Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aisan kontra Weber ?? co lepsze......

Featured Replies

Napisano

witam panowie smile.gif może i będe marudny albo się powtarzał, ale może ktoś mi cos doradzi, poradzi, podpowie itp. A wiec.... smile.gif zapodałem sobie gaźniczek Weber`a (znaczy się jutro powienien dotrzeć) yay.gif a na chwilke obecną mój pojazd ma zainstalowany Aisan`a (nie bardzo wiem czy się sieszyć czy płakać ) a mianowicie.... teraz musze jeździć na ssaniu aż się kulturalnie samo nie wyłączy bo inaczej każde światła, czy skrzyżowanko kończy się ponownym odpalanie bo zdycha, a jak nie, to bynajmniej szarpie przy ruszaniu lub prawie zdycha (oczywiście do czasu kiedy nie osiągnie co najmniej 50 st). Więc sobie wymyśliłem że zmienie Aisan`a na Weber`a. Bo tu jest wszystko sterowane mechanicznie, brak elektroniki i generalnie rzecz biorąc autko powinno się zachowywać (według moich przypuszczeń) podobnie jak malacz, czyli chwilka na ssaniu do czasu rozruszania i powinien działać bez dojarki, i posiadać ewentualnie obniżone obroty do czasu nagrzania się silnika smile.gif jeżeli się myle to wyprowadzcie mnie z błędu... a dodam że na chwilke obecną na krótkich trasach bo tylko takie pokonuje bardzo często ( od 3km do 15 km) pożera mi w sumie ogromnie dużo bo ok 9l/100km. Więc sądze że nie tylko powinien się poprawić troszeczke komfort jazdy, bynajmniej w niskich temp. jak może odrobinke zmniejszyć się spalanie spowodowane krótszym okresem jazdy na ssaniu smile.gif Wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli się myle i opiszczei jak macie chwilke jak wam działają bryki na Aisan`ie i Weber`ze (opcja bez gazu ) smile.gif Pozdrawiam i z góry dzięki za wszystkie informacje smile.gif PS. wiem jak dokonać przekładki, co należy zrobić i takie tam inne..... smile.gif

Napisano

i dobrze zawsze bede przeciwny aisanowi po co ta glupia elektronika i wezyki psujace sie co chwila(dobrze ze go nie mam) to chyba wynalazek kosmitow fos rulez proste wynalazki nie zawodza pozdro

Napisano

> i dobrze zawsze bede przeciwny aisanowi po co ta glupia elektronika i

> wezyki psujace sie co chwila(dobrze ze go nie mam) to chyba

> wynalazek kosmitow fos rulez proste wynalazki nie zawodza pozdro

Aisan jest znakomitym gażnikiem,

ale

dopóki nie padnie biglaugh.gif

(mój jeszcze żyje [93kkm], rurki zmieniam na bieżąco, w bagażniku mam ze 2 metry i nóż na niespodziewane okazje)

Pozdro

Napisano

Chetnie bym zapomogl ale pale na FOSie, i faktycznie na manualu i dobrych swiecach przy -20 autko na ssaniu pochodzilo ze 2 minutki i kaszlal bez wspomagania. Tak sie wystraszylem ze pojechalem do mechanika czy to mozliwe 893goodvibes.gif

