Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[AH] zamykanie drzwi po ruszeniu

Featured Replies

Napisano

Ustawiłem sobie opcom'em automatyczne zamykanie drzwi po osiągnięciu 15km/h. Pytanie czy cos mogłem zrobić zle bo drzwi sie zamykają ale tylko z przodu. Tyl swobodnie sie otwiera od wewnątrz (nie otwierając zamków) i zewnątrz. Ktos jest w stanie cos poradzić?

Napisano

U mnie aktywowalem bez klopotu, ale od wewnatrz zawsze bez problemu mozna otworzyc. Nie mam potrzeby otwierania przyciskiem.

Dziwny troche objaw. Jak dziala centralny normalnie to po aktywowaniu powinno grac bez klopotu...

Napisano
  • Autor

Drzwi sie otwierają normalnie. Tzn po otwarciu przodu wszystkie zamki sie odblokowywuja, natomiast po otwarciu tylu (jak pasażer wychodzi tylem) zamki sie nie odblokowuja, nadal są zamknięte, czyli tylu w ogóle nie zamyka - nie wiadomo czemu

Napisano

> Drzwi sie otwierają normalnie. Tzn po otwarciu przodu wszystkie zamki sie odblokowywuja, natomiast

> po otwarciu tylu (jak pasażer wychodzi tylem) zamki sie nie odblokowuja, nadal są zamknięte,

> czyli tylu w ogóle nie zamyka - nie wiadomo czemu

Pytanie fundamentalne - jaki jest stan wiązek kablowych drzwi tylnych w przelotkach do tych drzwi?

Napisano

Jeśli tam nie zaglądał to pewnie wszystko połamane.

Działają Ci kontrolki otwartych tylnych drzwi i głośniki?

U mnie przewody były połamane, mniej więcej na zgjęciach, kolejnym razem nawet tuż przy kostkach wchodzących w drzwi.

Ogólnie te wiązki powinni na gwarancji wymieniać.

Napisano
  • Autor

centralny dziala normalnie, zamyka drzwi z pilota, nie zamyka tylko tylu po ruszeniu. glosniki tez dzialaja, nie zagladalem coprawda do kabli ale to raczej nie kable skoro z pilota normalnie sie drzwi zamykaja

Napisano

Pytanie z innej beczki. Gdzie to aktywować, nie widziałem chyba tego u mnie albo przeoczyłem.

Napisano

> ale to raczej nie kable skoro z pilota normalnie

> sie drzwi zamykaja

a czy jak zamkniesz drzwi pilotem i pociągniesz za klamkę tylnych drzwi to przypadkiem nie otwierają się ?

bo przy ułamanych kablach zazwyczaj centralny zamyka tylne drzwi ale jak pociągniesz za klamkę to je odblokowuje

Napisano

> Pytanie z innej beczki. Gdzie to aktywować, nie widziałem chyba tego u mnie albo przeoczyłem.

To dziala tylko gdy masz REC a jak pamietam u Ciebie go brak.

Napisano
  • Autor

> a czy jak zamkniesz drzwi pilotem i pociągniesz za klamkę tylnych drzwi to przypadkiem nie

> otwierają się ?

> bo przy ułamanych kablach zazwyczaj centralny zamyka tylne drzwi ale jak pociągniesz za klamkę to

> je odblokowuje

Nie właśnie, po zamknięciu z pilota drzwi sie zamykają. Zauważyłem tez ze po otwarciu nie wlacza sie wewnętrzne oświetlenie dopiero jak przod otworze to się zaswieca oświetlenie w środku.

A tama jest chyba cos jak krancowka w zamku, to może dawać w dupe cos czy nie ma znaczenia?

Napisano

> Nie właśnie, po zamknięciu z pilota drzwi sie zamykają.

zamykać to się beda zamykać ale czy pociagniecie za klamkę nie powoduje "odblokowania" zamka

>Zauważyłem tez ze po otwarciu nie wlacza

> sie wewnętrzne oświetlenie

przesuń lepiej tą osłonę gumową i popatrz na te przewody idące do drzwi

Napisano
  • Autor

> zamykać to się beda zamykać ale czy pociagniecie za klamkę nie powoduje "odblokowania" zamka

> przesuń lepiej tą osłonę gumową i popatrz na te przewody idące do drzwi

Sprawdzalem i drzwi są zamkniete, nie otwierają sie

Napisano

> To dziala tylko gdy masz REC a jak pamietam u Ciebie go brak.

ja też planuję włączyć automatyczne ryglowanie drzwi gdyż jak mulher.gif jeździ sama to kładzie torebkę na fotel pasażera a raczej bym wolał uniknąć żeby ktoś jej na światłach otworzył drzwi i gwizdnął torebkę.

Czy REC to jest ta skrzynka w bagażniku po lewej stronie?

PS. Czy jak się zamyka drzwi z kluczyka to czy to normalne że zamykają się tylko drzwi te w których przekręcam kluczyk a reszta zostaje otwarta?

Napisano

> PS. Czy jak się zamyka drzwi z kluczyka to czy to normalne że zamykają się tylko drzwi te w których

> przekręcam kluczyk a reszta zostaje otwarta?

w żony Zorro jest tak samo, wiec chyba normalne

Napisano

> Czy jak się zamyka drzwi z kluczyka to czy to normalne że zamykają się tylko drzwi te w których

> przekręcam kluczyk a reszta zostaje otwarta?

Głupie to, ale tak jest.

Napisano

> przesuń lepiej tą osłonę gumową i popatrz na te przewody idące do drzwi

tym bardziej, że Astry H dzielą sie na te w których te wiązki się już połamały i na te w których się połamią palacz.gif

Napisano
  • Autor

Tak, zakladamy ze sie nie polamaly jeszcze, bo po zamknięciu drzwi z kluczyka drzwi są zamknięte - zamek trzyma i drzwi sie nie otwierają. Problem jest tylko przy ręcznym zamknieciu lub po tym ruszeniu ze nie rygluje tylu. I rak jak wspomniałem, po otwarciu samego tylu nie wzbudza sie oświetlenie wewnętrzne.

Napisano

> I rak jak wspomniałem, po otwarciu samego tylu nie wzbudza sie

> oświetlenie wewnętrzne.

obejrzyj przewody old.gif

Napisano

> mamy Cię rozgrzebalem za kierowca wiazke i wylazl....

> http://images.tinypic.pl/i/00603/qyxqkfsxq1xl.jpg

jak widać objawy mogą być różne,

ja u siebie to już naprawiałem ale jeżeli jeszcze raz mi się zaczną problemy to kupię przelotki od F-ki, założę przewody specjalne do częstego zginania i zalutuję na stałe bez złącza - będzie działać na wieki old.gif (aż nie trzeba będzie zdjąć drzwi shhh.gif )