Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Deft Autka.Pl

Featured Replies

Napisano

Witam,wstępnie wytypowałem 2 autka u nich do obejrzenia w sobote,chodzi o

http://deft.otomoto.pl/fiat-croma-1-9-8v-jtdm-dynamic-fv-23-C33919164.html

i

http://deft.otomoto.pl/fiat-croma-1-9-jtdm-dynamic-fv-23-C32126892.html

Ze zdjęć które od nich dostałem (ok 70 do każdego auta) wygląda że są bezwypadkowe ale chciałem spytać kolegów czy może coś się Wam rzuca w oczy ?? w automacie wydaje mi się że kiera i drążek są świeżo obszyte. Może ktoś coś jeszcze ?? Za wszelkie uwagi dziękuje i pozdrawiam

Napisano

Jakbym miał wybierać to brałbym tą brązową, bo z automatem i 150KM i jeszcze nową skórę na kierownicy dają gratis zlosnik.gif

Napisano

Jak szukałem w czerwcu Cromki to byłem w tym komisie. Do obejrzenia na raz było 11 Cromek. Przedstawiciel komisu P. Jeziorowski jest kompetentną osobą, sam przyniósł czujnik lakieru i każde auto było sprawdzane w zależności od moich zastrzeżeń.

Moja Cromka jest sprowadzona przez ten komis.

Napisano
  • Autor

> Jakbym miał wybierać to brałbym tą brązową, bo z automatem i 150KM i jeszcze nową skórę na

> kierownicy dają gratis

na kierownicy i gałce biegów smile.gif i nie powiem kusiii mnie automat smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jak szukałem w czerwcu Cromki to byłem w tym komisie. Do obejrzenia na raz było 11 Cromek.

> Przedstawiciel komisu P. Jeziorowski jest kompetentną osobą, sam przyniósł czujnik lakieru i

> każde auto było sprawdzane w zależności od moich zastrzeżeń.

> Moja Cromka jest sprowadzona przez ten komis.

Nie kojarzę z nazwiska ale telefonicznie wszystko ustalam z P.Michałem, i również nie mam zastrzeżeń smile.gif Powiedz proszę jakie miałeś wartości grubości lakieru na autku ??

Napisano

Przedni zderzak był po sprowadzeniu lakierowany, wartości na bokach auta wynosiły od 150 do 170 , dach szklany.

Napisano
  • Autor

> Przedni zderzak był po sprowadzeniu lakierowany, wartości na bokach auta wynosiły od 150 do 170 ,

> dach szklany.

A jeżeli auto ma rozrzut od 100 do 180 to jak do tego podejść ?? bo dostałem zdjęcia gdzie autko trzyma 0.5-06 i nagle jeden element ma 120 i dostałem tez zdjęcia gdzie sa wyniki od 0.9 do 170 i mam zagwozdkę

Napisano

> A jeżeli auto ma rozrzut od 100 do 180 to jak do tego podejść ?? bo dostałem zdjęcia gdzie autko

> trzyma 0.5-06 i nagle jeden element ma 120 i dostałem tez zdjęcia gdzie sa wyniki od 0.9 do

> 170 i mam zagwozdkę

Cromy byly malowane tak na 140um, pewno ktos polerka za mocno pojechal i sciagnal wiecej lakieru.

Napisano

> A jeżeli auto ma rozrzut od 100 do 180

ja jakos glownie mam ok 160 gdzies przy relingach 210 ale moze zakrzywienie znieksztalca ale mam i...900:)) przy rancie nadkola i jezdze.

Nie jest wg mnie wazne co bylo lakierowane ale dlaczego i gdzie.

Napisano

> Witam,wstępnie wytypowałem 2 autka u nich do obejrzenia w sobote,chodzi o

> http://deft.otomoto.pl/fiat-croma-1-9-8v-jtdm-dynamic-fv-23-C33919164.html

> i

> http://deft.otomoto.pl/fiat-croma-1-9-jtdm-dynamic-fv-23-C32126892.html

> Ze zdjęć które od nich dostałem (ok 70 do każdego auta) wygląda że są bezwypadkowe ale chciałem

> spytać kolegów czy może coś się Wam rzuca w oczy ?? w automacie wydaje mi się że kiera i

> drążek są świeżo obszyte. Może ktoś coś jeszcze ?? Za wszelkie uwagi dziękuje i pozdrawiam

Z tego co pamiętam to kolega z tego komisu jest na AK - Dextus.

