Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie kupie tafle szyby

Featured Replies

Napisano

potrzebuje kupic tafle szyby jak najcienszej np 3 czy 5mm ktora na dodatwk bwdzie najcieplejsza (chodzi o przenikalnosc ciepla).

potrzebujw tego 2x2m- 2szt i 0,8x2m. Nie musza byc az takiw duze tafle bo i tak musze to wszystko pociac na male kwadraty 0,3x0,3m i wstawic w metalowy atelaz i obrpbic kitem szklarskim

pytanie gdzoe taka szybe kupic bo przeciez nie na alledrogo

Napisano

> potrzebuje kupic tafle szyby jak najcienszej np 3 czy 5mm ktora na dodatwk bwdzie najcieplejsza

> (chodzi o przenikalnosc ciepla).

> potrzebujw tego 2x2m- 2szt i 0,8x2m. Nie musza byc az takiw duze tafle bo i tak musze to wszystko

> pociac na male kwadraty 0,3x0,3m i wstawic w metalowy atelaz i obrpbic kitem szklarskim

> pytanie gdzoe taka szybe kupic bo przeciez nie na alledrogo

A u szklarza sprawdzales?

Napisano
  • Autor

> A u szklarza sprawdzales?

u mnie szklarze są daremni i "złodzieje" za kawałek szkła 20cm x 10 śpiewają sobie 50zł (zwykła szyba)

Jak zapytałem się o szybę 30x30 to chcieli 100zł a ja raz mogę mieć 30x30 a raz 30 x 29 więc sam muszę na miejscu docinać, a samej szyby nie chcą sprzedać i nie są w stanie powiedzieć parametrów szyby

Napisano

podjedź do szyszki na katowickiej tam gdzie robią witraże, pogadaj z chłopakami - za dobrą flaszkę ci coś załatwią może i pociętego już

Napisano

> potrzebuje kupic tafle szyby jak najcienszej np 3 czy 5mm ktora na dodatwk bwdzie najcieplejsza

Przenikalność pojedynczej szyby? A to one mogą być różne? Pomijam różną grubość szyby, ale parametry izolacyjne to ma dopiero (chyba) szkło zespolone? Wtedy masz szerokość ramki, odpowiedni gaz w środku itp.

Napisano

> u mnie szklarze za kawałek szkła 20cm x 10 śpiewają sobie 50zł (zwykła

> szyba)

> Jak zapytałem się o szybę 30x30 to chcieli 100zł

Chłopie, skąd Ty te ceny wytrzasnąłeś? icon_eek.gifyikes.gifboje_sie.gif Z ciekawości aż zadzwoniłem do "mojego" szklarza i za szybę #4 30x30cm woła 8zł (słownie:osiem). Pewnie jest Ci to za daleko, ale na lokalnym rynku musi być ktoś, kto czeka, aż go odkryjesz... grinser006.gif tylko musisz dobrze poszukać, podzwonić, popytać.

Napisano

Kumpel ostatnio coś załatwiał w Goczałkowicach, ale musiał bym popytać gdzie dokładnie to było.

Napisano
  • Autor

> Przenikalność pojedynczej szyby? A to one mogą być różne? Pomijam różną grubość szyby, ale

> parametry izolacyjne to ma dopiero (chyba) szkło zespolone? Wtedy masz szerokość ramki,

> odpowiedni gaz w środku itp.

nie mam wyboru okno ma ponad 200 lat rama stalowa prze wejściu do budynku nie jest to witraz a sama rama stalowa do której wchodza szybki sporo tego jest i niestety kazda różni się wymiarem obecnie jest to nieszczelne szybka która jest ma 2-3mm, część szyb popękane, nieszczelmne wszytko słychac jak ktoś na zewnątrz rozmawia i non stop skrapla się para

Napisano

Zapytaj w AB Glass, tam mogą też Ci pociąć maszynowo jak podasz formatki

EDIT: przepraszam, zobaczyłem że to nie te rejony.

Szukaj u siebie w okolicach firm szklarskich które robią szyby zespolone, lub hartowni szyb, tam powinni mieć ok.gif

Napisano

> potrzebujw tego 2x2m- 2szt i 0,8x2m. Nie musza byc az takiw duze tafle bo i tak musze to wszystko

> pociac na male kwadraty 0,3x0,3m i wstawic w metalowy atelaz i obrpbic kitem szklarskim

> pytanie gdzoe taka szybe kupic bo przeciez nie na alledrogo

A może warto zainwestować w poliwęglan klik

Napisano

do dwustuletniego okna ??

tylko i wyłącznie szkło !!

Napisano

Staraj się utrzymywać takie same wymiary jak oryginałów. Rozszerzalność cieplna szkła i stali różni się znacznie i jak zbyt ciasno spasujesz to będzie piękny trzask.

sprawdzałeś wszystkich ?

Napisano

> A jakie są najcieńsze szyby zespolone ?

Stosując ramkę 6mm na zamówienie + 2 szyby każda po 4mm = 14mm. Na pewno będzie to cieplejsze, niż pojedyncza szyba, ale pewnie i droższe w zakupie. Zadzwoń, napisz, zapytaj.

Napisano

> Stosując ramkę 6mm na zamówienie + 2 szyby każda po 4mm = 14mm. Na pewno będzie to cieplejsze, niż

> pojedyncza szyba, ale pewnie i droższe w zakupie. Zadzwoń, napisz, zapytaj.

Na upartego można zrobić z dwóch trójek i listwy 6 mm,która już jest najcieńsza z możliwych to w sumie daje 12 mm.Tylko czy to się opłaci? Za takie małe szybki zespolone doliczą z 30% więcej i minimalna powierzchnia to 0,3 m2 (w sensie,że to jeśli wychodzi z powierzchni mniej niż 0,3 m2 to i tak liczą 1 sztukę takiej szybki 30 cm x 3o cm jako 0,3 m2). Zapytaj w Jak-szkle o gotowe szyby na wymiar tnie stół także to żaden problem albo może mają odpady jakieś odstawione.A jak chcesz sobie kupić tafle większą i samemu docinać to w Chorzowie jest hurtownia szkła Amber.Mają pewnie stół na którym samemu można sobie pociąć ręcznie szkło.A wymiary tafli to 4mm i grubsze 160,5x200 , 160,5x225 , 160,5x255 i 321x200 , 321x225 , 321x255. 3mm są mniejsze i różne w zależności od producenta 120x160 , 160,5x255 ale dokładnie jakie 3mm mają to byś musiał się już u nich dowiedzieć