Laduj manuala grinser006.gif

Napisano

> witam panowie może i będe marudny albo się powtarzał, ale może ktoś

> mi cos doradzi, poradzi, podpowie itp. A wiec.... zapodałem

> sobie gaźniczek Weber`a (znaczy się jutro powienien dotrzeć) a

> na chwilke obecną mój pojazd ma zainstalowany Aisan`a (nie

> bardzo wiem czy się sieszyć czy płakać ) a mianowicie.... teraz

> musze jeździć na ssaniu aż się kulturalnie samo nie wyłączy bo

> inaczej każde światła, czy skrzyżowanko kończy się ponownym

> odpalanie bo zdycha, a jak nie, to bynajmniej szarpie przy

> ruszaniu lub prawie zdycha (oczywiście do czasu kiedy nie

> osiągnie co najmniej 50 st). Więc sobie wymyśliłem że zmienie

> Aisan`a na Weber`a. Bo tu jest wszystko sterowane mechanicznie,

> brak elektroniki i generalnie rzecz biorąc autko powinno się

> zachowywać (według moich przypuszczeń) podobnie jak malacz,

> czyli chwilka na ssaniu do czasu rozruszania i powinien działać

> bez dojarki, i posiadać ewentualnie obniżone obroty do czasu

> nagrzania się silnika jeżeli się myle to wyprowadzcie mnie z

> błędu... a dodam że na chwilke obecną na krótkich trasach bo

> tylko takie pokonuje bardzo często ( od 3km do 15 km) pożera mi

> w sumie ogromnie dużo bo ok 9l/100km. Więc sądze że nie tylko

> powinien się poprawić troszeczke komfort jazdy, bynajmniej w

> niskich temp. jak może odrobinke zmniejszyć się spalanie

> spowodowane krótszym okresem jazdy na ssaniu Wyprowadźcie mnie

> z błędu jeżeli się myle i opiszczei jak macie chwilke jak wam

> działają bryki na Aisan`ie i Weber`ze (opcja bez gazu )

> Pozdrawiam i z góry dzięki za wszystkie informacje PS. wiem jak

> dokonać przekładki, co należy zrobić i takie tam inne.....

Ssanie w Aisanie..... musisz do tego przywyknąć...

Ja robię tak:

Odpalam na ssaniu, jadę ze 200metrów, wyłanczam je hehe.gif

a przed skrzyżowaniem włanczam machnę pedałem gazu, żeby załapało i nie narzekam, troszkę więcej roboty, ale się kula....i już się przyzwyczaiłem 270751858-jezyk.gif

Napisano

Witam nowego - uzupelnij profil i przywitaj sie!!

Z aisanem jest tak, ze jest fajny dopoki sie nierozreguluje, bo potem to tylko sciana.gif

Napisano
  • Autor

> Witam nowego - uzupelnij profil i przywitaj sie!!

nie bardzo rozumiem kolege smile.gif zdaje mi się że profil mam uzupełniony od czasu rejstracji i że za każdym razem kiedy się pisze jakiś post nie trzeba się witać oficjalnie ze wszystkimi chiba że coś się zmieniło ostatnimi dniami to sorki smile.gif A wieć jestem Paweł czyli prezes_jelonek zamieszkały w knurowie smile.gif reszta jest w profilu smile.gif pozdrawiam smile.gif:):)

Napisano
  • Autor

sorki chiba nie doczytałem do kogo był odpis smile.gif pozdrawiam smile.gif może to dlatego że dziś świętuje urodzinki i jakos tak troszke zlosnik2.gifpub2.gifboozing.gif

