Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zabezpieczenie przyczepki kempingowej - antykrazieżowe

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Zakupiłem przyczepkę kempingową i chciałbym w tym roku na wakacje ruszyć z rodzinką w PL trip, wyznaczam już trasę itp. rzeczy ale martwi mnie jeden fakt. W dużych miastach będę zostawiał auto i przyczepkę na przedmieściach (stacje paliw itp.) wraz z autem i zwiedziła miasta komunikacją miejską. Martwoi mnie tylko zabezpieczenie przyczepki abym jak wrócę zastał ją w tym samym miejscu. Nie mam doświadczenie w karawaningu dlatego może Wy macie jakieś patenty itp. rzeczy. O zabezpieczenie samej przyczepki bez auta się nie martwię bo znalazłem patent firmy ALKO montowaną zamiast kuli haka samochodowego. Chodzi mi o zabezpieczenie aby nikt nie odpiął przyczepki od auta.

Pozdrawiam i dziekuje.

Napisano

Po pierwsze koniecznie zaznajomić się z forum karawaning

po drugie jak masz zapietą przyczepę to w zaczepie jest miejsce na taką wkładkę z zamkiem, a po trzecie to daj jakąś fotkę cenę i rocznik

Napisano
  • Autor

> Po pierwsze koniecznie zaznajomić się z forum karawaning

> po drugie jak masz zapietą przyczepę to w zaczepie jest miejsce na taką wkładkę z zamkiem, a po

> trzecie to daj jakąś fotkę cenę i rocznik

Przyczepka to KIP KL 330 CAMPING rocznik 1976. Foty nie mam zrobię po świętach.

Napisano

> Przyczepka to KIP KL 330 CAMPING rocznik 1976. Foty nie mam zrobię po świętach.

Strasznie stara, ile za nią dałeś

Napisano
  • Autor

> Strasznie stara, ile za nią dałeś

3000 zł, kupiłem ja od starszego małżeństwa, mieli ja od 15 lat. Zadbana i cała.

Napisano

> 3000 zł, kupiłem ja od starszego małżeństwa, mieli ja od 15 lat. Zadbana i cała.

I sadzisz ze w bialy dzień ktoś będzie kradł przyczepę za 3kzl hmm.gif

Obok stoi kupa aut które sa wiecej warte i duzo latwiejsze do podprowadzenia

Napisano

Bardziej obawiałbym się, że Ci do tej przyczepy ktoś wlezie i oszabruje. Nikt nie będzie kradł przyczepy wartej kilkaset euro..

Napisano

Większość przyczep ma jakieś zabezpieczenie na mocowaniu haka, więc tutaj raczej ciężko się bawić w odpinanie.

Ja z przyczepami jeżdżę prawie 30 lat. Nigdy się nie zastanawiałem nad tym, że ukradną. I jak dotąd nie ukradli. Tym bardziej, jak przyczepa ma prawie 40 lat.

Napisano

> Bardziej obawiałbym się, że Ci do tej przyczepy ktoś wlezie i oszabruje. Nikt nie będzie kradł

> przyczepy wartej kilkaset euro..

ok.gif

dlatego wartościowych rzeczy nie zostawia się w przyczepie, bo tam zamek to atrapa, mocniejsze szarpnięcie i po problemie

Napisano

> I sadzisz ze w bialy dzień ktoś będzie kradł przyczepę za 3kzl

> Obok stoi kupa aut które sa wiecej warte i duzo latwiejsze do podprowadzenia

Mógłbym podejrzewać, że ktoś by dopiął żeby na spokojnie w ustronnym miejscu wyszabrować z niej wszystko co wartościowe.

Najprostsze co mi przyszło do głowy to kula od haka wsadzona w zaczep i przekrecony kluczyk. Mogłaby być na kawałku rurki i stanowić od razu podparcie do dyszla. ok.gif

Napisano

Na przedmiesciach miast przy osiedlach sa parkingi strzezone. Zostawilbym tam za 20zl i mial spokoj. Jak ktos sie uprze to wszystko mozna ukrasc.

Napisano

> O zabezpieczenie samej przyczepki bez auta się nie martwię bo znalazłem patent

> firmy ALKO montowaną zamiast kuli haka samochodowego.

Nie wiem jakie jest to zabezpieczenie Alko ale może to się przyda

https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/...listego-339322/