Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Myjka ciśnieniowa Nilfisk - wybór modelu

Featured Replies

Napisano

Miał ktoś bliższy kontakt z myjkami Nilfisk?

Chodzi mi od 2 modele:

Nilfisk C 125.3-8

i

Nilfisk C 130.1-6

Oprócz nieznacznie większego ciśnienia i wydajności C 130 ma silnik indukcyjny zamiast szczotkowego. C 125 ma za to więcej akcesoriów (a w Castoramie widziałem ją z niby 5 letnią gwarancją).

Pytanie czy warto dopłacać do 130 ? Chodzi mi głównie o trwałość tego ustrojstwa (mam, może błędne, założenie, że w przypadku takiego sprzętu cięższe = lepsze a porównanie masy obu urządzeń to 9 do 17kg dla c 130) hmm.gif

Napisano

> Miał ktoś bliższy kontakt z myjkami Nilfisk?

> Chodzi mi od 2 modele:

> Nilfisk C 125.3-8

> i

> Nilfisk C 130.1-6

> Oprócz nieznacznie większego ciśnienia i wydajności C 130 ma silnik indukcyjny zamiast

> szczotkowego. C 125 ma za to więcej akcesoriów (a w Castoramie widziałem ją z niby 5 letnią

> gwarancją).

> Pytanie czy warto dopłacać do 130 ? Chodzi mi głównie o trwałość tego ustrojstwa (mam, może błędne,

> założenie, że w przypadku takiego sprzętu cięższe = lepsze a porównanie masy obu urządzeń to 9

> do 17kg dla c 130)

Mam chyba tą 130 i od kilku lat działa bez problemu, wymieniłem chyba tylko pistolet bo zaczął przepuszczać. Na allegro jest sporo części.

Napisano

> Nilfisk C 125.3-8

używam od ponad 3 lat

używam z filtrem dodatkowym na wejściu wody

problemów z myjką nie stwierdzono

no może jedynie poza nędzną pianownicą

> . C 125 ma za to więcej akcesoriów (a w Castoramie widziałem ją z niby 5 letnią

> gwarancją).

części i tak nie użyjesz a gwarancją wszystkie mają na 5 lat

ps: ja kupiłem na Ibood.pl za jakieś 350 pln

może jak Ci się nie śpieszy to poczekaj na ofertę

zawsze to parę stówek mniej

Napisano

no nie wszystkie, 5 lat maja te z casto bo nilfisk ma z nimi taka umowe podpisana i serwis odbywa sie przez castorame, u mnie kupisz tylko z gwarancja na rok, bo taka mam z nimi mowe, zreszta to dosc mocno skomplikowane

Napisano

> Chodzi mi od 2 modele:

> Nilfisk C 125.3-8

> i

> Nilfisk C 130.1-6

Ja mam w domu C125, W sumie mam podgląd na 2 takie same sztuki tylko z różnymi akcesoriami bo brat ma taką samą. Sprzęt godny polecenia, pamiętam że przed zakupem porządnie przekopałem rynek. Karchery w takiej cenie są dużo gorsze i tylko 2 lata gwarancji, nilfisk ma zajebistą opinie. Dodatkowo w firmie mamy myjkę samojezdną do posadzki Nilfisk, która codziennie jest użytkowana przez ok 4 godziny i też sprawuje sie godnie. Co do C 125 to ona moim zdaniem ma fajną proporcję cena - jakość. Ale z perspektywy czasu chyba bym kupił ten model wyższy ze względu na bęben ponieważ irytujące jest takie plątanie się tego węża.

> Oprócz nieznacznie większego ciśnienia i wydajności C 130 ma silnik indukcyjny zamiast

> szczotkowego. C 125 ma za to więcej akcesoriów (a w Castoramie widziałem ją z niby 5 letnią

> gwarancją).

> Pytanie czy warto dopłacać do 130 ? Chodzi mi głównie o trwałość tego ustrojstwa (mam, może błędne,

> założenie, że w przypadku takiego sprzętu cięższe = lepsze a porównanie masy obu urządzeń to 9

> do 17kg dla c 130)

Napisano
  • Autor

> ps: ja kupiłem na Ibood.pl za jakieś 350 pln

> może jak Ci się nie śpieszy to poczekaj na ofertę

> zawsze to parę stówek mniej

A jak jest z warunkami gwarancji w przypadku zakupu przez iBood? Bo ostatnio jak była ta myjka to już prawie klikałem kupuj ale gdzieś doczytałem, że część sprzedawanych tam sprzętów trzeba w przypadku korzystania z gwarancji odsyłać do iBood (gdzieś zagranicą) co w przypadku sporo ważącej myjki może kosztować... A więc napisali coś o gwarancji w tym przypadku? Odstawiasz do najbliższego serwisu Nilfisk czy odsyłasz do iBood?

