Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

WRZESIEŃ - Cromy, do szkoły !!

Featured Replies

Napisano

Co się dziwić - zresztą dla pierwszoklasistów taki klimat będzie dzisiaj w sam raz grinser006.gif

Napisano

> Co się dziwić - zresztą dla pierwszoklasistów taki klimat będzie dzisiaj w sam raz

Niech przywykną, bo kolejnych ileś tam lat będzie tylko i wyłącznie tak 270751858-jezyk.gif.

Napisano

> Co się dziwić - zresztą dla pierwszoklasistów taki klimat będzie dzisiaj w sam raz

Dziś wysłałem jednego pierwszoklasistę i jednego przedszkolaka. Poszli jak w dym, nawet sami wstali o 7:00, tak im się spieszyło. zlosnik.gif

Napisano

> Dziś wysłałem jednego pierwszoklasistę i jednego przedszkolaka. Poszli jak w dym, nawet sami wstali

> o 7:00, tak im się spieszyło.

mój także się nie opierał ( do starszaków ) .

W końcu to już elita w przedszkolu.

Tydzień temu juz byl spakowany.

smile.gif

Napisano

> mój także się nie opierał ( do starszaków ) .

> W końcu to już elita w przedszkolu.

> Tydzień temu juz byl spakowany.

A ja w tym roku pierwszy raz nikogo do szkoły nie posyłałem , to chyba pierwsza oznaka SKS czyli starość k....wa starość hehe . Jedna za miesiąc na studia uderza i to mnie trochę pociesza . Grzybki się ponoć pokazały a ja do 20 września w robocie frown.gif

Napisano

E tam SKS, po prostu wcześnie zacząłeś. Za parę lat będziesz wolny i jeszcze młody ok.gifzlosnik.gif

Napisano

Pierwszoklasista melduje się. grinser006.gif A tak po za tym, to dzisiaj Croma świętuje rocznicę 250kkm. wink.gif

Napisano

> A ja w tym roku pierwszy raz nikogo do szkoły nie posyłałem , to chyba pierwsza oznaka SKS czyli

> starość k....wa starość hehe . Jedna za miesiąc na studia uderza i to mnie trochę pociesza .

zobaczymy czy sie będziesz cieszył jak rachunki dostaniesz. heheh

chyba że będzie mieszkać w domu hehe

" za moich czasów studenckich/....." brzmi jak heheh SKS.

trzeba by bylo powiedzieć.

Napisano

> Pierwszoklasista melduje się.

6 czy 7 lat?

>A tak po za tym, to dzisiaj Croma świętuje rocznicę 250kkm.

Ciekawe która rocznicę przebiegową moja dziś obchodzi? zlosnik.gif

Napisano

A ja miałem wodę w drzwiach, znowu to samo! Mam tak szczelną uszczelkę u dołu, że blokuje odpływ wody. Co to za patent?!

Napisano

> 10 do przodu

A no tak, zapomniałem że masz 16 lat zlosnik.gif

Napisano

> zobaczymy czy sie będziesz cieszył jak rachunki dostaniesz. heheh

> chyba że będzie mieszkać w domu hehe

Na szczęście będzie dojeżdżać 40 kilosow więc jak na razie zakupiłem jej alfe do dojazdów , puki mnie stać to pomogę jej studiować a i może w przyszłości cromke odziedziczy . Bo sprzedawać cromki szkoda a tak w rodzinie zostanie .

Napisano

> Na szczęście będzie dojeżdżać 40 kilosow więc jak na razie zakupiłem jej alfe do dojazdów , puki

> mnie stać to pomogę jej studiować a i może w przyszłości cromke odziedziczy . Bo sprzedawać

> cromki szkoda a tak w rodzinie zostanie .

hehhehe

teraz to czasy MEGA.

Pamiętam że na moich studiach byłem ostatnim rocznikiem " biednym " heheheh że tan napiszę.

