Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sciągacze do sprężyn

Featured Replies

Napisano

Witam

niedługo będę się przymierzał do wymiany amorków i chciałbym zakupić sciągacz do sprężyn.

Czy taki z allegro sie nada czy trzeba by mieć cos lepszego?

ściągacz

Może ktos podpowie?

Napisano

> Witam

> niedługo będę się przymierzał do wymiany amorków i chciałbym zakupić sciągacz do sprężyn.

> Czy taki z allegro sie nada czy trzeba by mieć cos lepszego?

> ściągacz

> Może ktos podpowie?

daje rade ok.gif Chociaz ja przy pierwszy razie mialem maly problem hahaha.gif

Napisano

> Taki może być. Unikaj ściągaczy z jednym hakiem - są niestabilne.

Bez przesady ja mam z jednym hakiem i nie ma problemu po prostu trzeba to robić z głową i uważać jak się je zakłada ok.gif

Napisano

Jak przegniesz z dociąganiem to albo wygniesz albo zerwiesz gwint. Niestety w przypadku ściągaczy w wielu przypadkach cena = jakość, choć na jeden raz pewnie dadzą radę

Napisano

> Witam

> niedługo będę się przymierzał do wymiany amorków i chciałbym zakupić sciągacz do sprężyn.

> ściągacz

> Może ktos podpowie?

Mam takie same i sa juz druga wymiane sprezyn za mna

Napisano

> Jak przegniesz z dociąganiem to albo wygniesz albo zerwiesz gwint. Niestety w przypadku ściągaczy w

> wielu przypadkach cena = jakość, choć na jeden raz pewnie dadzą radę

Przecież napisałem że trzeba to robić z głową...... to nie wiem o co Tobie chodzi. Po drugie mimo że jedno hakowe kupiłem je z 10 lat temu w sklepie z narzędziami za 80 zeta więc nie jest to szajs z allegro za 3 dychy. Ściągnęły już kilkanaście sprężyn i maja się dobrze

Napisano

> Przecież napisałem że trzeba to robić z głową...... to nie wiem o co Tobie chodzi.

> szajs z allegro za 3 dychy.

Właśnie o ten szajs za 3 dychy mi chodzi a to czy jedno czy dwuhakowe to tylko wpływa na podejście w zależności od sprężyny.

Napisano

Mam i jedne i drugie. Wcześniej używałem jednohakowych i niestety ściągacz w zależności od sprężyny trzeba było czasem naprawdę mocno skręcić, uważałem żeby prosto ściskał sprężynę a mimo to często wykręcał się, przy długich sprężynach istniało ryzyko, że ześlizgnie się ze sprężyny. Przy dwuhakowych sprężyna jest ściskana prosto i są znacznie stabilniejsze.

Napisano

> Witam

> ściągacz

> Może ktos podpowie?

taki ściągacz da rade przy wymianie w seicento ale w ciężkim samochodzie może nie dać rady. Mi w peugocie partner zjechały się gwinty, tak mocne sprężyny były oslabiony.gif

Napisano

> Może ktos podpowie?

Posiadam Marpolowe ściągacze 2 w wersji długiej (380mm) i 2 w wersji krótkiej (bodajże 220mm).

Zmieniałem u siebie poduszkę pod amortyzatorem w ramach akcji "przestroga dla właścicieli" i bez problemu dałem radę. Ja zakładam trzy ściągacze na sprężynę w imię zasady "przezorny zawsze ubezpieczony". Parę minut więcej zabawy ale warto...

Problem będziesz miał z odkręceniem nakrętki tłoczyska - bo albo specjalny klucz albo rozwiercisz sobie nasadkę fi16 do świec z możliwością złapania kluczem/żabką na obwodzie tak aby wszedł przez ta nasadkę klucz trzpieniowy torx (chyba T25).

pol_pm_Nasadka-do-swiec-1-2-16-mm-27673_1.png

yato-yt-0417.jpg