Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kurtka odblaskowa

Featured Replies

Napisano

Dostałem z firmy fajną odblaskową kurtkę w kolorze wściekłej zieleni. Ma fajny motocyklowy krój i postanowiłem w niej jeździć na skuterze, nie wiem tylko czy nie będę wyglądał jak jakiś hipster zlosnik.gif. Pytanie używacie kurtek albo kamizelek odblaskowych do jazdy na moto.

Napisano

są tacy co używaja i są tacy co nie używają... bedziesz lepiej widoczny... a jak będziesz wyglądał...? a ma to dla ciebie jakies znaczenie że dbasz o swoje bezpieczeństwo i co pomysli o tobie ktoś?

Napisano
  • Autor

> są tacy co używaja i są tacy co nie używają... bedziesz lepiej widoczny... a jak będziesz

> wyglądał...? a ma to dla ciebie jakies znaczenie że dbasz o swoje bezpieczeństwo i co pomysli

> o tobie ktoś?

zasadniczo nie ma, ale aż taki alternatywny do końca też nie jestem, ja już podjąłem decyzje, ze będę w niej jeździł, ciekawy byłem tylko czy ktoś jeszcze w tym podróżuje, bo w swoim mieście jakoś nie widziałem nikogo

Napisano

Używam kamizelki do jazdy w grupie. Natomiast w kurtce, którą używam, mam na stałe "wyciągnięty" na plecach taki spory, odblaskowy język.

Nie, to nie obciach ok.gif

Napisano

> Dostałem z firmy fajną odblaskową kurtkę w kolorze wściekłej zieleni. Ma fajny motocyklowy krój i

> postanowiłem w niej jeździć na skuterze, nie wiem tylko czy nie będę wyglądał jak jakiś

> hispster . Pytanie używacie kurtek albo kamizelek odblaskowych do jazdy na moto.

Zwykle zakładam kamizelkę odblaskową do jazdy skuterem. Jeśli wybieram się na polne drogi to nie zakładam.

Napisano

> Dostałem z firmy fajną odblaskową kurtkę w kolorze wściekłej zieleni. Ma fajny motocyklowy krój i

> postanowiłem w niej jeździć na skuterze, nie wiem tylko czy nie będę wyglądał jak jakiś

> hispster . Pytanie używacie kurtek albo kamizelek odblaskowych do jazdy na moto.

mam kamizelkę kamizelkę jagatexu

moto_p3_120x171.jpg

o taka smile.gif

jeżdżę bo widzę że warto

kierowcy drive.gif widzą mnie z daleka gdy cisnę w korku pod prąd oraz o wiele wcześniej gdy przeciskam się miedzy samochodami.

w skuterze nie masz tłumika który jak w ścigaczu lup choperze poinformuje innych zlosnik.gif że jedziesz im na ogonie

a tak przynajmniej kierowcy widzą cię w lusterku wcześniej

a to czy ustąpią ci miejsca czy nie to już od nich zależy irked.gif

reasumując - warto zakładać kamizelkę waytogo.gif

Napisano

Ja mam odblaski na kurtce naszyte na stale. Lepiej dmuchać na zimne wink.gif

Napisano

Witam.

Używam jak jadę w gorszych warunkach pogodowych, deszczu, w nocy itd.

W piękne słoneczne popołudnie "trza się lansować", a nie jak robol wyglądać zlosnik.gif

Napisano

Mam dokładnie taką kurtkę mega żarówiastą, a na drugiej czarnej kurtce zapinaną kamizelkę (nie pasy) i też świecę na maksa - wolę być jak najbardziej widoczny ok.gif

Napisano

Pytanie używacie kurtek albo kamizelek odblaskowych do jazdy na moto.

Ja noszę kamizelkę odblaskową i/lub plecak z elementami odblaskowymi (w zależności od tego, czy jadę do sklepu czy na

jakąś wycieczkę) 20.GIFok.gif

Napisano

> hipster . Pytanie używacie kurtek albo kamizelek odblaskowych do jazdy na moto.

Mam kask w takim kolorze .... mam wrazenie ze jednak kierowcy czesciej mnie widza.

Napisano

> Mam kask w takim kolorze .... mam wrazenie ze jednak kierowcy czesciej mnie widza.

Teoria, którą gdzieś czytałem / zasłyszałem mówi, że kask powinien być maksymalnie kontrastowy, w stosunku do reszty odzieży - to daje najlepszą widoczność.

Czy to prawda - nie wiem.

Jeśli kierowca jest ślepy to tak czy siak widzieć mnie nie będzie chciał.

Z drugiej strony - nawet jeśli pomogłoby to w 2 / 100 przypadków - warto zlosnik.gif

Napisano

> Teoria, którą gdzieś czytałem / zasłyszałem mówi, że kask powinien być maksymalnie kontrastowy, w

> stosunku do reszty odzieży - to daje najlepszą widoczność.

> Czy to prawda - nie wiem.

> Jeśli kierowca jest ślepy to tak czy siak widzieć mnie nie będzie chciał.

> Z drugiej strony - nawet jeśli pomogłoby to w 2 / 100 przypadków - warto

Hmmmm ... na chlopski rozum ... jasny kask bardziej rzuca sie w oczy niz szary czy czarny ... wiec kontrastowy tym bardziej. Na poczatku znajomi mowili ze festyniarski .. ale z czasem im przeszlo ... sadze ze to byl dobry zakup.