Po mnie juz polowa roku miała samochody. I to nie byle jakie ( jak na ówczesne czasy )

A teraz prawie każdy student:) drive.gif

Teraz mogę powspominac moje pierwsze SC 0,7 smile.gif na 6 roku.

To była mega bryka

Napisano

> Teraz mogę powspominac moje pierwsze SC 0,7 na 6 roku.

> To była mega bryka

SC nie bylo z 0,7 silnikiem, tylko 0.9 i 1.1.

CC mialo 0.7 wink.gif

Napisano

> SC nie bylo z 0,7 silnikiem, tylko 0.9 i 1.1.

> CC mialo 0.7

ale skucha heheh

widzisz - jednak już nawet pamięć zawodzi smile.gif

jak najbardziej CC 0,7

ale sc0,9 też mieliśmy.

Napisano

> Teraz mogę powspominac moje pierwsze SC 0,7 na 6 roku.

> To była mega bryka

Ja zaczynałem od "malucha" , 6 czy 7 latek z niemałym przebiegiem kosztował wtedy kupę forsy spineyes.gif

Napisano

> Ja zaczynałem od "malucha" , 6 czy 7 latek z niemałym przebiegiem kosztował wtedy kupę forsy

Nie ,żebym narzekał ale na prawo jazdy i samochód stać mnie było dopiero w wieku 30 lat . Po maturze od razu do roboty ,niestety studia mnie ominęły . Szkoda bo słyszałem od niejednej osoby , że to był super czas . I morze napitków popłynęło . A ja skończyłem na morzu , hehe .

Napisano

> Ja zaczynałem od "malucha" , 6 czy 7 latek z niemałym przebiegiem kosztował wtedy kupę forsy

teraz już nie można powiedzieć że każdy zaczynał od malucha

Ja miałem pierwszego juz po komunie z rocznika 77 kość słoniowa.

Ale fiat wpadł na pomysł żeby dać przy złomowaniu 3 tys zniżki i mama kazalami go oddać . Fakt 400 zł wartości za 3 tys zniżki na nowe CC.

I były takie czasy że nówka CC kosztowała poniżej 20 tyś.

Nasz wyszła w sumie 15 tyś. Wiec kiedyś fiat był bardziej przyjazny.

Napisano

> teraz już nie można powiedzieć że każdy zaczynał od malucha

> Ja miałem pierwszego juz po komunie z rocznika 77 kość słoniowa.

> Ale fiat wpadł na pomysł żeby dać przy złomowaniu 3 tys zniżki i mama kazalami go oddać . Fakt 400

> zł wartości za 3 tys zniżki na nowe CC.

> I były takie czasy że nówka CC kosztowała poniżej 20 tyś.

> Nasz wyszła w sumie 15 tyś. Wiec kiedyś fiat był bardziej przyjazny.

Ja dzis maluchem przyjechalem do pracy bo croma na wymiane lozysk w skrzyni pojechala wczoraj.

Ale emocje:)

Napisano

> Ja dzis maluchem przyjechalem do pracy bo croma na wymiane lozysk w skrzyni pojechala wczoraj.

> Ale emocje:)

Maluchy są teraz trendy , niedawno obserwowałem na parkingu jak podjechała blondyneczka (w skali od 0 do 10 to jakiaś 7) fiacikiem i wysiada - szpileczki ze 6 cm albo i więcej i zamyka maluszka z kluczyka , piękny widok na ...... maluszka- czerwony metalik .

Napisano

Ja tez od malucha zaczynalem, zreszta jaka cala nasz rodzina zlosnik.gif

Napisano

> Ja tez od malucha zaczynalem, zreszta jaka cala nasz rodzina

Miałem 3 maluchy. Pierwszego wygrałem w "łańcuszku szczęścia" w drugiej klasie liceum zlosnik.gif Jakie rzeczy się w nim działy (nie chodzi o awarie) blush.gif

Drugiego mi ukradli. Nacieszyłem się nim 3 miesiące, miał na szczęście autocasco zlosnik.gif

Naukę jazdy i egzamin na prawko też maluszkiem ok.gif

Napisano

> Ja dzis maluchem przyjechalem do pracy bo croma na wymiane lozysk w skrzyni pojechala wczoraj.

