Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyświetlacz biegów - chwalę się ;)

Featured Replies

Napisano

A co mi tam.. pochwalę się co sobie zamontowałem...

Taaaa wiem, po co, co to nie wiesz jaki masz bieg i tak dalej - ale i tak mi się podoba.

Można wpisywać garażowe mody w oczekiwaniu na sprzyjającą aurę biglaugh.gif

Napisano

> A co mi tam.. pochwalę się co sobie zamontowałem...

> Taaaa wiem, po co, co to nie wiesz jaki masz bieg i tak dalej - ale i tak mi się podoba.

> Można wpisywać garażowe mody w oczekiwaniu na sprzyjającą aurę

Mi by się przydała tylko dioda informująca, że już 5tkę wrzuciłem hehe.gif

Resztę ogarniam smile.gif

Napisano

Bardzo ladnie wkomponwane, harmonizuje z caloscia - podoba mi sie !

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Mi by się przydała tylko dioda informująca, że już 5tkę wrzuciłem

> Resztę ogarniam

Mnie gaśnie przy 6.... przypadkowo kupiłem układ wyświetlający do 5 biegów mlot.gif

Napisano

> Mnie gaśnie przy 6.... przypadkowo kupiłem układ wyświetlający do 5 biegów

drogi gadżet?

Napisano

A ta przeróbka wskaźnika luzu, by współpracował z tym wyświetlaczem to faktycznie taka prosta sprawa i wystarczy zużyć tylko kilka gwoździ hmm.gif

Napisano

Paaaanie - elegancko.

I już się skończy szukanie 7 biegu zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

>A ta przeróbka wskaźnika luzu, by współpracował z tym wyświetlaczem to faktycznie taka prosta sprawa i wystarczy zużyć tylko kilka gwoździ

W moim moto - nie. [i prawdopodobnie w innych wtryskowych]

Żadnej ingerencji w sam czujnik, żadnych gwoździ. kara.gif

U mnie jest układ mierzący napięcie wysyłane od czujnika biegów jednym kabelkiem do centralki FI.

Zależnie od zapiętego biegu zmienia się mapa wtrysku, także raczej nie za bardzo rozwiercić czujnik i powbijać gwoździe. grinser006.gif

Koszt ca. 60 zł.

Napisano

Z tymi gwoździami to gościu z aukcji pisze grinser006.gif, podobno w większości da się tak zrobić.

Chętnie bym obejrzał taką przeróbkę (tego czujnika luzu), da się gdzieś znaleźć hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A ta przeróbka wskaźnika luzu, by współpracował z tym wyświetlaczem to faktycznie taka prosta

> sprawa i wystarczy zużyć tylko kilka gwoździ

analogowe moto, analogowy sprzęt..

rps20140517_213632_519.jpgrps20140517_213840_374.jpg

Z 3 biegiem nie trafiłem i musiałem dołożyć gwoździa hehe.gif

Zapomniałem zrobić fotki już wyszlifowanej poxyliny z tymi gwózdkami.

Przy następnej ingerencji w zegary muszę jeszcze jakoś zamaskować widoczność segmentów

rps20140517_213911_662.jpg

Może się uda maksymalnie ukryć wskaźnik w stanie spoczynku.

Czekam na pogodę by sprawdzić w terenie.

Napisano

> Taaaa wiem, po co, co to nie wiesz jaki masz bieg i tak dalej - ale i tak mi się podoba.

Krótko: Zazdroszczę waytogo.gif

Radzę sobie jakoś ze zmianą biegów ale czasem człowiek się zapomni i ma wątpliwość czy jest jeden wyżej czy jeden niżej grinser006.gif

Napisano

Zazdroszę. W dużej XJ Robgie mówi ze się nie da tak frown.gif

Napisano

Fajne i przydatne waytogo.gif Chińczyki mają wskaźniki zapiętego biegu w standardzie grinser006.gifzlosnik.gifok.gif

Napisano

> Krótko: Zazdroszczę

> Radzę sobie jakoś ze zmianą biegów ale czasem człowiek się zapomni i ma wątpliwość czy jest jeden

> wyżej czy jeden niżej

Też tak miałem,ale zapamiętałem wartości prędkości przy 4krpm na poszczególnych biegach i jak zapomnę na jakim biegu jestem to tym sposobem sobie radzę.

Zadanie jest proste bo przy 4krpm na dwójce prędkość to 44km/h.

Napisano

hm.... miałem to w standardzie... w 50-tce chińskiej...

