Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maluch Biografia - fajna pozycja znaleziona w empik.

Featured Replies

Napisano

Może już było ale znalazlem wczoraj w empik fajną pozycję, pewnie kogoś zainteresuje.

cc015c0a846ac99fm.jpg

EMPIK

Bardzo fajne wydanie ( twarda oprawa , ilustracje )

Napisano

> Czerwone zderzaki są w dechę!

Wszystko jest czerwone grinser006.gif

Listwy, plastiki, chromy, lampy, uszczelki .... limited edyszyn grinser006.gif

Napisano

> Wszystko jest czerwone

> Listwy, plastiki, chromy, lampy, uszczelki .... limited edyszyn

Maluch PRL lim.edycja PZPR jedyny taki zobacz

Napisano

> Może już było ale znalazlem wczoraj w empik fajną pozycję, pewnie kogoś zainteresuje.

> EMPIK

> Bardzo fajne wydanie ( twarda oprawa , ilustracje )

Dzięki ok.gif skończę browara i lecę do empiku

Napisano

> Może już było ale znalazlem wczoraj w empik fajną pozycję, pewnie kogoś zainteresuje.

> EMPIK

Zakupiona hurtem z książkami moto jakiś miesiąc temu, ale czeka w swojej kolejce, pewnie gdzieś po Jelczu i Toyocie, a przed zestawem Forda ją łyknę grinser006.gif

Napisano

Quote:

Nie był tak szybki jak porsche, ani tak przestronny jak ford, ani tak niezawodny jak toyota, ale pokochały go miliony Polaków. Jeździł nim Pawlak w Nie ma mocnych i Czterdziestolatek inżynier Karwowski.

Powiem wprost. Polacy go pokochali, bo nie mieli innego wyjścia.

Gdyby ludzie w tamtych czasach mieli inną alternatywę to nawet by nie spojrzeli na kaszlaka.

Napisano

> Quote:

> Nie był tak szybki jak porsche, ani tak przestronny jak ford, ani tak niezawodny jak toyota, ale

> pokochały go miliony Polaków. Jeździł nim Pawlak w Nie ma mocnych i Czterdziestolatek inżynier

> Karwowski.

> Powiem wprost. Polacy go pokochali, bo nie mieli innego wyjścia.

> Gdyby ludzie w tamtych czasach mieli inną alternatywę to nawet by nie spojrzeli na kaszlaka.

Ale nie mieli, więc po co ta gadka? Choć w Holandii też ma wielu fanów, a oni mieli raczej inną alternatywę.

Napisano

A ja go Kocham za to, że mam z nim masę wspomnień ok.gif

Dla mnie ta morda jest po prostu urocza i strasznie lubię to, że jest niewygodny, niewyposażony, wolny wink.gif

dlatego mam ich aż trzy zlosnik.gif

Napisano

> A ja go Kocham za to, że mam z nim masę wspomnień

> Dla mnie ta morda jest po prostu urocza i strasznie lubię to, że jest niewygodny, niewyposażony,

> wolny

> dlatego mam ich aż trzy

I pakowny. Jakie współczesne auto pojedzie teraz z zamrażarką na dachy? zlosnik.gif

Napisano

No bo jak tu go nie kochać ?? Żadne inne auto nie ma takiego uroczego spartanizmu w środku jak ten przyrząd do jeżdżenia grinser006.gif. Mam ogromny sentyment do niego, tym uczyłem się jeździć jak miałem 12 lat, o tym że egzamin na prawo jazdy właśnie nim zdawałem to już nie wspomnę. Pewnie że na Zachodzie jest wiele innych aut (ja właśnie z NL piszę) ale dźwięk wyjącej jedynki jest nie do podrobienia... No jest uroczy po prostu serce.gif

Napisano

> No bo jak tu go nie kochać ?? Żadne inne auto nie ma takiego uroczego spartanizmu w środku jak ten

> przyrząd do jeżdżenia .

Panda I była dużo bardziej spartańska niż 126p.

Zawiasy drzwi na zewnątrz, wszystkie szyby płaskie, jedna wycieraczka, siedzenia te same co w Maluchu.

Napisano

> Quote:

> Nie był tak szybki jak porsche, ani tak przestronny jak ford, ani tak niezawodny jak toyota, ale

> pokochały go miliony Polaków. Jeździł nim Pawlak w Nie ma mocnych i Czterdziestolatek inżynier

> Karwowski.

> Powiem wprost. Polacy go pokochali, bo nie mieli innego wyjścia.

> Gdyby ludzie w tamtych czasach mieli inną alternatywę to nawet by nie spojrzeli na kaszlaka.

