Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tankowanie "pod skosem"

Featured Replies

Napisano

Bry.

Tak kombinuje, czy ma sens stawanie kołami na krawężniku, by zatankować więcej.

Mam zbiornik 45l, ale wchodzi maks 31....i troszkę mnie to wkurza a nie mam czasu by to ustawiać.

I tak kombinuję, czy pomogło by coś stawanie kołami jednej strony na krawężniku.

Jest szansa by weszło więcej?

Napisano

> Bry.

> Tak kombinuje, czy ma sens stawanie kołami na krawężniku, by zatankować więcej.

> Mam zbiornik 45l, ale wchodzi maks 31....i troszkę mnie to wkurza a nie mam czasu by to ustawiać.

> I tak kombinuję, czy pomogło by coś stawanie kołami jednej strony na krawężniku.

> Jest szansa by weszło więcej?

Ile jest gazu w butli gdy zajeżdzasz do tankowania? Silnik gaśnie z braku paliwa? Poza tym każdy zbiornik ciśnieniowy ma określony zapas bezpieczeństwa dla zmian objętości gazu.

Napisano

> Bry.

> Tak kombinuje, czy ma sens stawanie kołami na krawężniku, by zatankować więcej.

> Mam zbiornik 45l, ale wchodzi maks 31....i troszkę mnie to wkurza a nie mam czasu by to ustawiać.

> I tak kombinuję, czy pomogło by coś stawanie kołami jednej strony na krawężniku.

Podegnij pływak to wejdzie więcej grinser006.gif

Napisano

Z jednej strony to najprawdopodobniej niczego nie zmieni. Ala jak przód albo tył będzie wyżej, to owszem. A czy przód, czy tył, to zależy w którą stronę jest pływak skierowany.

Napisano
  • Autor

> Ile jest gazu w butli gdy zajeżdzasz do tankowania?

Napisałem, ~30-31 litrów

> Silnik gaśnie z braku paliwa?

Przy sekwencji? raczej nierealne

> Poza tym każdy

> zbiornik ciśnieniowy ma określony zapas bezpieczeństwa dla zmian objętości gazu.

Tak, i do tej granicy brakuje mi jakieś 5 litrów. Czyli mógł bym zrobić dodatkowe 50km.

Napisano

> Tak, i do tej granicy brakuje mi jakieś 5 litrów. Czyli mógł bym zrobić dodatkowe 50km.

Krawężnik nic nie da, bo sytuację mógłby ewentualnie zmienić przechył przód - tył a nie na bok i to też nie aż o 5L.

Napisano
  • Autor

> Krawężnik nic nie da, bo sytuację mógłby ewentualnie zmienić przechył przód - tył a nie na bok i to

> też nie aż o 5L.

Czyli zostaje demontaż wielozaworu i przy nim operowanie...?

Napisano

> Napisałem, ~30-31 litrów

> Przy sekwencji? raczej nierealne

> Tak, i do tej granicy brakuje mi jakieś 5 litrów. Czyli mógł bym zrobić dodatkowe 50km.

Skoro można wlać tylko 30 litrów to w zbiorniku powinno być owe zaginione 5 litrów. Możesz zrobić eksperyment i wyjechać gaz do końca i wtedy sprawdzić ile wejdzie.

Podobnie mam z klekotem. Pojemność zbiornika to 65 litrów, jednak najwięcej wlałem 60 litrów.

Napisano
  • Autor

> Skoro można wlać tylko 30 litrów to w zbiorniku powinno być owe zaginione 5 litrów. Możesz zrobić

> eksperyment i wyjechać gaz do końca i wtedy sprawdzić ile wejdzie.

Powiedz mi jakok.gif, jak wyjeździć tak by nie było tych 5l.

Napisano

> Powiedz mi jak, jak wyjeździć tak by nie było tych 5l.

Na chłopski rozum do zgasnięcia silnika. Tylko nie wiem czy pozwoli Ci na to automatyka instalacji.

Napisano
  • Autor

> Na chłopski rozum do zgasnięcia silnika. Tylko nie wiem czy pozwoli Ci na to automatyka instalacji.

Nie, nie pozwoli.

Napisano

> Nie, nie pozwoli.

A butla przypadkiem nie do jazdy na wstecznym zamontowana? :d

Napisano
  • Autor

> A butla przypadkiem nie do jazdy na wstecznym zamontowana? :d

A HGW...prawdę pisząc to nie zaglądałem jej pod pokrywkę biglaugh.gif

Napisano

> Powiedz mi jak, jak wyjeździć tak by nie było tych 5l.

Przekonfigurować instalację i obniżyć minimalne ciśnienie gazu przy którym następuje przełączenie na benzyne smile.gif

Napisano

W scenicu II podłoga wnęki leci pochyło. Zbiornik lpg trzyma poziom? Brak poziomu wpływa na niewłaściwe działanie wielozaworu.

Napisano
  • Autor

> W scenicu II podłoga wnęki leci pochyło. Zbiornik lpg trzyma poziom? Brak poziomu wpływa na

> niewłaściwe działanie wielozaworu.

Mam Jedynkę.

Monter twierdzi że poziom trzyma, ale...

Jak sie okazało mam zbiornik 42 a nie 45 litrów, więc w sumie brakuje mi 3 a nie 5 litrów...

Cóż, zostanie z tym się "poukładać" .

Napisano

> Przekonfigurować instalację i obniżyć minimalne ciśnienie gazu przy którym następuje przełączenie

> na benzyne

Taa i przy końcówce będzie jeździł na ubogo.