Napisano

> witam panowie może i będe marudny albo się powtarzał, ale może ktoś

> mi cos doradzi, poradzi, podpowie itp. A wiec.... zapodałem

> sobie gaźniczek Weber`a (znaczy się jutro powienien dotrzeć) a

> na chwilke obecną mój pojazd ma zainstalowany Aisan`a (nie

> bardzo wiem czy się sieszyć czy płakać ) a mianowicie.... teraz

> musze jeździć na ssaniu aż się kulturalnie samo nie wyłączy bo

> inaczej każde światła, czy skrzyżowanko kończy się ponownym

> odpalanie bo zdycha, a jak nie, to bynajmniej szarpie przy

> ruszaniu lub prawie zdycha (oczywiście do czasu kiedy nie

> osiągnie co najmniej 50 st). Więc sobie wymyśliłem że zmienie

> Aisan`a na Weber`a. Bo tu jest wszystko sterowane mechanicznie,

> brak elektroniki i generalnie rzecz biorąc autko powinno się

> zachowywać (według moich przypuszczeń) podobnie jak malacz,

> czyli chwilka na ssaniu do czasu rozruszania i powinien działać

> bez dojarki, i posiadać ewentualnie obniżone obroty do czasu

> nagrzania się silnika jeżeli się myle to wyprowadzcie mnie z

> błędu... a dodam że na chwilke obecną na krótkich trasach bo

> tylko takie pokonuje bardzo często ( od 3km do 15 km) pożera mi

> w sumie ogromnie dużo bo ok 9l/100km. Więc sądze że nie tylko

> powinien się poprawić troszeczke komfort jazdy, bynajmniej w

> niskich temp. jak może odrobinke zmniejszyć się spalanie

> spowodowane krótszym okresem jazdy na ssaniu Wyprowadźcie mnie

> z błędu jeżeli się myle i opiszczei jak macie chwilke jak wam

> działają bryki na Aisan`ie i Weber`ze (opcja bez gazu )

> Pozdrawiam i z góry dzięki za wszystkie informacje PS. wiem jak

> dokonać przekładki, co należy zrobić i takie tam inne.....

Teoretycznie Aisan serwuje bardziej optymalną mieszankę i dlatego potrzebuje dłużej ssania. Ono jest po prostu potrzebne na zimnym silniku. W malaczu weber daje niezbyt optymalną (porównaj moc ) i dlatego można wyłączyć ssanie wcześniej.

Średnio spalanie chyba będzie takie same, bo co zaoszczędzisz na ssaniu, oddasz podczas normalnej jazdy. Twój problem z aisanem, co ja przypuszczam, to zatkanie pompki lub dyszy przyspieszacza( to wtryskuje paliwo do dyszy w momencie energicznego przyciśniecia pedału). Z tego co na tym forum czytałem zużycie paliwa w aisanie i weberze jest podobne. Spalanie zimą 9 L w CC700 to bardzo przyzwoity wynik. Mój aisan w zimie palił ok 10,5 l w mieście.

Napisano

> Teoretycznie Aisan serwuje bardziej optymalną mieszankę i dlatego

> potrzebuje dłużej ssania. Ono jest po prostu potrzebne na zimnym

> silniku. W malaczu weber daje niezbyt optymalną (porównaj moc )

> i dlatego można wyłączyć ssanie wcześniej.

> Średnio spalanie chyba będzie takie same, bo co zaoszczędzisz na

> ssaniu, oddasz podczas normalnej jazdy.

kurcze wreszcie sie dowiedzialem czemu na Aisanie trzeba tak dlugo targacna ssaniu wielkie dzieki mimo ze o to nie pytalem ale zawsze mnie to interesowalo zlosnik.gif

Napisano

a zadam pytanko kupiłes tylko gaźnik czy dół czyli mocowani edo silnika też tam gdzie się kolektor zaczyna... Bo to tez trzeba wymienić jak przerabiasz na FOS lub WEBER już dwa przerabiałem i taka jest sprawa... Ale chyba o tym wiesz hehe.gif

Napisano
  • Autor

można wymienić kolektor ssący ale nie trzeba smile.gif wystarczy tylko zakleić dziurke która doprowadza płyn chłodzący do podstawy gaźnika smile.gif i bedzie wsio OK smile.gif

Napisano

kolektora ni epotrzeba ale zobaczysz sam smile.gif

Napisano
  • Autor

chiba że mówisz o podstawie tym plasty

ikowym badziewiu pod gaźnikiem to i owszem bedzie w komplecie smile.gif a tak wogóle to jak koledzy byli zadowoleni po przeróbce czy raczej bez zmian?? a może wiesz coś potem o spalaniu jak się plasował ??

