Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oceniaczy ze zdjęć: c4 picasso

Featured Replies

Napisano

ja moge tylko od siebie powiedziec ze tak skrzynia biegow jest masakryczna facepalm%5B1%5D.gif jezdzilem identycznym i jakos mi to bardzo nie lezalo i jeszcze tak kierownica yikes.gif

Napisano

> ja moge tylko od siebie powiedziec ze tak skrzynia biegow jest masakryczna jezdzilem identycznym

> i jakos mi to bardzo nie lezalo i jeszcze tak kierownica

kierownica jest OK wink.gif wygodnie się tym jeździ. Skrzynia jak skrzynia nie jest to automat i nigdy nim nie był i uczciwy sprzedawca nie powie, że jest. dobrze się tym jeździ tylko na łopatkach.

co do fotek to są tak zrobione zeby nic prócz odpicowania widać nie było. imho auto za dobrze wygląda co pewnie posiadacze franc się oburzą 4 letnie auto z francji tak dobrze wyglądać nie może chodzi mi o deskę

fotel kierowcy ma połamaną poduszkę siedzenia.

Napisano
  • Autor

> ja moge tylko od siebie powiedziec ze tak skrzynia biegow jest masakryczna jezdzilem identycznym

> i jakos mi to bardzo nie lezalo i jeszcze tak kierownica

Żonie też sie kiera nie widzi, ale chrzestny ma takie autko i chwali

Napisano
  • Autor

> dawaj tego wina

vf7uarhjhaj553565

Napisano

> vf7uarhjhaj553565

27/09/2012 - 123085km

22/08/2012 - 119761km

tylko takie wpisy widać

auto na drogi holandi wyjechało 31/03/2010 pierwszy nr rej: 22-LD-N3

coś mi tu śmierdzi z tym autem za dobrze wygląda

Napisano

Ponieważ takie auto w EU kosztuje mniej więcej tyle to obstawiam, że przywożone do PL wyglądało tak

Napisano

Nie wiem na 100% ale jak jakieś 3-4 miesiące temu przeglądałem allegro to on był wg mnie niewiem.gif

Napisano
  • Autor

No cena za niska, pozatym płock. Szukam dalej

Napisano

> Podpowie ktoś co jest nie tak z tym autkiem?

> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=3931246357

> Boje się że płock..

> Po fotkach wygląda zdrowo mam vin i czekam jeszcze na kolegę który sprawdzi przebieg

Na jednym ze zdjęć widać regulator tylnego ogrzewania. Komuś się nie zauważyło, żeby go wypicować. Jak on jest taki brudny, to strach pomyśleć, jak wyglądała reszta przed picowaniem.

Napisano
  • Autor

Gorsze że w 2012 roku miało 120 tysi a teraz 10 więcej. Czyli poczatkirm 2013 było bum, poszło do pl iwyklepali na teraz

Napisano

> Gorsze że w 2012 roku miało 120 tysi a teraz 10 więcej. Czyli poczatkirm 2013 było bum, poszło do

> pl iwyklepali na teraz

W treści ogłoszenia 139tyś, a na zdjęciu 156tyś.

Napisano

> W treści ogłoszenia 139tyś, a na zdjęciu 156tyś.

też to zauważyłem

Napisano

> Podpowie ktoś co jest nie tak z tym autkiem?

> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=3931246357

> Boje się że płock..

> Po fotkach wygląda zdrowo mam vin i czekam jeszcze na kolegę który sprawdzi przebieg

On może być zdrowy i nawet bezwypadkowy, tylko dobrze papiery przejrzyj czy nie jest z holenderskiego leasingu,a wtedy cena powinna być +23% i pełna faktura a nie tak jak teraz marża.

Napisano

> Gorsze że w 2012 roku miało 120 tysi a teraz 10 więcej. Czyli poczatkirm 2013 było bum, poszło do

> pl iwyklepali na teraz

Dziki sprowadza auta z Berlina ( z placów ) auta przyjezdzają całe ( czy bez wypadkowe różnie bywa raczej stan blach jest OK ) przebiegów nie robi chyba ze dostosowuja do ostatniego wpisu w ksiażce

AUTA MAJA WAŁEK NA VAT .

Pozdrawiam

Napisano

> Dziki sprowadza auta z Berlina ( z placów ) auta przyjezdzają całe ( czy bez wypadkowe różnie bywa

> raczej stan blach jest OK ) przebiegów nie robi chyba ze dostosowuja do ostatniego wpisu w

> ksiażce

> AUTA MAJA WAŁEK NA VAT .

> Pozdrawiam

Ty patrz-zgodziliśmy się!?! yikes.gifhehe.gif

Napisano

> AUTA MAJA WAŁEK NA VAT .

Możesz wyjaśnić co to znaczy?

Napisano

> Możesz wyjaśnić co to znaczy?

Wpisz w google "wałek na vat". Generalnie zasada taka-tam kupione od firmy w cenie netto (bo tam mówią przepisy), ale w PL przepuszczone przez firmę Żulinio i sprzedane na Vat marżę (czyli rozliczony vat od róznicy faktur kupno-sprzedaż), a powinno być tak, kupno w cenie netto, zapłacenie w US 23% VAT wg PL stawek podatkowych, sprzedaż na pełną fakturę VAT 23%. Już widzisz dlaczego młode, auto może mieć atrakcyjną cenę, mieć ori przebieg i bezwypadkowość? Oczywiście US nie szuka potem komisu, tylko zadaje pytanie do WK kto jest właścicielem VINu i beka kupujący, a deklaracje WNT spływają kwartalnie, więc szybko może być kupujący przyszpilony. US ma 5 lat na dobranie się do piórek. To tak w sporym skrócie.