> Ale emocje:)

Dasz się kiedyś karnąć maluszkiem? Bym sobie przypomniał stare piękne czasy zlosnik.gif

Napisano

> Miałem 2 maluchy. Pierwszego wygrałem w "łańcuszku szczęścia" w drugiej klasie liceum Jakie rzeczy

> się w nim działy (nie chodzi o awarie)

> Drugiego mi ukradli. Nacieszyłem się nim 3 miesiące, miał na szczęście autocasco

> Naukę jazdy i egzamin na prawko też maluszkiem

U mnie maluszek byl az 5 miesiecy, kupilem potem CC 704 Young z zajefajnym gaznikiem aisan.potem przerwa na dawewoo matiz. potem znow fiaty zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

prawko zdawałem na maluchu, a zaczynałem od Trabanta 601, a później był 126 BIS (przemytnik z dwoma bagażnikami) grinser006.gif

Napisano

> prawko zdawałem na maluchu, a zaczynałem od Trabanta 601, a później był 126 BIS (przemytnik z dwoma

> bagażnikami)

No ja jzu zdawalem Punto II na placu, i micra na miescie, ale tak to juz 12 lat jest jak mam prawko.

Napisano

> U mnie maluszek byl az 5 miesiecy, kupilem potem CC 704 Young z zajefajnym gaznikiem aisan.potem

> przerwa na dawewoo matiz. potem znow fiaty

Po maluszkach poszedłem do salonu i wyjechałem nówką Punto I 55KM palacz.gif Czułem się wtedy jakbym jechał wielką bryką zlosnik.gif

Napisano

> Po maluszkach poszedłem do salonu i wyjechałem nówką Punto I 55KM Czułem się wtedy jakbym jechał

> wielką bryką

to ja po przesiadce z malusza na cc jakie wow, i to przyspiesza cale 31 KM, potem matiz 51kuni, to byl czad, po nim stilo w dyszlu, to juz bylo wow zlosnik.gifzlosnik.gif

stilo sprzedane, kupiona croma, w miedzyczasie do żony auta byly: sc900, Grande punto i Pug 107.

Napisano
  • Autor

czy jest jakiś FES/MES na komórkę (android) ?

właśnie przyszedł mi Elm327 Bluetooth i chętnie bym go sprawdził wink.gif

anyone ? niewiem.gif

Napisano

> to ja po przesiadce z malusza na cc jakie wow, i to przyspiesza cale 31 KM, potem matiz 51kuni, to

> byl czad, po nim stilo w dyszlu, to juz bylo wow

> stilo sprzedane, kupiona croma, w miedzyczasie do żony auta byly: sc900, Grande punto i Pug 107.

Moja zona.gif dostała Punciaka, a potem Stilo, ja turlałem się kolejno trzema Maryśkami spineyes.gif, a potem dwiema Cromami zlosnik.gif

Teraz BMW palacz.gif

Napisano

No co? Dosyć już tej włoszczyzny. Teraz mięcha mi trza zlosnik.gif

Napisano

> Bez foto to wiesz

Wstawiałem już z łańcuchem.

Dobra jeszcze jedno:

287908853-70681b6613be6eeb147c4be5fca750aa.jpg

post-47069-143525257065_thumb.jpg

Napisano

> Popsuty, co w pokrzywach stoi

Kto by miał czas na pielęgnowanie trawnika. Tu trzeba gumy docierać zlosnik.gif

Napisano

> czy jest jakiś FES/MES na komórkę (android) ?

Nie ma - jest tylko FES Mobile na Windows Mobile i Windows CE .

