Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

potrzebny automat na 2 tygodnie

Featured Replies

Napisano

Szanowna publiko! Proszę o pomoc w następującej kwestii:

Czy istnieje jakaś wypożyczalnia samochodów dysponująca małymi automatami? (i za rozsądną cenę oczywiście :-)

Wszystkie które sprawdziłem online mają tylko jakieś wypasione limuzyny w automacie...

Ewentualnie - czy jest możliwe kupienie jakiegoś samochodu, zarejestrowanie i ubezpieczenie - żeby jeździć 100% legalnie, W CIĄGU PÓL DNIA?

BTW: kupujący i kierujący jest obcokrajowcem, nie mieszkającym w Polsce

Dzięki za wszelkie sugstie!

Napisano

Podaj jeszcze w jakim mieście, może wtedy ktoś coś

Napisano

> Ewentualnie - czy jest możliwe kupienie jakiegoś samochodu, zarejestrowanie i ubezpieczenie - żeby

> jeździć 100% legalnie, W CIĄGU PÓL DNIA?

Jak kupisz, gość ma prawko to w czym problem. Tylko co zrobisz z autem potem. Rozwiń jeszcze temat "W CIĄGU PÓL DNIA"

Napisano

> Jak kupisz, gość ma prawko to w czym problem. Tylko co zrobisz z autem potem. Rozwiń jeszcze temat

> "W CIĄGU PÓL DNIA"

Co zrobi potem? Sprzeda. W godzinę. OLX.

Napisano

> Ewentualnie - czy jest możliwe kupienie jakiegoś samochodu, zarejestrowanie i ubezpieczenie - żeby

Jak kupujesz zarejestrowany i z ważnym OC to możesz legalnie jezdzic. Masz 30 dni na przerejestrowanie, wiec jak ktoś potrzebuje auto na 2 tygodnie, to kupuje, jeździ, potem sprzedaje i temat załatwiony.

Nie wiem jak z podatkiem , bo się nie znam na sprawach obcokrajowców, ale jak kupi od handlarza to przecież nie placi się podatku bo jest faktura.

Napisano

> BTW: kupujący i kierujący jest obcokrajowcem, nie mieszkającym w Polsce

> Dzięki za wszelkie sugstie!

Zaczął bym od =4&sort[]=0]AAAAuto kupujesz, i od razu dogadujesz temat odkupienia za 2 tygodnie.

Napisano

Chodzi o to, ze manualem nie podola?

Wynajmij mu kierowce i manual przestanie byc problemem.

Napisano
  • Autor

Chodzi o Warszawę.

Idea jest taka:

1. człowiek przylatuje, wsiada do samochodu, jeździ 2 tygodnie, a potem zostawia samochód na parkingu pod lotniskiem (wariant optimum z wypożyczalnią)

ewentualnie:

2. przylatuje, jedzie do sprzedawcy, kupuje, załatwia formalności w urzędzie (nowa rejestracja? w którym urzędzie bo to nie-Polak), ubezpiecza (najlepiej przez telefon lub online), jeździ 2 tygodnie a potem ostatniego dnia sprzedaje i wymawia ubezpieczenie

Thanks!

> Szanowna publiko! Proszę o pomoc w następującej kwestii:

> Czy istnieje jakaś wypożyczalnia samochodów dysponująca małymi automatami? (i za rozsądną cenę

> oczywiście :-)

> Wszystkie które sprawdziłem online mają tylko jakieś wypasione limuzyny w automacie...

Napisano

> 2. przylatuje, jedzie do sprzedawcy, kupuje, załatwia formalności w urzędzie (nowa rejestracja? w

> którym urzędzie bo to nie-Polak), ubezpiecza (najlepiej przez telefon lub online), jeździ 2

> tygodnie a potem ostatniego dnia sprzedaje i wymawia ubezpieczenie

Nie musi zadnych formalności załatwiać w żadnym urzędzie. Kupuje auto i jeździ. Potem sprzedaje. Zadnych formalności nie ma. (zakładam ze kupi auto na fakturę, które posiada jeszcze ważne OC)

Napisano

> 2. przylatuje, jedzie do sprzedawcy, kupuje, załatwia formalności w urzędzie (nowa rejestracja? w

> którym urzędzie bo to nie-Polak), ubezpiecza (najlepiej przez telefon lub online), jeździ 2

> Thanks!

> > Dzięki za wszelkie sugstie!

Nie lepiej będzie jeździć taxi? Najwygodniej, bez żadnych formalności,

dużo więcej wyda niż na bawienie się w wynajem lub zakup?

Dogadać się z jakimś lokalnym Klaudkiem lub samym Klaudkiem zlosnik.gif,

i niech go wozi w promo cenie przez te 2 tygodnie..

Napisano

> Nie lepiej będzie jeździć taxi? Najwygodniej, bez żadnych formalności,

> dużo więcej wyda niż na bawienie się w wynajem lub zakup?