Napisano

> Ty patrz-zgodziliśmy się!?!

a że niby często się nie zgadzamy ?

Ja tylko jestem zdania ze nie wszystkie auta z DE maja "wałek na vat" a ze w tym przypadku znam miejsce zakupu tych aut oraz sprzedawce to zakładam się o flaszkę że w briefie jest Admisio gmbh smile.gif

Napisano

> Oczywiście US nie szuka potem komisu, tylko zadaje pytanie do WK kto jest właścicielem VINu i

> beka kupujący, a deklaracje WNT spływają kwartalnie, więc szybko może być kupujący

> przyszpilony. US ma 5 lat na dobranie się do piórek. To tak w sporym skrócie.

Czyli to kupujący ma wiedzieć, na jaki Vat kupuje samochód (czy cokolwiek innego)?

Jeżeli nawet US zwróci się do właściciela samochodu o należny podatek, to on ma fakturę wystawioną przez polską firmę z której samochód kupił i chyba nie ma tematu hmm.gif

Napisano

> Czyli to kupujący ma wiedzieć, na jaki Vat kupuje samochód (czy cokolwiek innego)?

> Jeżeli nawet US zwróci się do właściciela samochodu o należny podatek, to on ma fakturę wystawioną

> przez polską firmę z której samochód kupił i chyba nie ma tematu

Nie temat jest .

US ściga właściciela aktualnego nie sprzedawce ( co jest chore ale to PL )

Napisano
  • Autor

hahaha czułem że płock robi robotę, nic szukam dalej

Napisano

> Czyli to kupujący ma wiedzieć, na jaki Vat kupuje samochód (czy cokolwiek innego)?

> Jeżeli nawet US zwróci się do właściciela samochodu o należny podatek, to on ma fakturę wystawioną

> przez polską firmę z której samochód kupił i chyba nie ma tematu

Widzisz, komis nie odpowiada za taki wał, więc jest czysty, firma krzak w czasie postępowania zazwyczaj już nie istnieje bo istnieje kolejna Żulinio1. Komis jest czysty, bo odpowiada umową komisową, więc kto zostaje do skrojenia, przecież kasa musi się zgadzać?Ano jeleń co kupił okazję...

Napisano

> Żonie też sie kiera nie widzi, ale chrzestny ma takie autko i chwali

na pierwszy moment jest "łał" ale fajne a jak pojezdzisz z tym troche to cie zacznie strasznie wpieniac, przynajmniej ja tak mialem a wpienialo mnie strasznie ob nie raz chcialem sobie lapnac jak normlana kiere a tu nie ho ho nie skrecisz tak szybko grinser006.gif

p.s apropo aut sporwadzanych to pamietam jak w aso peugeota pracowalem i przyjezdzal do nas taki jeden handlarzyna ktory byl przynajmnije w jednym ok ze robil wszystko na orginalach... ale powiedzial nam jedna rzecz i cos w tym jest grinser006.gif a mianowicie powiedzial ze nie ma opcji zeby auto sprowadzone bylo "cale" ok bo wtedy wiadomo kosztuje wiecej niz w pl.. wg niego sa 3 opcje grinser006.gif albo po duzym przbeiegu albo bity albo z malym przebiegiem i faktycznie nie bity bez ryski ale po powodzi grinser006.gif i mowi do wyboru do koloru zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> na pierwszy moment jest "łał"

Było łał, handlarz dal chętnie vin..

Czułem że coś jest nie tak dlatego zaytałembo nie wiedziałem co bolakier wyglądał zdrowo

Napisano

> przyszpilony. US ma 5 lat na dobranie się do piórek. To tak w sporym skrócie.

niby tak , ale jeszcze nie słyszałem aby US się za to wziął ,

a można by kupić na innego żula i wydymać system ?

Napisano

> niby tak , ale jeszcze nie słyszałem aby US się za to wziął ,

> a można by kupić na innego żula i wydymać system ?

A ja znam przypadki handlarzy co już mają wyroki i garują za VAT. O pojedyńczych jednostkach płaczących jak im US przysłał pisemko VAT+odsetki za zwłokę słyszałem tylko od urzędnika.

Można kupić na żula, tylko wtedy nie Twoje auto jest więc sam się wydymasz jak żul sprzeda za flaszkę i ktoś zgłosi kradzież na policji hehe.gif

Napisano

> Można kupić na żula, tylko wtedy nie Twoje auto jest więc sam się wydymasz jak żul sprzeda za

> flaszkę i ktoś zgłosi kradzież na policji

no a jakby taki myk, kupuje na babcię , ona mi sprzedaje ?,

Napisano

> no a jakby taki myk, kupuje na babcię , ona mi sprzedaje ?,

Widzisz, prawo mamy takie że US nie dochodzi kto zrobił wał (bo często już firmy nie ma) tylko ściga tego kto jest właścicielem VINu w danej chwili, więc jak sobie sprawdzą, że od takiej fury nie został odprowadzony VAT to i tak bekniesz. Wpaść można szybko, nawet przy opłacaniu PCC3, bo tak jak pisałem deklaracje wewnątrzwspólnotowe spływają co kwartał.

Wałki w ostatnich 2 latach mocno się nasiliły, sporo tego co nawet po ogłoszeniach widać, więc uważasz, że US pozwoli aby kaska wypływała strumieniami?Zauważ że przestępstwa gospodarcze są ostatnio na tapecie, zamykają różne firmy, spółki itd wykończając je kontrolami i szukaniem zagubionych pieniędzy.