Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Armatura KFA

Featured Replies

Napisano

Chyba musze wydac bardzo negatywna opinie i to po latach naprawde dobrych doswiadczen..

Kupiony w zeszlym roku nastepujacy zestaw z serii Cyrkon:

- bateria zlewowa

- 2 baterie umywalkowe

- bateria wannowa

- bateria prysznicowa

- bateria bidetowa

- 2 sluchawki prysznicowe

Obecnie jestem po 1 reklamacji baterii umywalkowej (wada fabryczna glowicy - bardzo ciezko chodzila wajcha) i przed 2 reklamacjami:

- zawor prysznica w baterii wannowej - leje sie konkretnie

- przepust preta zamykania korka baterii bidetowej - "zakretka" przepustu pekla, uszczelnienie teflonowe wylazlo, pol litra wody (zanim awaria zostala zauwazona) wlalo sie w przestrzen pod bidetem (a ze mialem szczelnie zasilikonowane, to sobie dzielnie wsiakalo w deski i wspomagalo rdze srub i zaworow)

p.s. teak troche wody wsiakl, ale nie wykazuje checi "wstania"

p.s.2. uszczelniacie stojace bidety/miski klozetowe silikonem? chyba drugi raz sie zastanowie, moze zostawie niewielka przerwe, by zauwazyc wszelkie awarie od razu

Napisano

Przecież to chinszczyzna. ... czego się spodziewać? ???

Napisano

Sąsiad kupił 4 lata temu baterie do kuchni. Okazało się, że uszkodzona jest wylewka. Bez problemu przysłali nową, od tamtego czasu zero problemów, działa jak nowa.

Napisano
  • Autor

> Przecież to chinszczyzna. ... czego się spodziewać? ???

w mieszkaniu uzywam od jakichs 8 lat bez zastrzezen

Napisano

w starym mieszkaniu KFA ma się bardzo dobrze. W nowym mam serię Malachit w łazience i kapało tuż po zamontowaniu w pokrętła w wannowej- po telefonie reklamacyjnym dosłownie po godzinie był serwisant- pęknięta była plastikowa głowica - wymieniono na gw - od tamtej pory spokój.

kilka ni temu kupiona kolejna do kuchni także KFA.

przerabiałem inne marki- w przeciągu roku wszystko lądowało na złomowisku

Napisano

Zestaw dwóch baterii "Brylant" (umywalkowa i prysznicowa)- tak jak Cyrkon są również z serii Premium Class- zakupiony latem 2013 do tej pory zachowuje się wzorowo. Nie mam uwag.

Napisano
u mnie prawie od 7 lat Symetrik na umywalce - zero problemów, Symetric wannowy - wymieniłem już 2 zaworek od przełączenia na prysznic, poza tym nic. Od 2 lat Symetrik na zlewozmywaku, nic się nie dzieje.
Napisano

> w starym mieszkaniu KFA ma się bardzo dobrze. W nowym mam serię Malachit w łazience i kapało tuż po

> zamontowaniu w pokrętła w wannowej- po telefonie reklamacyjnym dosłownie po godzinie był

> serwisant- pęknięta była plastikowa głowica - wymieniono na gw - od tamtej pory spokój.

> kilka ni temu kupiona kolejna do kuchni także KFA.

> przerabiałem inne marki- w przeciągu roku wszystko lądowało na złomowisku

całośc na jakiejś oszczędnościowo castoramowej marce własnej (z 10 baterii będzie), na razie przekręciłem tylko głowicę w deszczownicy, wymienili. Działa to koło 1,5 roku.

Napisano

> Chyba musze wydac bardzo negatywna opinie i to po latach naprawde dobrych doswiadczen..

> Kupiony w zeszlym roku nastepujacy zestaw z serii Cyrkon:

> - bateria zlewowa

> - 2 baterie umywalkowe

> - bateria wannowa

> - bateria prysznicowa

> - bateria bidetowa

> - 2 sluchawki prysznicowe

> Obecnie jestem po 1 reklamacji baterii umywalkowej (wada fabryczna glowicy - bardzo ciezko chodzila

> wajcha) i przed 2 reklamacjami:

> - zawor prysznica w baterii wannowej - leje sie konkretnie

> - przepust preta zamykania korka baterii bidetowej - "zakretka" przepustu pekla, uszczelnienie

> teflonowe wylazlo, pol litra wody (zanim awaria zostala zauwazona) wlalo sie w przestrzen pod

> bidetem (a ze mialem szczelnie zasilikonowane, to sobie dzielnie wsiakalo w deski i wspomagalo

> rdze srub i zaworow)

> p.s. teak troche wody wsiakl, ale nie wykazuje checi "wstania"

> p.s.2. uszczelniacie stojace bidety/miski klozetowe silikonem? chyba drugi raz sie zastanowie, moze

> zostawie niewielka przerwe, by zauwazyc wszelkie awarie od razu

witaj

w mieszkaniu 2 baterie z 2001 roku - umywalkowa zatarła się w zeszłym roku ceramiczna głowica, wannowa dzielnie się trzyma.

w domu wszystko na kfa... niestety tak różowo nie jest; w jednej umywalkowej zrobiła się dziura w wylewce, na szczęście sika z dół ale muszę to zrobić - bateria z grudnia 2009 nie wiem ile to dziadostwo ma gwarancji bo nie mogę znaleźć pudełka i rachunku...

pozdrawiam

Napisano

Moje Ametysty z 2004 trzymają się nadal jak nowe, ale ponoć wtedy to jeszcze było Made in Poland?

Napisano

> w mieszkaniu uzywam od jakichs 8 lat bez zastrzezen

Było minęło, jak jeszcze mieli fabrykę to byłem tam kilka razy z wizytą. Teraz bywam w tym miejscu nawet raz na tydzień, ale nie w KFA tylko w makro który stoi na ich miejscu. grinser006.gif To niestety obecnie chiński szmelc jest, ale co nie jest.

Napisano

Ja tylko raz kupilem dwie baterie z tej firmy, wytrzymala jedna rok druga prawie trzy tongue.gif