Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mieszkanie jak najlepiej rozplanować ....

Featured Replies

Napisano

> rzecz widac indywidualna

> mi zapachy - i ich obecnosc i intensywnosc jest jednak nieporownywalnie mniejsza w reszcie

> mieszkania w przypadku gdy kuchnia jest oddzielnym pomieszczeniem

> w czasie gotowanie szczegolnie "zapachowych" rzeczy zamykam kuchnie wlaczam wyciag i uchylam okno -

> w reszcie meiszkania praktycznie nie czuc zapachow

mam dokładnie to samo w mieszkaniu z otwartą kuchnią ok.gif Dobry wyciąg, okno i po problemie.

> w domu przez krotki okres byla kuchnia otwarta na duzy salon z centralnie umiesczonym kominkiem -

> szybko dostawilo sie scianke dzialowa tak by zamknac kuchnie - wytarczyl jeden tlusty czwartek

> i tradycja zrobienia faworkow/paczkow/i czegos co nie wiem jaka nazwe nosi - opary oleju mimo

> wlaczonego wyciagu i wietrzenia tak skutecznie zasmrodzily salono-kuchnie ze pomysl z otwarta

> kuchnia poszedl w rewizji i na tym skonczyla sie otwarta kuchnia

każdy musi sobie zaaranżować pomieszczenie, żeby mu odpowiadało. Poza tym nie ma rozwiązań idealnych. Każde ma jakieś plusy i minusy. Ja byłem w stanie zaakceptować wady tego rozwiązania, bo wg mnie daje więcej zalet. Tak jak powiedziałem - mimo sporych obaw, uważam, że to najlepsze możliwe rozwiązanie dla mnie.

Napisano

> Np. takie, że jak gotuje obiad to mam robala na oku jak bawi sie w salonie

kwestia roku, dwoch, trzech i takiego bajtla nie musisz miec w tym czasie na oku - chyba ze by wykorzystac te zalete dorabiasz w miedzyczasie kolejnego - to fakt moze byc to zaleta wink.gif

z drugiej strony nigdy nie bylo problemem dla mnie czy zony wykonywanie prac w kuchni w chwili gdy taki bajtel bawil sie w pokoiku smile.gif

teraz tym bardziej bo troszke zdazyl sie "zestarzec" smile.gif

Napisano

> każdy musi sobie zaaranżować pomieszczenie, żeby mu odpowiadało. Poza tym nie ma rozwiązań

> idealnych. Każde ma jakieś plusy i minusy. Ja byłem w stanie zaakceptować wady tego

> rozwiązania, bo wg mnie daje więcej zalet. Tak jak powiedziałem - mimo sporych obaw, uważam,

> że to najlepsze możliwe rozwiązanie dla mnie.

ok.gif

Napisano

> Do mnie na obiad często wpadają znajomi - gotowanie jest częścią "imprezy". Ktoś pomaga, ktoś inny

> coś podjada, reszta siedzi w salonie i wszyscy rozmawiają ze sobą.

moze mam inne podejscie ale w takiej sytuacji

po pierwsze primo jakbym byl gosciem nie chcialbym miec na widoku non stop bajzlu jaki powstaje w trakcie przygotowywania i pozniej w trakcie zmiany dan

po drugie primo jakbym byl gospodarzem nie narazalbym gosci na taki widok

ot takie moje pojecie estetyki

niektorym nie przeszkadza widok rozstawionej suszrki ze schnacymi skarpetami czy gaciami gdy sa w gosciach lub gdy goszcza wink.gif

Napisano

Czy Wy planujecie te mieszkania dla gości czy dla siebie?

Napisano

> moze mam inne podejscie ale w takiej sytuacji

> po pierwsze primo jakbym byl gosciem nie chcialbym miec na widoku non stop bajzlu jaki powstaje w

> trakcie przygotowywania i pozniej w trakcie zmiany dan

> po drugie primo jakbym byl gospodarzem nie narazalbym gosci na taki widok

> ot takie moje pojecie estetyki

> niektorym nie przeszkadza widok rozstawionej suszrki ze schnacymi skarpetami czy gaciami gdy sa w

> gosciach lub gdy goszcza

U królowej angielskiej, na proszonym przyjęciu jak najbardziej zgadzam się z Tobą. Ale na imprezie ze znajomymi? W mieszkaniu?

Napisano

> Też wielka płyta?Masz może 64m?Bo w Krk ,przynajmniej u mnie w okolicy budowali 54m 2 pokoje i 64m

> 3 pokoje.

Tak, wielka płyta, 63m2 a i okolice chyba Twoje. Z tego co pamiętam rozglądałeś się za mieszkaniem na os przy Arce?

Marek

Napisano

> i po to by non stop miec zapachy oraz opary z kuchni w miejscu nazwijmy to odpoczynkowym

To mi nie przeszkadza, bowiem w kuchni panują zwykle bardzo miłe zapachy ok.gif To dodaje uroku i wzmaga apetyt. My lubimy

takie rozwiązanie. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Tak, wielka płyta, 63m2 a i okolice chyba Twoje. Z tego co pamiętam rozglądałeś się za mieszkaniem

> na os przy Arce?

> Marek

Celuje teraz z drugiej strony kościoła Cienista/Fatimska zlosnik.gif i bloczki 4 piętrowe

Napisano

> srednio wygodne w momencie gdy ktos jest a ktos z jakiegos powodu ma ochote np pojsc spac

> kilka lat w mniejszym mieszkaniu tak mialem i wiecej tego bledu nie popelnie - oczywiscie z mojego

> punktu widzenia jest to zle rozwiazanie

Jeśli może dzieci umieścić w jednym pokoju, to drugi wygospodaruje na sypialnię i ma w trzecim salon.

Wtedy można zlikwidować ściankę działową do kuchni.

Ale jeśli ma dzieci różnej płci, to raczej będzie musiał je rozdzielić i sobie zrobić sypialnię w salonie.

Wtedy zostawiamy ścianę do kuchni i imprezy z kumplami (kumpelkami) bez drugiej połowy robimy w kuchni zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jaki geniusz wymyślił, żeby po skupieniu się trzeba było wymacać dwie klamki, żeby rączki umyć?

Chciałem nieśmiało zauważyć że w kibelku jest również umywalka zlosnik.gif

Napisano

> Fajny patent nie wiedziałem że coś takiego istnieje

Smeg ma fajną umywalkę zintegrowaną z pralką.

370x570__media_18405.jpg

Ale jak kogoś na to stać, to nie ma potrzeby tak oszczędzać miejsce, żeby takie integry kupować smile.gif

Napisano

> Chciałem nieśmiało zauważyć że w kibelku jest również umywalka

Jakich okularów potrzebuję? Bo na rysunku nie widzę.

Napisano
  • Autor

> Smeg ma fajną umywalkę zintegrowaną z pralką.

> Ale jak kogoś na to stać, to nie ma potrzeby tak oszczędzać miejsce, żeby takie integry kupować

Nie no pralki nie będę wymieniał kupiliśmy za ponad 2 klocki z suszarką.

Napisano
  • Autor

> Jakich okularów potrzebuję? Bo na rysunku nie widzę.

No fakt ,na rysunku nie ma fizycznie jednak jest.