Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polerowanie rantów felg

Featured Replies

Napisano

kupiłem se felgi do autka o takie:

IMG_6908.jpg

stan jak widać średni, ale chcę je zrobić w takim stylu, żeby rant był wypolerowany a środek w kolorze nadwozia, coś jak tu:

1544339_10202742063904953_1111645475_n.jpg

pytanie brzmi czy wypiaskować felgi w całości najpierw czy po piaskowaniu będzie się gorzej polerować??? A może piaskować tylko środek?

Napisano

> kupiłem se felgi do autka o takie:

> stan jak widać średni, ale chcę je zrobić w takim stylu, żeby rant był wypolerowany a środek w

> kolorze nadwozia, coś jak tu:

> pytanie brzmi czy wypiaskować felgi w całości najpierw czy po piaskowaniu będzie się gorzej

> polerować??? A może piaskować tylko środek?

Trzeba było BBSki jakies skręcane wziąć zlosnik.gif

moim zdaniem piaskowanie uprzyjemni polerkę, nie trzeba bedzie spolerowywać większych zadziorów czy innych odprysków i rys smile.gif

Napisano

> pytanie brzmi czy wypiaskować felgi w całości najpierw czy po piaskowaniu będzie się gorzej

> polerować??? A może piaskować tylko środek?

Szkiełkuj a nie piaskuj jeżeli chcesz polerować.

Napisano

piaskowanie/szkiełkowanie może utrudnić proces o tyle, że ciężko będzie potem to zjechać papierami. z drugiej strony, ściąganie lakieru chemikaliami jest przerąbane (tymi ogólnodostępnymi). zakładając, że masz powierzchię bez farby, lecisz papierami od jakiejś 150-200tki aż po 2000. auto na podnośnik,dobrze zaklinować w razie, jakby się spierdaczyło. wbijasz 2czkę lub trójeczkę i lecisz ładnie papierkami. na koniec mikrofibra z jakąś pastą do polerki aluminium i gotowe wink.gif długo się schodzi. najlepiej oddać komuś, kto robi to profesjonalnie. paluchy nie będą cię bolały, fura nie będzie cała zachlapana wodą z pastami i alu i będzie zrobione idealnie.

Napisano
  • Autor

ok, ale jad oddawać do polerki to lepiej tak jakie są czy najpierw wyszkiełkować? i co z tym środkiem? mam gdzieś skitranego Scansola NIEECO zlosnik.gif

Napisano

> ok, ale jad oddawać do polerki to lepiej tak jakie są czy najpierw wyszkiełkować? i co z tym

> środkiem? mam gdzieś skitranego Scansola NIEECO

oddaj tak jak są. jak ktoś to robi to sobie poradzi. albo zedrze mechanicznie starą powłokę, albo zrobi to chemicznie. jeśli jednak będziesz traktował chemią tylko ranty, to zrobią się przydkie "farfocle" na połączeniu z rotorem i ciężko będzie się tego pozbyć. ja bym zapytał najpierw u gościa od polerki, jak chciałby to zrobić. często przecież Ci ludzie zajmują się kompletną renowacją kół, więc zarówno wypoleruje Ci rant jak i polakieruje rotor na wybrany przez Ciebie kolor ok.gif

Napisano
  • Autor

> U siebie zrobiłem tak jakiś tekst

> .

samemu? zlosnik.gif

Napisano

Daj sobie spokoj i oddaj do fachmana

W zal AMG aero ktore ostatnio oddalem do pełnej renowacja,przed wygladaly jak Twoje wink.gif

post-6845-1435252383411_thumb.jpg

Napisano

> samemu?

Samemu. Scansol potem papier scierny 500,800,1000,1500,2000,2500 (mniej wiecej tak leciałem z papierem)

nastepnie pasta autosol i pasta w kostce na filcu.

Zeszło z miesiac,robiłem jak miałem czas a czasu to zabiera.

Teraz raz na 2 tygodnie trzeba szatka z pasta odświeżyć zajmuje to 15minut 4 koła żadnej chemi.

.

Napisano

> Daj sobie spokoj i oddaj do fachmana

> W zal AMG aero ktore ostatnio oddalem do pełnej renowacja,przed wygladaly jak Twoje

dokładnie tak jak mówi kolega sam kiedyś polerowałem i nigdy nie wyjdzie idealnie zawsze będą jakieś mikro rysy. oddaj do chłopaków-> http://www.authenticcars.pl/ (Wieliczka) polerują wibracyjnie, malują, prostują itd ja u nich zawsze przeprowadzam remont felg są solidni w swoim fachu i nie ogałacają kieszeni po prostu polecam