Spytaj przez PW może będzie to najbardziej wiarygodne.

Napisano
  • Autor

> Z tego co pamiętam to kolega z tego komisu jest na AK - Dextus.

> Spytaj przez PW może będzie to najbardziej wiarygodne.

Pisałem do kolegi.owszem jest z Krk ale z deft nie ma nic wspólnego smile.gif

Napisano

> Pisałem do kolegi.owszem jest z Krk ale z deft nie ma nic wspólnego

Ciekawe, bo też interesowałem się Cromą i dostałem maila od niego ze stopką deft auta grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ciekawe, bo też interesowałem się Cromą i dostałem maila od niego ze stopką deft auta

hmm,może sam się odezwie i sprawa się wyjaśni smile.gif

Napisano

> Nie jest wg mnie wazne co bylo lakierowane ale dlaczego i gdzie.

ja miałem przygodę że nad światłem tylnym i na słupku przednim złuszcył się bezbarwny lakier.

I słupek malowali raz a błotnik 2 razy ( raz poprawka ).

Robili to na gwarancji.

Może tez ktoś miał taki feler? stąd duże różnice w grubości?

Napisano
  • Autor

A więc dziś po 5 godzinnej wizycie w deft'cie za datkowałem to oto wozidło

http://deft.otomoto.pl/fiat-croma-1-9-jtdm-dynamic-fv-23-C32126892.html

Cena trochę wyższa od tej podanej na ich stronie ale w cenie mam rozrząd,filtry,oleje,klapy wirowe i egr Ogólne wrażenie pozytywne i za tydzień odbiór smile.gif pozdroo

Napisano

> A więc dziś po 5 godzinnej wizycie w deft'cie za datkowałem to oto wozidło

> http://deft.otomoto.pl/fiat-croma-1-9-jtdm-dynamic-fv-23-C32126892.html

> Cena trochę wyższa od tej podanej na ich stronie ale w cenie mam rozrząd,filtry,oleje,klapy wirowe

> i egr Ogólne wrażenie pozytywne i za tydzień odbiór pozdroo

Gratulacje, i witamy smile.gif

Napisano

Gratulacje smile.gif20.GIF

Napisano

No i fajnie, gratulacje smile.gif moja Cromka też miała u nich zrobiony pakiet startowy tak jak w Twoim przypadku, koszt na fakturze 2300 zł.

Napisano
  • Autor

> Gratulacje

Dzięki smile.gif 2 elementy lakierowane ale grama szpachli nie ma smile.gif

Napisano

Z koloru będziesz zadowolony ''wyschnięte błoto'' - nie widać brudu ok.gif

W automacie wymienili olej?

W tej wersji będzie można doposażyć sobie sporo rzeczy, jak lubisz takie zabawy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Z koloru będziesz zadowolony ''wyschnięte błoto'' - nie widać brudu

> W automacie wymienili olej?

> W tej wersji będzie można doposażyć sobie sporo rzeczy, jak lubisz takie zabawy

tak,również w skrzyni maja wymienić olej wiec myśle ze będzie dobrze. o jakim doposażeniu mówisz ?? możesz rozwinąć proszę:)

Napisano

> tak,również w skrzyni maja wymienić olej wiec myśle ze będzie dobrze.

To z automatu też będziesz zadowolony ok.gif

> o jakim doposażeniu mówisz ??

> możesz rozwinąć proszę:)

Zacząłbym od czujników parkowania, potem w kolejności zlosnik.gif nawigacja, jakiś Bluetooth, lepsze głośniki, rolety przeciwsłoneczne w tylnych drzwiach, lusterko fotochromatyczne. Kupa zabawy jak lubisz. Ja lubię więc zazdroszczę zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To z automatu też będziesz zadowolony

> Zacząłbym od czujników parkowania, potem w kolejności nawigacja, jakiś Bluetooth, lepsze

> głośniki, rolety przeciwsłoneczne w tylnych drzwiach, lusterko fotochromatyczne. Kupa zabawy

> jak lubisz. Ja lubię więc zazdroszczę

właśnie,czujniki parkowania smile.gif kupuje jakiś zwykły zestaw i cheja ?? czy coś więcej potrzebne ?? również bluetooth,co do niego potrzeba ??

