Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szkoła jazdy gdzie przygotowują do zdania egzaminu (Wawa)?

Featured Replies

Napisano

Myślałem, żeby na Warszawski wrzucić ale tu chyba też mogę zapytać. Zbliża się grudzień, potem styczeń a od końca lutego już chyba zaczynają się kursy więc trzeba zacząć szukać szkółki.

Mam sporo kumpli na moto w Trójmieście i wszyscy mi powtarzali, że egzamin na kat. A nijak się ma do tego co spotyka człowieka w życiu, i że dobra szkoła jazdy nie zawsze dobrze przygotowuje do zdania egzaminu.

Wielokrotnie powtarzali mi, że mam szukać w Wawie takiej szkółki, która największy nacisk kładzie na elementy potrzebne do zdania egzaminu, która uczy tak, żeby kursant przede wszystkim zdał egzamin, a na naukę bezpiecznej jazdy mam sobie wykupić dodatkowe godzinki.

Prawda li to? Jeżeli tak to bardzo proszę polećcie mi szkołę, może konkretnych instruktorów, którzy w ramach kursu przygotują nie do jazdy a do zaliczenia tych wszystkich figurek wymaganych na egzaminie. A dodatkowe godzinki tak czy siak wykupię smile.gif

Napisano

> Myślałem, żeby na Warszawski wrzucić ale tu chyba też mogę zapytać. Zbliża się grudzień, potem

> styczeń a od końca lutego już chyba zaczynają się kursy więc trzeba zacząć szukać szkółki.

> Mam sporo kumpli na moto w Trójmieście i wszyscy mi powtarzali, że egzamin na kat. A nijak się ma

> do tego co spotyka człowieka w życiu, i że dobra szkoła jazdy nie zawsze dobrze przygotowuje

> do zdania egzaminu.

> Wielokrotnie powtarzali mi, że mam szukać w Wawie takiej szkółki, która największy nacisk kładzie

> na elementy potrzebne do zdania egzaminu, która uczy tak, żeby kursant przede wszystkim zdał

> egzamin, a na naukę bezpiecznej jazdy mam sobie wykupić dodatkowe godzinki.

> Prawda li to? Jeżeli tak to bardzo proszę polećcie mi szkołę, może konkretnych instruktorów, którzy

> w ramach kursu przygotują nie do jazdy a do zaliczenia tych wszystkich figurek wymaganych na

> egzaminie. A dodatkowe godzinki tak czy siak wykupię

Ja robiłem w Motoriscie. I czytając/porównując wątki juz kilka razy wałkowane tutaj, dobrze wybrałem. Maciek i Helena dają radę na placu. Na Marywilskiej mają pół parkingu do dyspozycji.

A do tego na ich placu co czwartek są treningi gymkhany (otwarte dla ludzi), takze jeszcze sobie czasy pokręcisz na Lkach:)

Napisano

Zdasz, masz obycie w ruchu ulicznym, trasa egzaminu latwa do obkucia, a przez 10h to plac ogarniesz sam bez niczyjej lachy smile.gif. Ja wybralem tam gdzie bylo najblizej i zeby mi na plecach nie siedzial z tylu tylko mnie autem bronil smile.gif

Napisano

> Ja robiłem w Motoriscie. I czytając/porównując wątki juz kilka razy wałkowane tutaj, dobrze

> wybrałem. Maciek i Helena dają radę na placu. Na Marywilskiej mają pół parkingu do dyspozycji.

> A do tego na ich placu co czwartek są treningi gymkhany (otwarte dla ludzi), takze jeszcze sobie

> czasy pokręcisz na Lkach:)

Podpisuję się pod tym obiema ręcami.

W moim przypadku nawalił tylko czynnik ludzki - trzy razy już nie zdałem teorii i straciłem trochę zapał oslabiony.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ja robiłem w Motoriscie. I czytając/porównując wątki juz kilka razy wałkowane tutaj, dobrze

> wybrałem. Maciek i Helena dają radę na placu. Na Marywilskiej mają pół parkingu do dyspozycji.

> A do tego na ich placu co czwartek są treningi gymkhany (otwarte dla ludzi), takze jeszcze sobie

> czasy pokręcisz na Lkach:)

Kiedy u nich robiłeś?

Maciek jeszcze pracuje?

Napisano

> Kiedy u nich robiłeś?