Napisano

mam i nie narzekam... ssanie troszke uciazliwe, ale mam pewnosc ze zawsze odpali nawet przy -20 stopniach. biglaugh.gif

pozdrawiam.

ps. o wezyki tylko trzeba dbac 893goodvibes.gif

Napisano

> ps. o wezyki tylko trzeba dbac

A ja z wężykami jeszcze jajców nie miałem i też nie narzekam, mimo iż czujnik 15 stopni sie uwalił to hula, aż miło biglaugh.gif

Napisano

1. aisan jest lepszym gaźnikiem (jeżeli działa prawidłowo)

2. czas nagrzania nie zależy od gaźnika

3. duże spalanie związane jest pewnie z rozregulowaniem aisana - po wstawieniu webera - napewno go recznie wyregulujesz , wiec tu + (bedzie palic mniej , ale wiecej niż sprawny aisan)

pzdr

Napisano

> wogóle to jak koledzy byli zadowoleni po przeróbce czy raczej

> bez zmian??

raczej bez zmian.. a czy zadowoleni...napewno mniej kłopotów smile.gif

a co do spalania tozależy jak się jeździ wiesz trudno powiedzieć ja czasami jestem w stanie spalic w 700 z 8,5 - 9l a czsami 6-6,5.... więc to trudno powiedzieć smile.gif

Napisano

> A ja z wężykami jeszcze jajców nie miałem i też nie narzekam, mimo iż

> czujnik 15 stopni sie uwalił to hula, aż miło

tez nie mialem ale czasem popatrze czy nie parcieja biglaugh.gif

a co to wogole jest czujnik 15 stopni?? i gdzie to mozna znalezc?? 893goodvibes.gif

Napisano

> tez nie mialem ale czasem popatrze czy nie parcieja

> a co to wogole jest czujnik 15 stopni?? i gdzie to mozna znalezc??

To jest ten wkręcony w obieg cieczy chłodzącej, co z niego takie 2 kabelki wystają 893goodvibes.gif

Jedź wzrokiem od cewki w strone klaksona to zauważysz 893goodvibes.gif

Napisano

> To jest ten wkręcony w obieg cieczy chłodzącej, co z niego takie 2

> kabelki wystają

> Jedź wzrokiem od cewki w strone klaksona to zauważysz

oki dzieki... bede na przyszlosc wiedzial.. ok.gif

a do czego to ustrojstwo jest?? reguluje ssaniem w miare nagrzewania??

Napisano
  • Autor

i tak i nie smile.gif bo tak dokłądnie to z ssaniem jako tak nie ma nic wspólnego ale po przekroczeniu 15 st załancza elektroniczne sterowanie składem mieszanki paliwo-powietrze smile.gif

Napisano

> oki dzieki... bede na przyszlosc wiedzial..

> a do czego to ustrojstwo jest?? reguluje ssaniem w miare

> nagrzewania??

Jak czujnik da znać gaźnikowi o nagrzaniu daje elektronicznie sterowany skład mieszanki 893goodvibes.gif

ps. zdjecie tego czujnika gdzieś niedawno było na kąciku grinser006.gif

Napisano

oki dzieki wam za odpowiedzi... musze wziac sie na wolnym czasie za ksiazke o tej bestii.. ale bez pol litra tego nie rozbierze biglaugh.gif

pozdrawiam i branoc ziew.gif

Napisano

ale do tego chyba lambda jest potrzebna...

a jak ja nie mam lambdy to na podstawie czego on określa?

Napisano
  • Autor

zgadza się jak najbardziej ale do osiagniecai 15 st labda go nie interesuje tylko leje się do niego jak z wiadra smile.gif potem już troszke mniej smile.gif a tak na marginesie to nie zmieniał bym gaźnika na Weber ale walnoł mi termozawur dwudrożny (ten styło z 3 wyjściami na 15 st i 55 st) i nie mam zamiaru kupować drugiego w ciągu pół roku bo to kosztuje prawie 200 zł frown.gif a jeżdze dużo na krutkich trasach wiec myśle że weber bedzie lepszy od Aisana co nie znaczy że mam jakieś ale do Aisana bardzo duże bo na trasie przy 120km/h to mi łyknoł 5,6 a przy 90 to ok 4 litrów tylko na trasie do 3 km i po mieście to z 8-9 litrów nie schodzi frown.gif