Napisano

Mam od kwietnia tą C.125 z Castoramy. Sprawuje się bezproblemowo. Właśnie niska masa przemawiała za nią. Kolega ma akurat mocniejszy model cholernie ciężkiego Karchera i już wiedziałem że moja będzie lekka.

Napisano
  • Autor

> Musisz odeslac do sprzedawcy. Ja Ci np na gwarancji nie przyjme bo mi nilfisk za to nie zaplaci

Dzięki ok.gif To zawsze jest tak, że odesłać trzeba do sprzedawcy? Bo jeśli tak to iBood odpada od razu ale i w przypadku innych sklepów trzeba się liczyć z wysyłką (choć w przypadku krajowej przesyłki to już nie są duże koszta...)

BTW. Możesz podrzucić (może być priv) jakie są ceny tych modeli u Ciebie? Chyba, że zajmujesz się tylko serwisem a nie sprzedażą.

Napisano

> A jak jest z warunkami gwarancji w przypadku zakupu przez iBood? Bo ostatnio jak była ta myjka to

> już prawie klikałem kupuj ale gdzieś doczytałem, że część sprzedawanych tam sprzętów trzeba w

> przypadku korzystania z gwarancji odsyłać do iBood (gdzieś zagranicą) co w przypadku sporo

> ważącej myjki może kosztować...

o ile pamiętam to wysyłka jest do Poznania a nie za granicę

Napisano

130 duzo drozej wychodzi, przy cenie katalogowej 880netto, gosc z dobremyjki ma tak niski zysk ze na waciki nawet nie zarabia hehe.gif ja niepamietam kiedy domowke sprzedalismy, caly czas profesjonalne ida

Napisano
  • Autor

> 130 duzo drozej wychodzi, przy cenie katalogowej 880netto, gosc z dobremyjki ma tak niski zysk ze

> na waciki nawet nie zarabia ja niepamietam kiedy domowke sprzedalismy, caly czas

> profesjonalne ida

Dzięki za info waytogo.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> no nie wszystkie, 5 lat maja te z casto bo nilfisk ma z nimi taka umowe podpisana i serwis odbywa

> sie przez castorame, u mnie kupisz tylko z gwarancja na rok, bo taka mam z nimi mowe, zreszta

> to dosc mocno skomplikowane

Kupiłem c125 w castoramie i mam pytanie odnosnie gwarancji. Niby na www pisza o gwarancji na 5 lat, ale w dołączonej do urządzenia gwarancji jest mowa o 2 latach... Czy daja jakis certyfikat, trzeba sie gdzies rejestrowac? Pytam, zeby np za 4 lata mnie w casto nie splawili bo w sumie na papierze nic nie mam... Jak to w koncu jest?

Napisano

> pytaj w cstoramie

tu chyba kilka osób kupiło w Casto, więc myślałem, że może coś wiedzą zlosnik.gif

Napisano

> tu chyba kilka osób kupiło w Casto, więc myślałem, że może coś wiedzą

Wiem to samo co Ty bo otrzymałem telefonicznie taką samą informację co Ty.

5 letnia gwarancja jest realizowana na miejscu w Castoramie na podstawie wydanego paragonu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Wiem to samo co Ty bo otrzymałem telefonicznie taką samą informację co Ty.

> 5 letnia gwarancja jest realizowana na miejscu w Castoramie na podstawie wydanego paragonu.

Dostalem w casto aneks do gwarancji. Zapytalem o 5 letnią gwarancją w punkcie serwisu w casto i gościu od razu dal mi aneks.

Napisano

> Dostalem w casto aneks do gwarancji. Zapytalem o 5 letnią gwarancją w punkcie serwisu w casto i

> gościu od razu dal mi aneks.

287835897-IMG_20140719_172038.JPG

post-21134-14352525061371_thumb.jpg

Napisano

Dzięki. To potwierdza moją informację.

Napisano

Czyli jak sie wzielo fakture imienna (na adres, bez NIPu) to jest 5 czy 2 lata?

PS. Mozesz mi to zeskanowac i podeslac na maila z profilu?