Napisz o tym książkę ok.gif

Napisano

Panda to ma urok kartonu na telewizor sciana.gif

Napisano

> Panda to ma urok kartonu na telewizor

I w tym właśnie urok. To coś jak stara brzydka, ale bardzo dobra żona wink.gif

Napisano

Dajta spokój - panda nie ma duszy - natomiast kaszel tak - znajdź inne auto z odpalaniem na linkę - no ma swój urok i tyle

Napisano

> Panda I była dużo bardziej spartańska niż 126p.

> Zawiasy drzwi na zewnątrz, wszystkie szyby płaskie, jedna wycieraczka, siedzenia te same co w

> Maluchu.

kurde,to MB 190 tez do klasy spartanskich aut sie zalicza w takim razie zlosnik.gif

Napisano

> Panda to ma urok kartonu na telewizor

a przechodziles chociaz kolo niej?

dziwnym trafem przez wiele lat panda 1 byla ulubionym autem na zachodzie ludzi mlodych wlasnie przez swoj specyficzny urok-bo tak naprawde nic innego nie przemawaialo za nia.a oni w przeciwienstwie do ludzi z PRL-u mieli przeciez wybor hehe.gif

blizniacza marbella juz nie ma tego czegos nieuchwytnego no.gif

juz nie juz mowie o wersji 4x4 bo to juz jest przepasc i nie fair porownanie[nie powinno sie kopac lezacego].

Napisano

> kurde,to MB 190 tez do klasy spartanskich aut sie zalicza w takim razie

Niekoniecznie - W124 też miało jedną wycieraczkę.

Napisano

> Niekoniecznie - W124 też miało jedną wycieraczkę.

no wlasnie zlosnik.gif

Napisano

Oczywiście że znam Pandę - z racji tego choćby że mój znajomy Włoch w Niemcowni miał takie cudo - nazywał je BabyHummer - maluch jednak o wiele bardziej do mnie przemawia. Szczerze mówiąc do Stefano też, bo poszukuje fajnego ogzemplarza

Napisano

> Oczywiście że znam Pandę - z racji tego choćby że mój znajomy Włoch w Niemcowni miał takie cudo -

> nazywał je BabyHummer - maluch jednak o wiele bardziej do mnie przemawia. Szczerze mówiąc do

> Stefano też, bo poszukuje fajnego ogzemplarza

Jednak jakbyś wtedy dał wybór maluch czy panda, to przeciętny Kowalski wybrał by pandę.

Napisano

Ja tu widzę jakieś dziwne narzucanie swoich trendów ot co

• 2 tygodnie później...
Napisano

Pierd....icie Hipolicie - był Duży Fiat, była Skarpeciana, była Warszawa, i ciort wie jakie jeszcze insze wynalazki Wielkiego Brata. A o Zachodnim Bracie też bym zapomniał - Warczyburg i Ford Karton. Maluch jest jeden jedyny w swoim rodzaju i nic tego nie zmieni

Napisano

> Pierd....icie Hipolicie - był Duży Fiat, była Skarpeciana, była Warszawa, i ciort wie jakie jeszcze

> insze wynalazki Wielkiego Brata. A o Zachodnim Bracie też bym zapomniał - Warczyburg i Ford

> Karton. Maluch jest jeden jedyny w swoim rodzaju i nic tego nie zmieni

a zauwazyles ze DF kosztowal 70 pensji facepalm%5B1%5D.gif

naprawde szkoda ze nie wdrozono pandy do produkcji,bo to byla jednak przepasc w stosunku do malucha ok.gif

Napisano

> a zauwazyles ze DF kosztowal 70 pensji

> naprawde szkoda ze nie wdrozono pandy do produkcji,bo to byla jednak przepasc w stosunku do malucha

Zgoda, ale w 72 jeszcze nie było pandy

Napisano

Zgadza się - panda była następcą 126p. To ty z tym Fiatem pojechałeś - kaszlak kosztował mniej więcej 3 miesięczne pensje - także też taki tani nie był. Dla mnie to jeden z tych dwóch aut PRL które miały duszę - drugi to Poldożer

Napisano
  • Autor

> EMPIK

No i aniołek ( dzieciątko lub też jak gdzieniegdzie gwiazdor ) przyniósł mi Biografie Maluszka z małym dodatkiem, a mianowicie 4 szt zapachów do samochodu w kształcie 126P w gustownym pudełeczku::)

P.s. Sa, zapach również bardzo przyjemny smile.gif

1fd71de0945f23dem.jpg

6c19297e2d513c4dm.jpg

c23371fcbee6af5bm.jpg

5d389b5bd50f2bd0m.jpg

8423e36101db0267m.jpg

0ebba89ee2f10cacm.jpg