Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Finlandia.

Featured Replies

Napisano

Ruszyli,RK 7 po testowym, przejechał trzy razy.

Jaki wynik obstawiacie? Chciałbym zeby była pierwsza dziesiątka bez rally2.

Napisano
Patrząc na testy i to jak zapierdzielał na nich to naprawdę chciałbym, żeby w ogóle dojechał bez przygód... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif
Napisano

> Meta to będzie lux, meta bez rally2 to będzie kawiorek, a jak będzie meta to będzie i dobry wynik,

> albo bardzo dobry

> Czas start za niedługo

Można zobaczyć gdzieś online?

Napisano

> Można zobaczyć gdzieś online?

Tutaj ponoć ma być sporo materiału na żywo: plus.wrc.com, ale dostęp płatny.

Napisano
  • Autor

dziewiaty czas na os1. Niech jedzie swoje i bedzie dobrze smile.gif

Napisano

Właśnie w radio podali, że znowu dzwonek. Najprawdopdobniej koniec rajdu. Trudno. frown.gif

Napisano

KLIK frown.gif

M-Sport: Robert i Maciek wypadli z trasy 1,6 km po starcie OS5. Załoga OK, ale koniec jazdy na dziś.

Napisano

Ręce mi trochę zaczynają opadać. Mógł by w końcu przejechać jakiś rajd bez dzwona smile.gif

Napisano

> Ręce mi trochę zaczynają opadać. Mógł by w końcu przejechać jakiś rajd bez dzwona

jak zwykle w wywiadzie "bez napinki swoim tempem" a pozniej wiadomo ze jedzie 105% o 5 za duzo :/

Napisano

"Niestety około półtora kilometra po starcie na dość szybkiej partii wyszedł błąd w opisie zakrętu. Było "lewy-sześć-plus-długi-szczytem" i wjechałem w niego na pełnym gazie przy dużej prędkości. Zabrakło informacji, że odciąża samochód. Auto się odkleiło od nawierzchni i wyszedłem zbyt szeroko. Pojechałem trochę po trawie i nic by się nie stało, gdyby był kawałek prostej, ale zaraz potem droga szła prawo, a my znaleźliśmy się głęboko po wewnętrznej.

W prawym zakręcie wyniosło nas na lewo i uderzyliśmy lewym przodem. Wykonaliśmy pełny obrót w powietrzu i wylądowaliśmy po drugiej stronie drogi. Na szczęście uszkodzenia nie były zbyt wielkie, ale nie dało się dalej jechać.

Największym problemem było to, że ten szczyt odciążał auto. Tego nie zauważyłem podczas zapoznania, a dopiero po wjechaniu w zakręt. Bardzo trudno jest ocenić takie niuanse. Nie mam na tyle doświadczenia, żeby wiedzieć na pewno, który szczyt podbija. Z drugiej strony - jeśli chcesz podróżować w dobrym tempie, to trudno jest tu zwalniać i zostawiać sobie duży margines przed każdym szóstkowym zakrętem, ponieważ jest ich bardzo dużo.

Najbardziej szkoda tych wszystkich straconych kilometrów. Wczoraj nie podejmując żadnego ryzyka, jechaliśmy bardzo dobrze. Dziś robiąc to samo zakończyliśmy o wiele za wcześnie.

Jutro będziemy jechać zgodnie z wcześniejszymi założeniami.

Robert"

zlosnik.gif

Napisano

czyli klasycznie: Prędkość była dobra tylko zakręt za ciasny wink.gif

Napisano

> czyli klasycznie: Prędkość była dobra tylko zakręt za ciasny

prędkość wejścia w zakręt byłą dobra... za wysoka była jedynie prędkość wyjścia z zakrętu biglaugh.gif