Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini test: VeeDub Golf VII - 90TSI - wersja bieda ...

Featured Replies

Napisano

> Wygląda na ta że ten golf jest wąski. Przeraża też ilośc miejsca z tyłu toż w Fabii 1 było

> podobnie...

> Krawiec

Chyba jednak nie. 1440 kontra 1392 to to samo?

wymiary-skoda-fabia-i-hatchback.jpg

wymiary-volkswagen-golf-vii-hatchback-5d.jpg

Napisano

> Jak oni z tego robia 110kW?

Zaproponował bym jeszcze 1.4 TSI 180 KM z turbo i kompresorem,

bo to też ciekawy wariat jak na 1.4, tym bardziej, że po chipie robi się 210 KM cool.gif

Ale nie ma go w kompaktach.

> Czyli co Skoda?

Skoda i Seat.

Napisano

mówiszże silnik wolny ale a zarazem dobrze wyprzedza na hwy

to w końcu wolny czy nie ?

to nie jest silnik do wyścigów tylko podstawowy motor do spokojnej jazdy i taki ma byc z niskim spalaniem.nie wiem dlaczego marudzisz.

Napisano

> mówiszże silnik wolny ale a zarazem dobrze wyprzedza na hwy

> to w końcu wolny czy nie ?

> to nie jest silnik do wyścigów tylko podstawowy motor do spokojnej jazdy i taki ma byc z niskim

> spalaniem.nie wiem dlaczego marudzisz.

Pewnie dlatego, że 122 KM to jest nadal 122 KM zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jak zwykle bullshit

Az sprawdzilem001.gif[...] czy sie walnalem ... i tak001.gif[...]

> Na podstawie chociazby[...]

> ktorej zdjecia wkleiles to najpewniej Golf 90TSI Comfortline

Zgoda, - moja pomylka - czyli drugi w serii idea.gif[...] Papiery z wypozyczalni mowia co innego www, co innego - ah trudno... przezyje, lizak.gif[...]

m59d.jpg

>DSG z ceną od $27490.

Akurat nie. tu masz maxymalna cene postawienia na droge - i nie da sie tego tak liczyc. Roznica na samym ubezpieczeniu miedzy Mrs Ozi a mna jest ponad $450, masz max policzenie za transport - chyba veeDub teral liczy $2,295... etc etc. Aby porownac koszt auta musisz wziasc sugerowana cene auta z podatkiem federalnym 10% ... i masz porownywalna cene, a nie wszelkie koszty postawienia na droge, bo te roznia sie miedzy dealer-em, stanem, i kazda osoba i cena beznyny w danym dniu[...]

Odejmij - ubezpieczenie - $1k

3% podatku stanowego

tablice $50

roczna rejestracje $400

transport do dealer-a i przygotowanie auta ... $2.3k

Te ceny sa indyvidualne... ale zmiany w prawie federalnym nakazuja je wliczyc jako cena ostateczne... Porownuje jablka z jablkiem a nie gruszka ... (Toyota/Mazda/Ford/Holden $19,990 etc)

Wersja

> zupelnie gola ma manuala i stalowki

Gdzies napisalem, ze manuala na stock nie zobaczysz skromny.gif, nie mam tez problemu przyznac sie, ze wersja nie ta co myslalemskromny.gif[...], nie zmienia to calkowicie mojej opini o aucie ... o jego wadach i zaletach, a moze kola z alu zamiast stali robia taka roznicehehe.gif, albo szerokosc jest inna

Na szybko wrzucilem screenshot z VeeDub, i co:

-felgi juz wspomniales,

-dual zone vs single aircon

-wycieraczki z sensor,

-brak kamery w wersji bieda,

-cisnienie w oponach

Nic innego nie widzefly.gif[...]

>natomiast rzetelne poinformowanie o tym burzylo by pewnie

> pieczolowicie budowany tutaj obraz AU jako raju na ziemi

hehe.gif - The luckiest country in the world!waytogo.gif. Opinie naprawde malo mnie obchodza ... czy dla ciebie raj, czy nie ...