> Maciek jeszcze pracuje?

nie

Napisano

> Kiedy u nich robiłeś?

> Maciek jeszcze pracuje?

2012. Zona w 2013 i Maciek jeszcze byl:) teraz to nie wiem

Napisano

> Podpisuję się pod tym obiema ręcami.

> W moim przypadku nawalił tylko czynnik ludzki - trzy razy już nie zdałem teorii i straciłem trochę

> zapał

bo teorii to wypadałoby się jednak trochę poduczyć panie kierowco zlosnik2.gif

Napisano

> 2012. Zona w 2013 i Maciek jeszcze byl:) teraz to nie wiem

Mój syn robił u nich AM w wakacje, Maćka już nie było ,stad moje pytanie do Ciebie, napisałeś ,ze go polecasz ale informacja mocno przedawniona

Ja tez robiłam u Maćka i Heleny

Napisano

> bo teorii to wypadałoby się jednak trochę poduczyć panie kierowco

Mam jakąś awersję do nauki niewiem.gifzlosnik.gif

Napisano

> Mam jakąś awersję do nauki

własnie widać po tym wyniku zlosnik.gif

Napisano

> Mój syn robił u nich AM w wakacje, Maćka już nie było ,stad moje pytanie do Ciebie, napisałeś ,ze

> go polecasz ale informacja mocno przedawniona

> Ja tez robiłam u Maćka i Heleny

Coz. Gdziekolwiek jest - nadal go polecam:)

Napisano

> kulikowisko.pl

Również polecam kulikowisko ok.gif

Nie robiłem u nich co prawda kursu tylko wziąłem 2 godziny dzień przed egzaminem i się dowiedziałem, że nic nie potrafię smirk.gif

Z Kulikowiskiem byłem również na torze w Lublinie w ramach doskonalenia techniki jazdy (nie wiem, czy w moim przypadku można mówić o jakiejkolwiek technice grinser006.gif) i równiez mogę szczerze polecić ok.gif

Napisano

> Również polecam kulikowisko

> Nie robiłem u nich co prawda kursu tylko wziąłem 2 godziny dzień przed egzaminem i się

> dowiedziałem, że nic nie potrafię

> Z Kulikowiskiem byłem również na torze w Lublinie w ramach doskonalenia techniki jazdy (nie wiem,

> czy w moim przypadku można mówić o jakiejkolwiek technice ) i równiez mogę szczerze polecić

u Tomka byłam na doszkalaniu, super sprawa. Natomiast na kurs dla mnie trochę daleko - obecnie jeździ na wyścigach frown.gif

Napisano

> Coz. Gdziekolwiek jest - nadal go polecam:)

Maćka TAK

Napisano

http://www.automobilklubpolski.pl/naukajazdy/kadra.html

Polecę szkołę automobilklubu - naucza tam dawna kadra Kulika.

Ja mogę polecić Radka Pakulskiego - uczył mnie jeszcze w Kulikowisku - przekazuje dużo cennej wiedzy w dobry sposób, w przeciwieństwie do Kulika, który krzyczy i nap...la łapą w kask.

Napisano

> kulikowisko.pl

Kilka lat temu OK. W tej chwili lepiej iść do automobilklubu na Pańską, gdzie została prawie cała dawna ekipa kulikowiska.

Napisano

> Kilka lat temu OK. W tej chwili lepiej iść do automobilklubu na Pańską, gdzie została prawie cała

> dawna ekipa kulikowiska.

Z linku który zamieściłeś 2 z 4 osób uczyły mnie w sierpniu i wrześniu u Kulika zlosnik.gif

Irek i Artur smile.gif

Napisano

> Z linku który zamieściłeś 2 z 4 osób uczyły mnie w sierpniu i wrześniu u Kulika

> Irek i Artur

Na kursie czy doszkalanie? - może jednak coś się zmieniło - rok temu wysłałem kumpla do Kulika i bardzo żałował tej decyzji.

Napisano

> Na kursie czy doszkalanie? - może jednak coś się zmieniło - rok temu wysłałem kumpla do Kulika i

> bardzo żałował tej decyzji.

na kursie skromny.gif za to ostatnią godzinę doszkalania którą wziąłem przed pierwszym podejściem miałem z Radkiem spineyes.gif ale to już przez Irka załatwiałem, więc pewnie dlatego wink.gif

Napisano

+1 dla Tomka Kulika (i jego kamandy),

Nauczą Cie nie tylko zdać egzamin, ale też dadzą solidne podstawy do tego, aby przeżyć na polskich drogach. A to jest bezcenne.