Napisano

Na Maluchu miałem pierwszą jazdę na kursie prawa jazdy... Masakra. A potem odziedziczyłem jednego po Tacie. Rocznik 1986. Był stopniowo modyfikowany - spryskiwacze szyby przedniej w miejsce gumowej gruchy, alternator zamiast prądnicy, przekaźnik kierunkowskazów na mikro stykach..., to był wtedy wypas. No i wymiana progów, spawanie podwozia, zapalanie patykiem, bo pękła linka rozrusznika, ech! Wytrzymał tak z 18 lat. Potem kupiłem Malucha City, ostatni wypust z B-B, po pierwszym właścicielu. Korodował w oczach, choć dzieliły go lata świetlne od poprzednika. Potem SC, Bravo I, długo nic no i Croma. Patologicznie lubię włoszczyznę wink.gif

Napisano

> Nie ma - jest tylko FES Mobile na Windows Mobile i Windows CE .

na Android bardzo przyzwoita jest apka AlfaOBD Demo (parametry, kasowanie, ograniczenie sesji 15min)

albo Torque

Napisano

> Dasz się kiedyś karnąć maluszkiem? Bym sobie przypomniał stare piękne czasy

Jasne, mowisz masz:)

Emocje dzis niemale, jak swiatla zzarly aku i..pchanko ze skokiem do srodka:)

Napisano

> Emocje dzis niemale, jak swiatla zzarly aku i..pchanko ze skokiem do srodka:)

A spróbuj tak z Cromą zrobić hehe.gifhehe.gif

Napisano

> A spróbuj tak z Cromą zrobić

Ze nie upcham czy ze nie wskocze???? hmm.gif

Napisano

> Ze nie upcham czy ze nie wskocze????

To i to, trzy razy cięższa, a i wskoczyć trzeba wyżej grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> To i to, trzy razy cięższa, a i wskoczyć trzeba wyżej

Realnie nie do ogarniecia odpalic samemu cromke na pych bez gorki:(

No i pasek rozrzadu.

Napisano

> No i pasek rozrzadu.

a spróbuj przełamać sprężanie w tym dieslu wink.gifoink.gif

Napisano

> Na Maluchu miałem pierwszą jazdę na kursie prawa jazdy... Masakra. A potem odziedziczyłem jednego

> po Tacie. Rocznik 1986. Był stopniowo modyfikowany - spryskiwacze szyby przedniej w miejsce

> gumowej gruchy, alternator zamiast prądnicy, przekaźnik kierunkowskazów na mikro stykach...,

> to był wtedy wypas. No i wymiana progów, spawanie podwozia, zapalanie patykiem, bo pękła linka

> rozrusznika, ech! Wytrzymał tak z 18 lat.

kurcze to jednach nas staruchów troche jest smile.gif

ja zaczynałem jade już w czasach CC.

Ale od kąd pamiętam - opisane wyżej czynności.

Tata zaczynał od prezentu ślubnego w 77.

Przejechał - zajechał - tylko 3 . ale każdy miał silnik 2 razy robiony.

Kiedyś dziennie robił do 100 km ale po wiejskich drogach ( nie po A4 jak niektórzy heheh) zlosnik2.gif

Ale dokładnie - zapalanie na patyk - standart.

Pierwszy jego maluch mial coś w stylu tempomatu - HEHEH.

Zakopales sie w zaspie - wlączałes jedynke i musiales miec refleks zeby nie odjechal jak wypchnąłeś - a zimy były nieporównywalne.

A u mnie : maluszek 77>cc>cc>PuntoI>w spadku - łopel vectra B ( którym o dziwo nakulaliśmy z tata 333 000 i sprzedaliśmy jeszcze )> cromka do dziś

Punto 98 na gazie - pomyka do dziś u kuzyna

Napisano
  • Autor

> na Android bardzo przyzwoita jest apka AlfaOBD Demo (parametry, kasowanie, ograniczenie sesji

> 15min)

> albo Torque

dzięki 20.GIF

sprawdziłem dzisiaj tą AlfaOBD i udało mi się połączyć z tym modułem ELM wink.gif Fajna sprawa ok.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.