Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No to drugie Renault w domu mam Megane II 1,6 16v

Featured Replies

Napisano

> Jedyna wada to skrzynia 5b gdzie silnik zaczyna się robić głośny powyżej 110-120 km/h (wysokie

> obroty) i tu muszę przyznać rację koledze opisującemu silnik 1,4 - szybsza jazda na 5 biegu

> powoduje momentalnie obroty rzędu 4-5 tys

Przykładowo w Corolli skrzynia jest podobnie zestopniowana, ale w samochodzie jest o niebo ciszej niż w M2 lub Astrze G 1.4. Wszystko dzięki solidnemu wyciszeniu.

Napisano

> Przykładowo w Corolli skrzynia jest podobnie zestopniowana, ale w samochodzie jest o niebo ciszej

> niż w M2 lub Astrze G 1.4. Wszystko dzięki solidnemu wyciszeniu.

Do Megane II 1,4 , przesiadłem się niespełna dwa miesiące temu z Astry G 1,4 twinport ( wersja Gliwicka z 2006 r.). I najbardziej znaczącą zaletą obecnego samochodu nad w/wym Astrą , jest...panująca w nim cisza. Także stawianie M II i Astry G z twinportem 1,4 , w jednym szeregu pod względem wygłuszenia dzwięków , a szczególnie silnika , uważam z niezbyt trafione.

Napisano

> Do Megane II 1,4 , przesiadłem się niespełna dwa miesiące temu z Astry G 1,4 twinport ( wersja

> Gliwicka z 2006 r.). I najbardziej znaczącą zaletą obecnego samochodu nad w/wym Astrą ,

> jest...panująca w nim cisza. Także stawianie M II i Astry G z twinportem 1,4 , w jednym

> szeregu pod względem wygłuszenia dzwięków , a szczególnie silnika , uważam z niezbyt trafione.

Dla mnie w obu przy 120km/h jest głośno jak w czołgu. wpysk.gif

Napisano

> Dla mnie w obu przy 120km/h jest głośno jak w czołgu.

silniki 1.4 i 1.6 renault stają się nieco głośniejsze od konkurencji powyżej 3500rpm - takie są moje obserwacje, samo wyciszenie reno jest na przyzwoitym poziomie

Napisano
  • Autor

> Ja także potwierdzam ...130 km/h =4000 obr/min , i nie napiszę oczywiście że przy 170 km/h , jest

> 5000 obr/min , bo tak szybko w Polsce jeździć nie wolno .

Jechałem ostatnio (powiedzmy że nie w polsce grinser006.gif) 180 km/h - obroty powoli zbliżały się do czerwonego pola ...

Napisano

> Jechałem ostatnio (powiedzmy że nie w polsce ) 180 km/h - obroty powoli zbliżały się do czerwonego

> pola ...

czemu nie wrzuciłeś piątki ?

PS

ehhh te wasze skrzynie zlosnik.gif

Napisano

> czemu nie wrzuciłeś piątki ?

> PS

> ehhh te wasze skrzynie

Ty to chyba skrzynkę od dci tam miałeś, Patrzyłem na sceniki 1.6 i też mają króciuteńką oslabiony.gif