Napisano

> na kursie za to ostatnią godzinę doszkalania którą wziąłem przed pierwszym podejściem miałem z

> Radkiem

Z Radziem, to lata temu oceany alkoholu wypijaliśmy... pub2.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> Z Radziem, to lata temu oceany alkoholu wypijaliśmy...

serio? będę z nim jeździć na wiosnę grinser006.gif

Napisano

> serio? będę z nim jeździć na wiosnę

Plac_Grunwaldzki.jpg

Tu gdzie ten budynek był tzw. "sklep na górce", a na tyłach garaże i boksy motocyklowe. Zawsze zazdrościłem chłopakom, bo mieli na tyle duży korytarz, że sobie nawet pisuar i umywalkę zamontowali. hehe.gif

U mnie na Broniewskiego było ciasno, jak w piwnicy.

Tyle, że "mój" (bo już go zdałem ZBK) przetrwał, a ich poszedł pod developerkę. facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Tu gdzie ten budynek był tzw. "sklep na górce", a na tyłach garaże i boksy motocyklowe. Zawsze

> zazdrościłem chłopakom, bo mieli na tyle duży korytarz, że sobie nawet pisuar i umywalkę

> zamontowali.

> U mnie na Broniewskiego było ciasno, jak w piwnicy.

> Tyle, że "mój" (bo już go zdałem ZBK) przetrwał, a ich poszedł pod developerkę.

to go pozdrowię zlosnik.gif

Napisano

> to go pozdrowię

Pozdrów! grinser006.gif

Uczył jakiś czas temu moją ex-szefową. hehe.gif

Świat jest mały. ok.gif

Napisano

> Pozdrów!

> Uczył jakiś czas temu moją ex-szefową.

> Świat jest mały.

dużo lasek uczy shocked.gifzlosnik.gif

Napisano

> dużo lasek uczy

Bo (podobno) przystojniaka... hehe.gif

Tak dziewczyny przynajmniej twierdzą. hehe.gif

Napisano

> Bo (podobno) przystojniaka...

> Tak dziewczyny przynajmniej twierdzą.

hmm.gif dla mnie najważniejsze jest to że ma mniejszy motocykl, którym mogę zdawać egzamin zlosnik.gif

Napisano

> dla mnie najważniejsze jest to że ma mniejszy motocykl, którym mogę zdawać egzamin

Misiek, przeloguj się na Swoje konto. wpysk.gifhehe.gif

Napisano

> Misiek, przeloguj się na Swoje konto.

yyy Misiek sam mnie z nim poznał zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

> Zarcik taki malutki...

apropo małego świata zlosnik.gif przed chwilą miałam spotkanie z P.Januszem Rusieckim grinser006.gif

Napisano

> apropo małego świata przed chwilą miałam spotkanie z P.Januszem Rusieckim

No nie żartuj... rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> Tu gdzie ten budynek był tzw. "sklep na górce", a na tyłach garaże i boksy motocyklowe. Zawsze

> zazdrościłem chłopakom, bo mieli na tyle duży korytarz, że sobie nawet pisuar i umywalkę

> zamontowali.

> U mnie na Broniewskiego było ciasno, jak w piwnicy.

> Tyle, że "mój" (bo już go zdałem ZBK) przetrwał, a ich poszedł pod developerkę.

to Ty z mojego kwadratu jestes ............ Zajączka pozdrawia

Napisano

> to Ty z mojego kwadratu jestes ............

Nie, z Twojego to właśnie Radzio. Ja kawałek dalej - Broniewskiego przy megasamie. wink.gif

Ale często u nich w boksach garowaliśmy. grinser006.gif

> Zajączka pozdrawia

Również! ok.gifgrinser006.gif

Napisano

> to Ty z mojego kwadratu jestes ............ Zajączka pozdrawia

Takie coś znalazłem - pewnie poznajesz? grinser006.gif

Karwik się produkuje.... hehe.gif

Napisano

> Takie coś znalazłem - pewnie poznajesz?

> Karwik się produkuje....

garaze na Rydygiera