

Napisano

> Przejedź 100km przy takiej temperaturze, wtedy pogadamy

Bedzie sopel pod nosem zlosnik.gif

> Fajnie, że Ci się podoba

Wtedy to juz mu nie bedzie sie podobalo hehe.gif

Napisano

> Ić pobiegać

> Ja jeszcze na Rajd Felkowski mam zamiar jechać (o ile będzie), może w listopadzie na Pogoń za

> lisem, no i urodziny przyjaciółki w październiku (impreza plenerowa)...

daj znac co z lisem, moze DR znowu pozycze

Napisano
  • Autor

> Mi przy takiej temp. zesztywniały nogi (po godzinie w dżinsach).

Zwykłe jeansy, czy motocyklowe?

Napisano

> Zwykłe jeansy, czy motocyklowe?

Zwykłe, ale dość grube.

BTW.

Zaczynam myśleć o rozstaniu z R6 - strasznie mnie ciągnie do Super Duke blush.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Wiadomo, dlatego wciągam skórzane kombi.

Napisano

Przy +10 dalej jeżdżę w otwartym kasku typu jet grinser006.gif i rękawicach jesienno-wiosennych.

Kiedy jest jednak -10, to wtedy używam jednak integrala hehe.gif

Napisano

> Przy +10 dalej jeżdżę w otwartym kasku typu jet i rękawicach jesienno-wiosennych.

> Kiedy jest jednak -10, to wtedy używam jednak integrala

Jeździłem dalej przy temp 6 stC (odczuwalna była niższa) wink.gif

Do tego wtedy był brak podgrzewanych manetek i rękawice stanowczo nie przystosowane do takich temperatur (całe szczęście, że dość pokaźne handbary mam).

Niefajnie było crazy.gif

ps. Z reguły jeżdżę z podniesioną przyłbicą wink.gif

Napisano

> daj znac co z lisem, moze DR znowu pozycze

OK, na razie dzisiaj się dowiedziałem, że Felkowskiego w tym roku nie będzie beksa.gif

W związku z tym coraz bardziej jestem przekonany do udziału w "lisie" zlosnik.gif