Napisano

No w sumie to prawda... jak sie spipcą 2 czujniki, zawory to już taniej wyjdzie przełożenie gaźnika! Z tym się zgadzam 893goodvibes.gif

Ja jeżdże na LPG i Pb to auto już raczej nie powącha w życiu... więc póki co nic mi nie straszne... żadne zawory, czujniki, chuje muje dzikie węże! Najchętniej bym to w piz...u wymontował 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

nio to masz git smile.gif a tak swoją drogą możesz mi wytłumaczyć dlaczego na gazie Aisan nie używa tego całego badziewia w koło ??

Napisano

> nio to masz git a tak swoją drogą możesz mi wytłumaczyć dlaczego na

> gazie Aisan nie używa tego całego badziewia w koło ??

Bo LPG leci Ci razem z powietrzem do gaźnika, a nie "drogą paliwową". Tak mi to monter tłumaczył, powiedział mi też że to auto się do gazu nie przekona raczej... a teraz tak polubił LPG, że wacha mu nie podchodzi rotfl.gif

Napisano
  • Autor

aaaa bo na instalacja podtlenek LPG smile.gif to się wcale nie znam. Na Aisanie nawet , nawet ale on mnie finansowo wykańcza frown.gif Zobaczymy jak bedzie, jak nie bedzie szczególnej różnicy w kulturze jazdy czy spalaniu to skośnooki wruci na swoje miejsce a Weberek bedzie na sprzedaż smile.gif a jak będzie to żółty wynalazek będzie leżał na półeczce do czasu następnego przegladu technicznego. B jak mi szczeli analize spalin na Weberku to może skali braknac smile.gif

Napisano

> aaaa bo na instalacja podtlenek LPG to się wcale nie znam. Na

> Aisanie nawet , nawet ale on mnie finansowo wykańcza Zobaczymy

> jak bedzie, jak nie bedzie szczególnej różnicy w kulturze jazdy

> czy spalaniu to skośnooki wruci na swoje miejsce a Weberek

> bedzie na sprzedaż a jak będzie to żółty wynalazek będzie leżał

> na półeczce do czasu następnego przegladu technicznego. B jak mi

> szczeli analize spalin na Weberku to może skali braknac

Mi już brakuje na Aissanie, bo gdzieś zgubiłem lambde i kata 893goodvibes.gif

Pozatym na LPG mam mieszange dość sutą z racji tego, że na oszczędności się tylko traci 893goodvibes.gif

No ale wierze, że skośnoocy wiedzieli co robili... wszakże Subaru wyszło spod ich ręki 893goodvibes.gif

Siedmseta 555 rotfl.gif

Napisano
  • Autor

wcale nie twierdze że gaźnik jest zły smile.gif ale nie koniecznie do kosiarki smile.gif BYłem kiedyś u gościa co tego typu gaźniki miał w jednym palcu (ale od jakiego czasu jest już niedostępny) to stwierdził że ten gaźnik to jest cudo tylko do więcej niż 2 garnków, on komuś kiedyś założył coś takiego nie wiem jak, nie wiem ile czasu go to kosztowało, do jakiejś hondy i.... klient był bardzo, a nawet gardziej zadowolony ale co i jak to nie mam zielonego pojęcia smile.gif ale magicy są smile.gif

Napisano

> ten gaźnik to jest cudo

Bo 700 to jest cudo... a reszta powstała metodą ewolucji i przepoczwarzania 893goodvibes.gif

Napisano

> Bo 700 to jest cudo... a reszta powstała metodą ewolucji i

> przepoczwarzania

jak Cie czytam to.... mysle ze powinienes medal za obrone 7setek dostac ok.gifbiglaugh.gif

pozdro 700 cfaniak.gif

Napisano

no bo wiesz my 700-setowcy sie trzymamy w grupie... Jest nas więcej więc napewno wygrywamy pod względem pojemności... jak sobie dodasz nas wszystkich i tych z 1.2 smile.gif

