Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

paliwo Neste po przejęciu przez Shell

Featured Replies

Napisano

Jak wiadomo Shell przejął bezobsługowe stacje Neste, które ma zamiar stopniowo przerabiać na normalne lub likwidować.

Jednak na większości stacji wizualnie jeszcze się nic nie zmieniło - no może poza cenami :/

Pytanie o paliwo: jest to które wcześniej, czy to które na stacjach Shell?

Napisano

O ile dobrze pamiętam to zarówno Neste kupowało a Shell kupuje nadal paliwa od Lotosa.

Napisano

> Pytanie o paliwo: jest to które wcześniej, czy to które na stacjach Shell?

Jaka to roznica, skoro w obecnych czasach wszedzie moze byc to samo?

Napisano
  • Autor

> Jaka to roznica, skoro w obecnych czasach wszedzie moze byc to samo?

Właśnie ciekawi mnie temat, bo ostatnio na jakiejś imprezce się pojawił temat paliw i 3 osoby stwierdziły, że po zatankowaniu np. na Tesco czy Neste auto im nie chce jechać.. a ja osobiście leję najtańsze (ale z sieciówek, nie od "Zdzisek CPN") już do trzeciego z kolei samochodu i nigdy nie miałem problemów.

Napisano

> Właśnie ciekawi mnie temat, bo ostatnio na jakiejś imprezce się pojawił temat paliw i 3 osoby

> stwierdziły, że po zatankowaniu np. na Tesco czy Neste auto im nie chce jechać..

Opowieści z imprez hehe.gif

Napisano

> Właśnie ciekawi mnie temat, bo ostatnio na jakiejś imprezce się pojawił temat paliw i 3 osoby

> stwierdziły, że po zatankowaniu np. na Tesco czy Neste auto im nie chce jechać.. a ja

> osobiście leję najtańsze (ale z sieciówek, nie od "Zdzisek CPN") już do trzeciego z kolei

> samochodu i nigdy nie miałem problemów.

czy siecowka czy marketowa to i tak sa spore szanse ze paliwo idzie z jednej rafinerii - to samo paliwo

Napisano

> stwierdziły, że po zatankowaniu np. na Tesco czy Neste auto im nie chce jechać.. a ja

> osobiście leję najtańsze (ale z sieciówek, nie od "Zdzisek CPN") już do trzeciego z kolei

A pytałeś się które paliwo zalali ??

Bo jak "te lepsze" to może tak być, zresztą nie wiem co jest na rzeczy ale np. paliwa z oszołoma z Piaseczna nigdy nie miały problemu i przechodziły testy a już np. na Ursynowie w dawnym Geant-cie zawsze miały problem

Napisano

To z tragiczną jakością paliw z marketów to obecnie jest już mit (kilkanaście lat temu zdarzało się że trochę prawdy w tym było), taki sam jak to, ze paliwo 98 spowoduje że samochód będzie zasuwał jak rakieta wink.gif. Ludzie którzy nie rozumieją jak to się dzieje, że supermarket może sprzedać paliwo taniej, więc od razu zakładają, że niższa cena musi wynikać z gorszej jakości paliwa smile.gif . Supermarket nie musi zrobić na tym paliwie tyle co normalna stacja - stacja przy sklepie ma przede wszytskim sciągnąć klientów do sklepu.

Z tym mitem jest pewna ciekawostka, bo on naprawdę działa ludziom na podświadomosć - nie raz ktoś ze znajomych zatankował na stacji supermarketowej, a potem mówi że samochód jakiś taki mułowaty na tym paliwie.

Napisano

> Jaka to roznica, skoro w obecnych czasach wszedzie moze byc to samo?

może ale nie musi.

w GOP masz paliwa z ORLENA (baza paliw Boronów) ale i z LOTOSA (baza paliw Radzionków) ale i z Czechowic Dziewic.

ZTCW Shell brał z LOTOSa, a przynajmniej cysterny takie woziły.

Napisano
  • Autor

> A pytałeś się które paliwo zalali ??

> Bo jak "te lepsze" to może tak być

lepsze? na Tesco ani Neste nie ma zbytnio wyboru, nie ma żadnych "power"

no chyba, że 98

Napisano

> lepsze? na Tesco ani Neste nie ma zbytnio wyboru, nie ma żadnych "power"

> no chyba, że 98

No właśnie o to mi chodziło że cena "lepsza" to zalali "lepsze" paliwo 98 które przeważnie zalega w zbiornikach a najczęściej schodzi 95 i najczęściej są jego dostawy

Napisano

Tankowalem kupe lat na neste i nie mialem problemow do tej zimy.... pelen bak paliwa zgestnial przy -8C, a w filtrze swieczka....