Napisano

> hm.... miałem to w standardzie... w 50-tce chińskiej...

No i? Co miałeś jeszcze w standardzie, skoro tak się chwalisz?

Jedne motocykle to mają w standardzie a inne nie, tak jak np. stopkę centralną czy wskaźnik temperatury płynu chłodzącego. Jeśli nie wyczuwasz subtelnej różnicy pomiędzy "mam w standardzie" a "sam sobie zrobiłem", to może lepiej nie zabieraj głosu, bo się tylko kompromitujesz...

Napisano

Chcę sobie taki cuś wykombinować w moim Bulldogu ale tam czujnik jest raczej inny. I chyba sie nie da poza tymi co sprawdzają prędkość i obroty i pokazują który bieg. niewiem.gif

Napisano

bardziej chodziło mi o to, że w sprzętach za grosze są takie udogodnienia a w poważnych sprzętach już nie...

gdybym zmieniał na coś większego i nie miałoby tego wskaźnika też bym go dorobił...

Napisano

> Chcę sobie taki cuś wykombinować w moim Bulldogu ale tam czujnik jest raczej inny. I chyba sie nie

> da poza tymi co sprawdzają prędkość i obroty i pokazują który bieg.

A tak myślę o takim liczącym biegi/ruch dzwigni biegów. Ciekawe czy by się to spisało?? hmm.gif

Napisano

Na sv forum miał taki jeden taki model.

http://owiewki24.pl/pl/p/WYSWIETLACZ-BIEGOW-RED/2383

Quote:

ja zamontowałem wyświetlacz z czujnikami - na magnes... podpinasz tylko jeden przewodzik pod luz żeby nie mylił 1 z 2.... wszystko działa przyzwoicie... koszt 100 zł.... montaż godzina czasu.

Quote:

hmm kupiłem na bemowie w sklepie o24 montaż banalny plus do plusa minus do minusa... do tego włączniczek... dalej magnes nakleiłem na dzźwignie od biegów i zalałem klejem kropelką, i zostały dwa czujniczki.... jeden łapie biegi w górę drugi w dół... po chwili regulacji ustawiania patrzenia w jakiej pozycji muszą być aby magnes dobrze prawidłowo przełączał, przejażdżka przykleiłem na kropelkę i ok, aby pokazywał luz trzeba podpiąć przewodzik pod zero i już bo tak mamy że 1 wrzucamy luz i już widzi przeskok jakby na 2.... a tak pokazuje prawidłowo 0.... i zawsze się resetuje na 0 działa dłuższy czas prawidłowo mogę z czystym sumieniem polecić tym bardziej że to sklep i GWARANCJA jest.....żadne lutowanie jakieś Tre i inne dziwne ingerencje przynajmniej dla mnie bo się nie znam na tym, a ten czujnik zamontowałem sam i działa jak trzeba i na pewno już ponad tysiąc km go mam, w wawie mogę pokazać jak działa... w dzień świetnie widać i w nocy też, świeci na niebiesko koszt 100 zł

Napisano

Super, ale jak ja zapytałem o taki wskaźnik na tym forum to zostałem wyśmiany i pojechany,że nie umiem liczyć i że w ogóle... niewiem.gif

Napisano

Ja sobie zamontowałem jako jeden z pierwszych dodatków.

Bo

często zdarzało mi się szukać 7 biegu w trasie,

gubiłem się w szybkich redukcjach np. przed światłami

Trudno, widocznie jestem niepełnosprytny...

Napisano

> Super, ale jak ja zapytałem o taki wskaźnik na tym forum to zostałem wyśmiany i pojechany,że nie

> umiem liczyć i że w ogóle...

W nosie z nimi. Ja sobie założę bo chcę i nikomu nic do tego ok.gif

Napisano

> Super, ale jak ja zapytałem o taki wskaźnik na tym forum to zostałem wyśmiany i pojechany,że nie

> umiem liczyć i że w ogóle...

bo miałeś pierwsze 2 lata na jedynce jeździć 270751858-jezyk.gif

Napisano

> I już się skończy szukanie 7 biegu

No tak - z tego powodu zdecydowanie wyświetlacz również mi by się czasem przydał waytogo.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Inspiracja zdjęciami z netu, wykonanie garażowe.

Oto moja baza pod kuferek centralny

rps20140616_221014_213.jpgrps20140616_220936_863.jpg

Napisano

> Inspiracja zdjęciami z netu, wykonanie garażowe.