Napisano

> Bo 700 to jest cudo... a reszta powstała metodą ewolucji i

> przepoczwarzania

no wlasnie cudo grinser006.gifi była jednym z pierwszych dostępnych cc

Napisano

> wcale nie twierdze że gaźnik jest zły ale nie koniecznie do kosiarki

> BYłem kiedyś u gościa co tego typu gaźniki miał w jednym palcu

> (ale od jakiego czasu jest już niedostępny) to stwierdził że ten

> gaźnik to jest cudo tylko do więcej niż 2 garnków, on komuś

> kiedyś założył coś takiego nie wiem jak, nie wiem ile czasu go

> to kosztowało, do jakiejś hondy i.... klient był bardzo, a nawet

> gardziej zadowolony ale co i jak to nie mam zielonego pojęcia

> ale magicy są

no własnie zawsze ma zdanie ze do 2 garów trza tylko mechanike grinser006.gifbo silnik ma za duże drgania grinser006.gifi wszystko co delikatne takie jak aisan rozlatuje sie hehe.gifa tak swoja droga to przez dłuższą chwile był weber z fosem a wprowadzili aisana tylko dlatego ze kata montowali grinser006.gif

Napisano

> jak Cie czytam to.... mysle ze powinienes medal za obrone 7setek dostac

> pozdro 700

Bo ja zawsze byłem pasjonatą maluchów, ale jak uzbierałem te pare tysiaków na nową furke to długo zastanawiałem się czy brać Vanne 900 czy zwykłą 700. Zdecydowałem się na 700 i toczyłem nieziemskie boje... najpierw z nią... bo wiecznie się coś działo i wyklinałem to auto, potem w niej... startując w amatorskich imprezkach rajdowych co bardzo mnie do niej zbliżyło. A zakochałem się w tym aucie po tym jak zjechałem nim pół Europy, co przyczyniło się w dużym stopniu do zmielenia dołu (Bo spierd... mi płyn chłodniczy, a że nie ma czujnika temperatury w 700 jechałem bez płynu dobre paredziesiąt kilosów na autostradzie z przerwami pare razy przegrzewając silnik, że aż aluminium strzelało z przegrzania. Po wizycie na stacji okazało się, że nie mieli płynu chłodniczego. Musiałem nalać jakąś mineralną wygazowywaną na miejscu), ale po remoncie - czyli od grudnia - furka spisuje się bez zarzutów. Są jeszcze owszem drobne poprawki (pompka paliwa do wymiany, bo też się pokrzywiła od temperatury i spod niej gdzieś olej zwala) i ogólnie mimo, iż mój Cientek jest dość awaryjny to nigdy nie było tak, że stanął i musiałem go lawetować. Mimo, że bez wody, bez oleju, na oparach benzyny - zawsze dowoził mnie na miejsce i na następny dzień już nie dychnął biglaugh.gif

Widać bestia wie, że ja mu krzywdy nigdy nie robiłem i odpłaca się w wyjątkowych okolicznościach 893goodvibes.gif

A czy nie zdarzyło się Wam kiedyś tak, że auto zdechło... pogłaskaliście po kierownicy, powiedzieliście pare miłych słów i odpalił? Mnie się to udało tylko raz... ale przypuszczam, że jeśli by mnie nie posłuchał to i on i ja i mój ojciec już byśmy tak nie wyglądali jak dnia dzisiejszego, o czym przekonał się Uno stojący przed nami... Co prawda ja miałem do wymiany zawieche, bo spierdzielałem na tory tramwajowe i się tam auto zawiesiło, ale Uno miał klape bagażnika tylnego tuż za siedzeniami przednimi jak Star zrobił mu z dupy "jesień średniowiecza". Ciekawe gdzie byłby mój CC?