Od siebie moge powiedziec ze zyje na takim poziomie jakim chce, i zyjac na 3 kontynentach Oz oferuje mi najlepszy standard zycia skromny.gif[...] ab ovo usque ad mala lizak.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Miejsca z tylu wiecej niz w starym Lexusie IS.

W nowym nie wiele lepiej - niestety001.gif[...], i dlatego kupilismy Aurion, wlasnie przez ten klnie.gif tyl [...]

1368470917-2014-Lexus-IS-250-rear-seat.JPG

Napisano
  • Autor

> Zaproponował bym jeszcze 1.4 TSI 180 KM z turbo i kompresorem,

> bo to też ciekawy wariat jak na 1.4, tym bardziej, że po chipie robi się 210 KM

Czy tam tez czuc taki maly poczatkowy lag przy drive.gif?

> Ale nie ma go w kompaktach.

> Skoda i Seat.

Akurat tam gdzie mulher.gif chce isc robic zakupy dzis jest polaczony dealer-a Chrysler/Dodge/Fiat/VeeDub/Skoda/Great Wallhehe.gif[...]

Zobacze czy jest jakas Skoda...

Napisano
  • Autor

> Wystarczy rzucić okiem. Golf jest w lidze Civica UFO [...]

Conceptowo takwaytogo.gif [...] ale Civic to otwarty sex w miejscu publicznym270747800-sex.gif vs Golf, konserwatywny, religijny ... z spodnica od kolan ...

Wyklepanie jednego panelu w Civic musi kosztowac tyle co caly Golf ...zlosnik.gif[...]

uyghur-women-305.jpg

a128_gay.jpg

> Niech będzie. Ale śmieszne jest rzucanie słowem "downsizing" jak postawisz obok siebie Uno 900 '94

> i Pandę 900 turbo '14. [...] gdzie

> downsizing?

Powinienem byl sprecyzowac - u mnie wielki downsizing.idea.gif[...]

Nie che mi sie szukac tabeli - ale % najchetniej kupowanym silnikiem za 2013 bylo 3.0l - dokladnie jak to policzyli sztuk vs silniki - wyszlo 3,3 cos tam cm3001.gif[...] Patrzac na moje lata 90te 3.8l, 3.5l, 2.0l - poczatkem XXI - 5l, 4.0l, czy nawet na ostanie lata - to chyba najmniejszy silnik jakim jechalem... - ba nawet w tej klasie 1.4l jest wyjatkiemhmm.gif dzisiaj[...] bo w zasadzie dalej kroluje 1.8-2.5l jednak widac spory % mniej (Golf 1.4l, Focus 1.6l, Hyundai i30 - wersje klepane w EU - 1.6l etc)

> To żaden downsizing, a uturbianie.

Ale cm3 spadajahmm.gif

> A można nie przyjąć mandatu i oddać sprawę do sądu?

Nie - i tak. Mozesz isc do sadu, nie przyjac nie mozesz. Rozni sie od stanu do stanu, u mnie masz 21 dni do zaplaty i w ciagu tych 21 dni musisz zdeydowac czy chcesz isc do sadu ...

jesli nie zaplcisz - coz dostaniesz pare listow z przypomnieniem a potem - jak nie zaplacisz skasuja ci prawo jazdy, rejestracje na auto (czyli jezdzisz nie ubezpieczonym autempanic.gif) i odwiedzi cie Sherifflizak.gif[...]

Nie istnieje opcja - nie zaplace i uciekne z tym ...001.gif[...]

2%20x%204%20Sheriffs%204%20Police%201%20Tow%20Truck%20Driver%2018th%20Dec%202008.jpg

> No jest wybór...tylko włączasz nogą...zgodnie z filozofią Merca - [...]

> Bo chodzi o to, żeby jechać, a prawą ręką jeść loda.

Napewno jesc tego loda?hehe.gif?

> Cóż...biedny wschód, bogaty zachód.

waytogo.gif

Napisano

> jakby ci to koleguniu

Nie przypominam sobie zebysmy sie znali koleżko. Krów nie pasam więc na pewno nie mielismy okazji

> trollowac to trzeba umieć - tobie nie wychodz

Czytac ze zrozumieniem kogoś wypowiedzi też trzeba umieć a nie oskarżać o trolowanie. U nas to auto nazywane jest zupelnie inaczej a ostatnio często z uporem maniaka na AK promowane jest jakies dziwne nazewnictwo. Mnie to denerwuje a wielu uzytkownikow już wprawialo w konsternacje (byly pytania co to za marka ten Vee costam).