> Dogadać się z jakimś lokalnym Klaudkiem lub samym Klaudkiem ,

> i niech go wozi w promo cenie przez te 2 tygodnie..

w sumie to nie musi być ktoś z licencją.. może jakikolwiek kącikowicz ktory ma dużo czasu idea.gif

Napisano

> w sumie to nie musi być ktoś z licencją.. może jakikolwiek kącikowicz ktory ma dużo czasu

Dokładnie, ktokolwiek, kto się ma trochę czasu, żeby sobie dorobić.. ok.gif

Napisano

> Dokładnie, ktokolwiek, kto się ma trochę czasu, żeby sobie dorobić..

to chyba najlepsze (najtańsze) wyjscie ok.gif

Napisano

> Wszystkie które sprawdziłem online mają tylko jakieś wypasione limuzyny w automacie...

Astra z Budgeta to wypasiona limuzyna icon_eek.gif

GM nie posiada się z radości hehe.gif

Napisano

> Nie wiem jak z podatkiem , bo się nie znam na sprawach obcokrajowców, ale jak kupi od handlarza to

> przecież nie placi się podatku bo jest faktura.

Jay biznesmenie trochę podatki pomyliłeś hehe.gif Tak wprawnemu handlowcowi nie przystoi taki fakap.

Napisano

> Czy istnieje jakaś wypożyczalnia samochodów dysponująca małymi automatami? (i za rozsądną cenę

Ile chcesz wydać za dobę?

Pisz na prv.

Napisano

> Jay biznesmenie trochę podatki pomyliłeś Tak wprawnemu handlowcowi nie przystoi taki fakap.

confused.gif

kupuje na umowę -> placi 2%

kupuje na fakturę -> nie placi

co więcej ? niewiem.gif

Napisano

Musiałby kupić coś z OC i przeglądem, przerejestrować nie da rady bo musiałby być rezydentem a załatwienie statusu rezydenta trwało by 2 tygodnie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> kupuje na umowę -kupuje na fakturę -

> co więcej ?

No tutaj masz rację, ale nie o tym pisałem pisząc, że pomyliłeś podatki wink.gif

Napisano

> No tutaj masz rację, ale nie o tym pisałem pisząc, że pomyliłeś podatki

Miałem na myśli wlasnie to płacenie 2% lub nie-płacenie, tylko napisałem zbyt "potocznie" chyba wink.gif

Napisano

Kilka razy brałem samochody z Europcaru, kiedyś mieli Focusy z automatem, teraz - Astry.

Napisano

Rozsądna cena to pojęcie względne :-)

Ale kompakty z AT są dostępne.

Napisano

> Chodzi o Warszawę.

> Idea jest taka:

> 1. człowiek przylatuje, wsiada do samochodu, jeździ 2 tygodnie, a potem zostawia samochód na

> parkingu pod lotniskiem (wariant optimum z wypożyczalnią)

Co roku to robie i często biorę automat. Nie wiem dlaczego myślisz ze to jakis problem. Polska, pomimo ze w Warszawie niedźwiedzie chodzą po ulicach, jest jednak wbrew pozorom dość cywilizowana. I mozna wynając samochod z automatem.

Napisano

Jest kilka wypożyczalni Smartów. Kiedyś w Wwie doba kosztowała tylko 50pln.

Napisano
  • Autor

> Co roku to robie i często biorę automat. Nie wiem dlaczego myślisz ze to jakis problem. Polska,

> pomimo ze w Warszawie niedźwiedzie chodzą po ulicach, jest jednak wbrew pozorom dość

> cywilizowana. I mozna wynając samochod z automatem.

Wiem że nie chodzą, widziałem tylko te koło ZOO ;-)

Chodziło mi o to że w ofertach online automaty zaczynają się o Astry w górę, a ja potrzebuję malucha (Smart może być), max 27 EUR/dzień

Może jakoś za słabo szukałem ale wujek Google tylko takie mi wynajdywał

Napisano

> Dokładnie, ktokolwiek, kto się ma trochę czasu, żeby sobie dorobić..

nielegalnie... zlosnik.gifsick.gif

Napisano

> Wiem że nie chodzą, widziałem tylko te koło ZOO ;-)

> Chodziło mi o to że w ofertach online automaty zaczynają się o Astry w górę, a ja potrzebuję

> malucha (Smart może być), max 27 EUR/dzień

> Może jakoś za słabo szukałem ale wujek Google tylko takie mi wynajdywał

Astra jest duża?!?!!

Napisano

> Zaczął bym od =4&sort[]=0]AAAAuto kupujesz, i od razu dogadujesz temat

> odkupienia za 2tygodnie.

hmm a Kolega ma coś wspólnego z tą firmą (AAA Auto) ?

Napisano
  • Autor

> Astra jest duża?!?!!

chyba jest większa... niewiem.gifniewiem.gifniewiem.gif

post-15883-14352529804424_thumb.jpg

Napisano

> hmm a Kolega ma coś wspólnego z tą firmą (AAA Auto) ?

Nic nie mam wspólnego. Znam ich z reklamy radiowej i neta. Piszą ze skupują auta to chyba da sie jakoś sensownie dogadać na odkup "ich" auta

Napisano

> Nic nie mam wspólnego. Znam ich z reklamy radiowej i neta. Piszą ze skupują auta to chyba da sie

> jakoś sensownie dogadać na odkup "ich" auta

A znasz jakiś komis, który pisze że nie skupuje aut?