ps. no medal mi sie należy... niech żałują że mnie do Aten nie wzieli bo byśmy mieli 11 medali a nie 10 zlosnik.gif

Napisano

Jak zauważyłem nikt nie napisał że po założeniu Webera świece można bez problemu wymieniać a z tym drugim badziewiem to jest istny horror

Napisano
  • Autor

witam smile.gif dzień drugi zmagań Aisan kontra Weber smile.gif troszeczke odpadliśmy od tematu ale jest spoko. Też tażałem się 2 kaszelkami ale niestety każdy skończył życie z przyczyn technicznych, znaczy się koszt zdobycie nie świadczył o długim czasie eksploatacji mimo że technicznie był w stanie idealnym ale śakoś buda nie wytrzymywał, a w szczególności podłoga, a zdolności blacharsko lakierniczych to nie posiadam smile.gif A co co CC to wieszałem na nim psy od momentu zakupu, jak się okazało żę sprzęgło się rozsypało po tygodniu zabawy nowym autkiem, i tak było przez pół roku nio możę 9 miesięcy, aż nastał pierwszy wyjazd dalej niż do serce.gif czyli zakopiec i.... szdł jak przeciąg i nawet dużo niespalił, tylko szlak trafił termozawór, ale myśle sobie dobra może to już ostatni rzecz jaka padnie w tym roku smile.gif wiec zapodałem mu nowy yay.gif Przyszły święta, potem po świetach i wycieczka do kraju autostrad i zanim jeszcze wyjechałem tydzień wcześniej zdechł mi znowu termozawór (jakś klątwa czy jak) ale pojechałem w końcu to tylko problem przy 15 st a granica 55 st przesuneła się do 35 st frown.gif ale troszke się pomęcze prze 10 st i już jest w miare, i co ...... wycieczka była ekstra, ani kropelki oleju, płynu chłodzącego smile.gif wsystko c wlałęm w domku zostało na tym samym poziomie jak wróciłem, aspalanie według mnie extra bo 5l/100km do niemiec przy 120km/h i 6l/100km w drodze powrotnej (troszke załadowany) smile.gif i prędkość troszke większa. Pokochałem go tak po tej trasie że aż nie moge tego wyrazić, mimo że pod maską raptem 2 garki i 3 kucyki ale daje rade, a najważniejesze że opłaty są takie że prawie ich nie ma smile.gifyay.gif tylko spalanie na kródkich trasach i w mieście troszku mnie przeraża ale myśle że bedzie spox smile.gif A tak swoją drogą to dziś jade z prezesem na pierwszy przegląd od kiedy go mam smile.gif trzymajcie kciuki smile.gif

Napisano

> Jak zauważyłem nikt nie napisał że po założeniu Webera świece można

> bez problemu wymieniać a z tym drugim badziewiem to jest istny

> horror

E tam horror 893goodvibes.gif Chwila moment zlosnik.gif Tylko do świeczek trzeba mieć klucz specjalny, a nie dłubać płaskim albo oczkiem 893goodvibes.gif

Napisano

> E tam horror Chwila moment Tylko do świeczek trzeba mieć klucz

> specjalny, a nie dłubać płaskim albo oczkiem

no wlasnie jaki tam horror... 15 min operacja przez nadkole i wszystko bangla 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

Chłopaki nio nie róbcie mi tego frown.gif czy nikt nie potrafi odpowiedzieć dogłebnie frown.gif Może inaczehj postawie pytanie smile.gif czy zabije katalizator Weberem?? i czy jeżeli CO przed katem w Aisanie wynosi 2%-3% a za katem do 0,3% natomiast w Weberze przed katem w granicach 0,5%-1,5% to czy zmieszcze się z Weberem w normie (norma to do 0,3% dla samochodów z pierwsza rejstracją po maj `95)?? ( i nie chce wyrzynac kata z autka bo np. jestem ekologiem smile.gif ) Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.