Napisano

> właśnie,czujniki parkowania kupuje jakiś zwykły zestaw i cheja ?? czy coś więcej potrzebne ??

Tak, to będzie najtaniej, psikniesz lakierem i będzie jak fabrycznie tzn. tylko kromiarz się zorientuje że dokładane zlosnik.gif

> również bluetooth,co do niego potrzeba ??

Tu opcji jest wiele. Najtaniej będzie przypinany do daszka przeciwsłonecznego np. Nokia, mam taki w Stilo i działa bdb.

Najdrożej pewnie wyjdzie dołożenie B&M, ale to najfajniejsza opcja ok.gif

Napisano

> Tak, to będzie najtaniej, psikniesz lakierem i będzie jak fabrycznie tzn. tylko kromiarz się

> zorientuje że dokładane

> Tu opcji jest wiele. Najtaniej będzie przypinany do daszka przeciwsłonecznego np. Nokia, mam taki w

> Stilo i działa bdb.

> Najdrożej pewnie wyjdzie dołożenie B&M, ale to najfajniejsza opcja

czekej czekej, Ty mosz synek stilo??????????????????????????

Napisano

> czekej czekej, Ty mosz synek stilo??????????????????????????

mom zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

a001ef58778acff5med.jpg

pany co to za kontrolka ??

Napisano

przepalona żarówka...albo postojowe albo tablica rejestracyjna smile.gif

Napisano

> właśnie,czujniki parkowania kupuje jakiś zwykły zestaw i cheja ?? czy coś więcej potrzebne ??

> również bluetooth,co do niego potrzeba ??

Wkładaj Papugę i będziesz miał wszystko bluetooth, kamerę cofania, nawigacje, yanosika, spotify i inne głupoty yay.gifyay.gifyay.gif

Napisano

> pany co to za kontrolka ??

Jak obszywali tą kierownicę to mogli wstawić wstawki ze skóry perforowanej cool.gif ładnie to wygląda.

Napisano

> Z tego co pamiętam to kolega z tego komisu jest na AK - Dextus.

> Spytaj przez PW może będzie to najbardziej wiarygodne.

Z tym komisem nie mam nic wspólnego smile.gif

Ale również sprowadzam auta z Włoch smile.gif I można powiedzieć, że z tego samego źródła co Deft zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wkładaj Papugę i będziesz miał wszystko bluetooth, kamerę cofania, nawigacje, yanosika, spotify i

> inne głupoty

Papuge ?? można prosić o linka ?

Napisano

> Z tym komisem nie mam nic wspólnego

> Ale również sprowadzam auta z Włoch I można powiedzieć, że z tego samego źródła co Deft

Czyli jednak jest coś wspólnego grinser006.gifgrinser006.gif

A co do papugi, to chodzi o Parrota. Zestaw głośnomówiący podłączany pod stockowe audio.

Napisano

> Panowie,mam pytanie ściągnąłem sobie fiat ecu scan i chce teraz do tego dokupić kabelek, nada się

> taki jak w tej aukcji

> http://allegro.pl/k14-kabel-diagnostyczny-interfejs-elm327-obd-ii-cd-i4990377774.html ??

> Edit. Te nasze autka to maja autoalarm może ??

Alarm - jeśli był dołożony przy zakupie to tak zlosnik.gif

Co do kabelka - kup w Viaken.pl ELM327 w tej najnowszej wersji - 99zł jeśli dobrze kojarzę. Połączysz się z najważniejszymi modułami ok.gif

Napisano
  • Autor

> Alarm - jeśli był dołożony przy zakupie to tak

> Co do kabelka - kup w Viaken.pl ELM327 w tej najnowszej wersji - 99zł jeśli dobrze kojarzę.

