Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy Mikoda trzyma jakość?

Featured Replies

Napisano

witam,

muszę wymienić tarcze i klocki na tylnej osi...

Auto nie służy do wyczynu, więc nie ma co ładować kasy w kosmiczną technologię....

Czy Mikoda jest OK?

Pozdr

Napisano

Mam tarcze Mikoda od jakiś 5 miesięcy i jak narazie jest ok wink.gif

Napisano

> Mam tarcze Mikoda od jakiś 5 miesięcy i jak narazie jest ok

Mam nawiercane i nacinane tarcze mikody od 3 lat w aucie, ktore baaardzo często hamuje z dużych prędkości. Jestem zadowolony, a zakupione w tym samym czasie klocki ferodo premier niestety się podołały.

Napisano

> Mam nawiercane i nacinane tarcze mikody od 3 lat w aucie, ktore baaardzo często hamuje z dużych

> prędkości. Jestem zadowolony, a zakupione w tym samym czasie klocki ferodo premier niestety

> się podołały.

Nacinane tarcze zjedzą szybko każde zwykłe klocki.

Napisano

> Mam nawiercane i nacinane tarcze mikody od 3 lat w aucie, ktore baaardzo często hamuje z dużych

> prędkości. Jestem zadowolony, a zakupione w tym samym czasie klocki ferodo premier niestety

> się podołały.

Miałem ten sam zestaw, łącznie z klockami, za mną około 40kkm (klocki ferodo się skończyły po 20kkm) , też hamuje często z dużych prędkości. Temat Mikody poruszany dużo razy na MK, mi po 10kkm zaczęły bić jak się nagrzeją po kilku mocnych hamowaniach, potem oczywiście skuteczność też kiepska.

Napisano

W Bravo HGT Mikody GT wytrzymywały góra sezon... z regułu bicie odczuwalne po 4/6 miesiącach grinser006.gif

w bravo 1,6 zwykłe mikody na przodzie dawały radę, ale do hamowania max ze 120/130 później wyraźnie puchły ale tam siedziały pełne tarcze...

w stilo normalnie używanym komplet na 4 koła Mikod GT było ok 2 misiące, po czym autko poszło w świat

w cordobie użytkowanej na co dzień przez ojczulka jest jak najbardziej ok już chyba 2 rok, zwykłe wentylowane z klockami boscha

Napisano

Na tył jak najbardziej spoko. Ja bym brał, zresztą miałem na tyle w Hondzie.

Napisano

Zrobiłem na tarczach Mikody 45kkm, narazie wszystko ok.

Napisano

mialem w a3 na tyle i przodzie z klockami ate zrobilem na tarczach okolo 70 kola i auto poszlo na sprzedaz i pewnie dalej na nich smiga smile.gif ja polecam cena/jakos jest ok zlosnik.gif

Napisano

jeśli szukasz niedrogich tarcz to przejrzyj sobie oferte na stronie lewian.pl z tańszych tarcz sa tam Bosch, TRW, Zimmermann

Napisano

Mam nacinane i nawiercane mikody w lanosie, do tego klocki remsa, hamuje fajnie, zestaw zrobił już ponad 50 tys km i nie wykazuje dużego zużycia (czytaj: jeszcze trochę na tym pojeżdżę) zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Niedawno był podobny temat.

dzięki smile.gif

Napisano

> witam,

> muszę wymienić tarcze i klocki na tylnej osi...

> Auto nie służy do wyczynu, więc nie ma co ładować kasy w kosmiczną technologię....

> Czy Mikoda jest OK?

mam na przodzie mikode i trw klocki-polecony zestaw przez AK.

Bylo to najtansze sensowne zestawienie. Jezdzi od parudziesieciu kkm. Hamuje ok...ale mocno pyli.

Napisano

> a jakie sa niezwykle?

Podobno ceramiczne ATE na nacinanych tarczach wytrzymują dłużej.

Napisano

> Podobno ceramiczne ATE na nacinanych tarczach wytrzymują dłużej.

Mam ceramiczne Ate u siebie tak na przodzie jak i tyle.Przednie tarcze były w stanie na jeszcze jeden kpl klocków,po założeniu ceramików dość szybko je pogiąłem,teraz przy hamowaniu mam odczuwalne na kierownicy drganie. oslabiony.gif

Napisano

> Mam ceramiczne Ate u siebie tak na przodzie jak i tyle.Przednie tarcze były w stanie na jeszcze

> jeden kpl klocków,po założeniu ceramików dość szybko je pogiąłem,teraz przy hamowaniu mam

> odczuwalne na kierownicy drganie.

myślisz, ze to wina tych klocków?