> Oto moja baza pod kuferek centralny

Jakby ktoś mi pokazał zdjęcia wyświetlacza Twojego autorstwa i tej bazy, to nie uwierzyłbym, że robiła to ta sama osoba.

Jak dla mnie, bardzo słabo to wygląda. Ważne jednak, żeby dla Ciebie było funkcjonalne i (zaryzykuję to słowo) podobało Ci się. grinser006.gif

Napisano

Ten sam model motocykla, moje wykonanie stelaża pod kufer centralny (stelaże boczne ori by Givi):

xj_stelaz_i_inne_11.jpg

xj_stelaz_i_inne_08.jpg

xj_stelaz_i_inne_13.jpg

a tu już z kufrem:

xj200702.jpg

Napisano
  • Autor

> Ten sam model motocykla, moje wykonanie stelaża pod kufer centralny (stelaże boczne ori by Givi):

> a tu już z kufrem:

Na takie właśnie polowałem, ale ori chore pieniądze kosztują.

Zamienniki podobne do Twoich w okolicach 200.

Moje kosztowały 4paka piwo.gif

Później wrzucę foto z kuferkiem.

Baza wtedy znika zupełnie i lepiej wygląda ( moim zdaniem )

Napisano

OK, niby baza znika pod kuferkiem, ale... czy ja tam dobrze widzę 4 stosy podkładek jako dystanse?

Same ceowniki perforowane jak to ceowniki - normalne, ale te "dystanse"... hmm.gif powiedz, że się mylę... blagam.gif

Napisano
  • Autor

> OK, niby baza znika pod kuferkiem, ale... czy ja tam dobrze widzę 4 stosy podkładek jako dystanse?

> Same ceowniki perforowane jak to ceowniki - normalne, ale te "dystanse"... powiedz, że się

> mylę...

Mylisz się, na szczęście clown.gif

To czarne rurki chyba ćwierćcalowe, chce na nie założyć jakieś maskowanie.

Myślałem nad czymś w stylu osłon na przewody takiej czarnej karbowanej rurki/peszla

Napisano

> Na takie właśnie polowałem, ale ori chore pieniądze kosztują.

> Zamienniki podobne do Twoich w okolicach 200.

> Moje kosztowały 4paka

> Później wrzucę foto z kuferkiem.

> Baza wtedy znika zupełnie i lepiej wygląda ( moim zdaniem )

Boczne miałem z moto, pod kufer centralny robiłem (na wzór stelaża givi). Później dokupiłem mocowanie Givi i przymocowałem kufer Givi. Od 7 lat rozwiązanie sprawdza się bez zarzutów.

Napisano
  • Autor

uzupełnienie- lepiej?

rps20140618_191512.jpg

rps20140618_191934_670.jpg

rps20140618_192204_396.jpg

Napisano

Yep, fajne chicken stripes ok.gif

palacz.gifwpysk.gif

Aleś wyglancowoł ten moplik claps.gif

Napisano

> uzupełnienie- lepiej?

Zdecydowanie lepiej grinser006.gif chociaż dalej odnoszę wrażenie, że te dystanse składają się z fragmentów... niewiem.gif jeśli można, to poproszę o zbliżenie oink.gif

Napisano
  • Autor

> Zdecydowanie lepiej chociaż dalej odnoszę wrażenie, że te dystanse składają się z fragmentów...

> jeśli można, to poproszę o zbliżenie

To gwint...... 001.gif

Przez Ciebie będę teraz intensywniej poszukiwał pomysłu na fajne wykończenie rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Yep, fajne chicken stripes

> Aleś wyglancowoł ten moplik

Jeszcze kombinuje w odblask kuferka diodex stop zrobić spineyes.gif

Napisano

> To gwint......

A więc jednak mogę odłożyć wizytę u okulisty... grinser006.gif już myślałem, że mam zwidy.

> Przez Ciebie będę teraz intensywniej poszukiwał pomysłu na fajne wykończenie

Ale, ale... dlaczego nie użyłeś kawałków gładkiej rurki? Te wystarczyło by przecież pomalować i gotowe... hmm.gif

A w ogóle można było wziąć kawałki profilu zamkniętego 20x20 - ten by ładnie korespondował i się komponował z ceownikami (chyba że one są węższe, niż 20? ) waytogo.gif

Napisano

> uzupełnienie- lepiej?

Zdecyduj się czy zasłaniasz tablice czy nie grinser006.gif