> Połączysz się z najważniejszymi modułami

A da radę to jakoś sprawdzić organoleptycznie ??

Napisano

> A da radę to jakoś sprawdzić organoleptycznie ??

Też mam Viakena i organoleptycznie działa ok.gif

Co do alarmu to bardzo bym się zdziwił, jakby jakąś Cromę ktoś ukradł icon_eek.gif

Co innego BMW palacz.gif

Napisano

> Też mam Viakena i organoleptycznie działa

> Co do alarmu to bardzo bym się zdziwił, jakby jakąś Cromę ktoś ukradł

> Co innego BMW

Co jak co na części niestety wszystko schodzi...a do Crom części mało więc rynek wszystko wchłonie.

Ja zawsze wychodzę z założenia, że żadne alarmy/zabezpieczenia i tak nic nie dadzą. Zawsze autocasco ok.gif

Napisano

> Co innego BMW

Ale wyłudzić odszkodowanie na Crome to chcieli. hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Może to ktoś z AK. Mamy jakiegoś posiadacza Cromy z Słupska. hmm.gifhmm.gif

Nie dziwie się tym policjantom że coś zaczęli podejrzewać jak ktoś zgłasza kradzież Cromy grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Co innego BMW

sprawdzić organoleptycznie czy jest alarm:)

Napisano

> Co jak co na części niestety wszystko schodzi...a do Crom części mało więc rynek wszystko wchłonie.

Części do Crom na Allegro jest za dużo w stosunku do chętnych którzy chcieli by je kupić. Wczoraj kupiłem kompletne lusterko za 25 zł i pewnie sprzedający się zdziwił że sprzedał.

Aaa, jedyne chodliwe części do Cromy to relingi zlosnik.gif

> Ja zawsze wychodzę z założenia, że żadne alarmy/zabezpieczenia i tak nic nie dadzą. Zawsze

> autocasco

Autocasco ok.gif za święty spokój warto zapłacić.

Napisano

> sprawdzić organoleptycznie czy jest alarm:)

Może poszukać syreny pod maską, albo otworzyć drzwi kluczykiem hmm.gif

Napisano

> Ale wyłudzić odszkodowanie na Crome to chcieli.

> Może to ktoś z AK. Mamy jakiegoś posiadacza Cromy z Słupska.

> Nie dziwie się tym policjantom że coś zaczęli podejrzewać jak ktoś zgłasza kradzież Cromy

Croma o wartości 50 tyś rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> Może poszukać syreny pod maską, albo otworzyć drzwi kluczykiem

w stilo czasami montowali instalację pod alarm ale nie wkładali 3 rzeczy: Czujnika zamknięcia maski, syrenki alarmowej (ktora jest centralką) oraz czujników ruchu w srodku wraz z przyciskami). Dodatkowo jeszcze trzeba bylo włączyć alarm w FES / MES. Może więc w cromach stosowali takie same praktyki i można sobie zafundować fabryczny alarm małym nakładem pracy grinser006.gif

Napisano

> Nie dziwie się tym policjantom że coś zaczęli podejrzewać jak ktoś zgłasza kradzież Cromy

wiesz co - na " naszym" głównym wątku było zdjęcie dobrej kolego-koleżanki nowego prezydenta słupska.

Więc tamta croma może być więcej warta heheh.

Napisano

Od razu mówię, to nikt ode mnie grinser006.gif Nasza Croma póki co jeździ po Koszalinie i ma się wręcz rewelacyjnie grinser006.gif

Napisano

Czy my mamy może SPAM wątek...?????

Napisano

> Czy my mamy może SPAM wątek...?????

Słuszna uwaga ok.gif

Ale najwyraźniej jeden już nie wystarcza old.gif

Napisano
  • Autor

aby nie zakładać nowego wątku , CHWALE SIĘ smile.gif

8d0904b2d91eef8bmed.jpg

wczoraj odebrana i przetestowana,ogrom miejsca w środku,w automacie juz sie zakochałem smile.gif z minusów nieświeci sie lampka w daszku p/słonecznym i nie świeca lampki w bagażniku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.