Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podniesione auto turystyczne

Featured Replies

Napisano

Witam

A jakie polecicie auta (sprawdzone organoleptycznie, bo z gazet to wiem wszystko wink.gif ), które

-nadaje się bardzo dobrze na dalekie trasy, w miarę ciche, silnik nie męczący się przy 140km/h, dobre fotele

-wygodne dla rodziny (5 osób max, raczej 3 będą jeździć)

-spory profil opony żeby się nie martwić o dziury (mam 205/55 i felgi stalowe często pogięte)

-napęd 4x4 mile widziany, wyjazdy zimowe wchodzą w grę

- raczej diesel z powodu zasięgu na baku

budżet 50 tys zł

Napisano

> Witam

> A jakie polecicie auta (sprawdzone organoleptycznie, bo z gazet to wiem wszystko ), które

> -nadaje się bardzo dobrze na dalekie trasy, w miarę ciche, silnik nie męczący się przy 140km/h,

> dobre fotele

> -wygodne dla rodziny (5 osób max, raczej 3 będą jeździć)

> -spory profil opony żeby się nie martwić o dziury (mam 205/55 i felgi stalowe często pogięte)

> -napęd 4x4 mile widziany, wyjazdy zimowe wchodzą w grę

> - raczej diesel z powodu zasięgu na baku

> budżet 50 tys zł

Volvo XC70 D5

Napisano

> Witam

> A jakie polecicie auta (sprawdzone organoleptycznie, bo z gazet to wiem wszystko ), które

> -nadaje się bardzo dobrze na dalekie trasy, w miarę ciche, silnik nie męczący się przy 140km/h,

> dobre fotele

> -spory profil opony żeby się nie martwić o dziury (mam 205/55 i felgi stalowe często pogięte)

> budżet 50 tys zł

Subaru Outback, Volvo XC70, Skoda Octavia Scout, Seat Altea Freetrack.

Wybrałbym któreś z dwóch ostatnich bo będą w najlepszym stanie. Bo dwa pierwsze z dieslem to loteria, zwłaszcza w tej cenie.

A na pewno nie chcesz SUVa? Byłoby łatwiej.

Napisano
  • Autor

> Subaru Outback, Volvo XC70, Skoda Octavia Scout, Seat Altea Freetrack.

> Wybrałbym któreś z dwóch ostatnich bo będą w najlepszym stanie. Bo dwa pierwsze z dieslem to

> loteria, zwłaszcza w tej cenie.

> A na pewno nie chcesz SUVa? Byłoby łatwiej.

obojętnie co, może być suv, terenowy, może być c5 z pneumatyką

aby było wygodnie w trasie i w miarę cicho smile.gif

Napisano

> Subaru Outback, Volvo XC70, Skoda Octavia Scout, Seat Altea Freetrack.

> Wybrałbym któreś z dwóch ostatnich bo będą w najlepszym stanie. Bo dwa pierwsze z dieslem to

> loteria, zwłaszcza w tej cenie.

jezdziłeś alteą, że polecasz? smile.gif to jest niezapomniane przeżycie... jak można w obecnych czasach, coś takiego sprzedawać ;D

Napisano

> jezdziłeś alteą, że polecasz? to jest niezapomniane przeżycie... jak można w obecnych czasach, coś

> takiego sprzedawać ;D

I tak Altei nie uda mu się kupić bo Freetraków sprzedali pięć na krzyż. Raczej Octavia wchodzi w grę.

Napisano

X-Trail 2.0dCi drugiej generacji pasuje doskonale, jest lepszy na trasie niż w terenie, można i 180 ciąć bez zmęczenia ale raczej w budżecie się nie zmieści.

No i ciasny jak na swoje gabaryty.

Napisano

> obojętnie co, może być suv, terenowy, może być c5 z pneumatyką

C5 nie ma 4x4. Bo poza tym byłby w sam raz.

> aby było wygodnie w trasie i w miarę cicho

I tu jest problem bo nie da się mieć ciastko i zjeść ciastko. Im wyższy prześwit/profil opon tym gorzej będzie w szybkiej trasie.

Aleee... Nie takie złe SUVy jak je malują. Szaleć po zakrętach się tym nie da ale ja jestem np. mocno zaskoczony prowadzeniem Outlandera w trasie. Pomijając głośność to jedzie toto całkiem wygodnie, i nawet dość chętnie skręca. Najlepiej gdybyś przejechał się paroma SUVami oraz tymi kombi. Bo może się okazać, że SUV mimo wszystko lepszy.

Napisano
  • Autor

nie zależy mi na szybkiej jeździe i na zakrętach, ma ciąć 140 bez zadyszki i być dobrze wyciszony, widzę, że średnio jest coś takiego dostępne

Napisano

> nie zależy mi na szybkiej jeździe i na zakrętach, ma ciąć 140 bez zadyszki i być dobrze wyciszony,

> widzę, że średnio jest coś takiego dostępne

Moze Honda CRV?

Napisano

> nie zależy mi na szybkiej jeździe i na zakrętach, ma ciąć 140 bez zadyszki i być dobrze wyciszony,

> widzę, że średnio jest coś takiego dostępne

Średnio. Kombiki masz wymienione wyżej.

A z SUVów to Captiva, X-trail, CRV, jeśli się uda znaleźć to Mazda CX-7 z dieslem, Opel Antara (patrz Captiva) i chyba tyle. Ale wybór jakiś jest.

Napisano

> X-Trail 2.0dCi drugiej generacji pasuje doskonale, jest lepszy na trasie niż w terenie, można i 180

> ciąć bez zmęczenia ale raczej w budżecie się nie zmieści.

> No i ciasny jak na swoje gabaryty.

Niemieccy leśnicy używali tych Nissanów - podobno te "ramy" nie wytrzymywały i można było za grosze kupić na wyprzedażach z ichniejszych nadleśnictw.

Napisano

> Witam

> dobre fotele

> budżet 50 tys zł

Outback, Forester?

Albo jakiś SUV...

VW T4 Multivan synchro? (strzelam)

Napisano

> Niemieccy leśnicy używali tych Nissanów - podobno te "ramy" nie wytrzymywały i można było za grosze

> kupić na wyprzedażach z ichniejszych nadleśnictw.

Nie słyszałem. U mnie w korpo mieliśmy ich kilkadziesiąt. Jeździły do awarii w terenie bez oszczędzania i nic nie pękało. Swoim zrobiłem 150 tys. km. w dwa lata. Ogólnie jednak to padaki są, więc wcale nie zdziwiłbym się ale o to nie było pytania.

wink.gif