Tak jak denerwuje mnie angielska nowomowa i na sile wrzucane slowa -kalki jezykowe do polszczyzny np defender na obronce w sporcie, targety, feedbacki, asapy, FYI,telca, drafty w jezyku korporacyjnym itp, itp... I zeby nie bylo, nie jestem ignorantem - angielski znam na sensownym poziomie ani nie jestem jakims fanatykiem polskosci, chodzi o normalny umiar- z wycieczkami personalnymi rowniez koleżko

Napisano

> Nie przypominam sobie zebysmy sie znali koleżko. Krów nie pasam więc na pewno nie mielismy okazji

gdybys wyszedł z chlewu moze mielibysmy okazje sie poznac wink.gif

> Czytac ze zrozumieniem kogoś wypowiedzi też trzeba umieć a nie oskarżać o trolowanie. U nas to

> auto nazywane jest zupelnie inaczej a ostatnio często z uporem maniaka na AK promowane jest

> jakies dziwne nazewnictwo.

a i owszem trzeba umiec smirk.gif

kolega ozi jak pewnie wiesz jest z Australii a tam sie inaczej nazywa pewne rzeczy,

>Mnie to denerwuje a wielu uzytkownikow już wprawialo w konsternacje

> (byly pytania co to za marka ten Vee costam).

veeDud

> Tak jak denerwuje mnie angielska nowomowa i na sile wrzucane slowa -kalki jezykowe do polszczyzny

> np defender na obronce w sporcie, targety, feedbacki, asapy, FYI,telca, drafty w jezyku

> korporacyjnym itp, itp... I zeby nie bylo, nie jestem ignorantem - angielski znam na sensownym

> poziomie ani nie jestem jakims fanatykiem polskosci, chodzi o normalny umiar- z wycieczkami

> personalnymi rowniez koleżko

i calkowicie sie z Tobą zgodze, do momentu w ktorym coś wspominasz o ignoranctwie

bo najwidoczniej jednak jesteś

zgodzisz sie ze mna ze na "malucha" od zawsze sie mowilo maluch i wszyscy wiedzieli o co biega?

wiec muszisz byc swiadomym ze sa rzeczy ktore - np vw w ozilandzie - sa nazywane inaczej i jest to nazwa ktora jest ogolnie znana

a internet masz bardzo wolny skoro nie zaladowalo Ci zdjecia ( zgłoś do operatora)

a i jeszcze jedno odnosnie pierwszego zdania, ja piszac per koleguniu nie probowałem Cie obrazić, jak widze trafiłem na inżyniera co sie z plebsem nie brata, coż hmm.gif siedź dalej tam gdzie siedzisz ok.gif

miłego łyk-endu skromny.gif

Napisano

> [...]

> Nie ze puste, ale to czuc - moze cegle do srodka wsadzil?

Może puste przestrzenie w aucie są wypełnione amejzingiem. hahaha.gif

> Fan boy club twierdzi, ze DSG sie nie psuje, fan boy twierdzi, ze nie ma problemu z Q, z obsluga i

> w ogole swiat by zginal bez VeeDub[...]

Taki już przywilej fanboy clubu. Auto jest całkiem przyzwoite ale uparte negowanie jego wad przysparza mu więcej wrogów niż przyjaciół.

U nas auta typu VW czy BMW z jednej strony są pożądane a z drugiej są w jakiś sposób obciachowe. Właśnie przez to, KTO ich pożąda. Bo tak samo jak dresy z bejzbolami psują wizerunek BMW to fanboye spod wiejskich dyskotek psują wizerunek VW.

> A wiec bylem pare dni temu popatrzyc na Amarok, bede mial na weekend - popatrze opisze,

> podotykam...

Napisz, bo jestem ciekaw wrażeń.

> Malo jecie[...]

Kryzys mamy proszę pana. zlosnik.gif

> Nie dla mnie, wole tradycyjnie... [...]

No widzisz. A ja lubię w kierownicy. Każdy ma swój gust. cool.gif

> Mozna do tego sie przyzywczaic IMVHO, dodatkowo masz info display, czego wielu nie ma pomiedzy

> zegarami[...]

W autach made in EU to jest bardzo popularne. I w sumie fajne, bo wygodniej się ustawia pożądaną prędkość.

> Jednak fakt. Menu jest inne niz wiekszosc. Pamietam jednak chyba przy Der pasnik pisalem, ze VeeDud

> ma najlepszy GPS ... i dalej tak twierdze... wlasnie dzieki temu LCD miedzy zegarami ...

> Zgoda... Smutno ... szaro...

Zwolennicy mówią: klasycznie. rotfl.gif

> Nie, nono, jedna z gorszych jak nie najgorsza jakie widzialem ... [...]

> Drzwi czy srodek?

> Srodek ma regulacje, mozna sie przyzwyczaic IMVHO

Środek. A zwłaszcza tylna kanapa. Ma być duży, o taki:

toyota-camry43.jpg

> Dlatego, majac dlugopis naukowo zmierzylem miedzy konce tynelu a tylnymi siedzeniami, teraz ile cm

> ma BIC?

Mniej niż nogi normalnego człowieka. zlosnik.gif

> Nic na to nie zrobie, miejsce gdzie wsadzasz bilety na parking, uchwyt sie prawie urwal[...],

> oskladanie, coz nie mowisz mi chyba, ze jest swietne jak mozna wsadzic palca w deske? Dla

> scislosci druga strona byla zlozona co do mm[...]

> Tu sie zgadzamy sie[...]

> Chyba nigdy nie bylo, , teoretycznie mozesz kupic Golf manual, ale ci musza na zamowienie wyklepac,

> nie znajdziesz tego u dealera ... [...]

Jeżdżąc manualami i mając porównanie doceniłbyś, że ten silnik nieźle sobie radzi w porównaniu z konkurencją.

> Tez sie trzesie, ale powinno sie dac z menu wylaczyc, RAZ - pls, a nie za kazdym razem[...]

Nie masz pojęcia jak to jest upierdliwe z dieslem. angryfire.gif

> Bugger, nie pasuje - wybralem Corolla 1.8l[...] Oprocz tego wypadajacego zegarka nic nigdy sie nie

> stalo ...

> Respect man!

> Psychologia[...]

> Nie ma niebieskich lampek i Respect man??

U Ciebie jak chcesz coś z jajem bierzesz Subaru Imprezę lub BRZ. U nas tuningujesz starego Golfa TDI.

hehe.gif

> Calkowita zgoda, owszem ma swoje plusy ale i ma tez minusy. Jak popatrzysz na Golf jako calosc - to

> nie widze jak sie dodaje. . VeeDub nie chce dac info jaki % jest kuupiony priv za $$$ a nie na

> 2-3 letni lease ... to by dalo obraz jak klienci im ufaja. Obecnie jest pozem zriorowy w

> sadzie stanowym oto, ze Golf po DSG i kiepskiej obsludze klienta stracily na warotsci ... -

> wystraczy popatrzyc na aukcje. ..

> Mimo tego, IMVHO to auto jest nie zle ...

Całkiem przyzwoite auto. Problem tylko w tym, że konkurencja już od dawna umie robić równie przyzwoite auta.

wink.gif

Napisano

> Nie - i tak. Mozesz isc do sadu, nie przyjac nie mozesz. Rozni sie od stanu do stanu, u mnie masz

> 21 dni do zaplaty i w ciagu tych 21 dni musisz zdeydowac czy chcesz isc do sadu ...

> jesli nie zaplcisz - coz dostaniesz pare listow z przypomnieniem a potem - jak nie zaplacisz

> skasuja ci prawo jazdy, rejestracje na auto (czyli jezdzisz nie ubezpieczonym autem) i

> odwiedzi cie Sheriff[...]

> Nie istnieje opcja - nie zaplace i uciekne z tym ...[...]

a jak tam z szacunkiem młodych do policji ?

bo np. Cinos to chyba by się za JP-ował na 250%, gdyby tak w Polsce było... ok.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif