Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szukam pewnej Mazdy RX8.

Featured Replies

Napisano

Znaczy sprawnej zlosnik.gif Cena nie gra roli......

Bedę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi 20.GIF

Napisano

> Znaczy sprawnej Cena nie gra roli......

skoro jak wyzej zlosnik.gif to ja bym sie zaineresował http://allegro.pl/mazda-rx-8-z-2004-roku-najmocniejsza-wersja-skora-i5325338865.html

i na warsztat

> Bedę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi

i wtedy masz pewnosc ze bedzie sprawna jak sie zrobi zlosnik.gif

Napisano

> Dokladnie. Takie z zepsutym silnikiem kosztuja totalne grosze. Duzo lepiej samemu ogarnac porzadnie

> remont niz kupowac niewiadomo co.

Mój brat miał RX8 i o ile auto mi się podobało, bo fajnie się prowadziło, całkiem wygodne i nawet praktyczne, to silnik nadawał się tylko do jazdy z nogą mocno w podłodze-niski moment obrotowy przy niskich obrotach strasznie utrudnia poruszanie się w zatłoczonym mieście.

Czy zamiast remontować ori nie można tam po prostu wsadzić czegoś bardziej cywilizowanego? ja tam widzę mocne 2,0 z turbem

Napisano

> Dokladnie. Takie z zepsutym silnikiem kosztuja totalne grosze. Duzo lepiej samemu ogarnac porzadnie

Czytałem ze w odróżnieniu od silnika z normalnymi cylindrami, remont kapitalny Wankla od Rx-8 jest w stanie przeprowadzić kazdy średnio uzdolniony małpiszonek z podstawowym zestawem narzędzi. Do tego zestawów naprawczych na rynku jest góra i sa bardzo tanie.

Napisano

albo machnac swapa na K20 smile.gif

Napisano

> Czytałem ze w odróżnieniu od silnika z normalnymi cylindrami, remont kapitalny Wankla od Rx-8 jest

> w stanie przeprowadzić kazdy średnio uzdolniony małpiszonek z podstawowym zestawem narzędzi.

> Do tego zestawów naprawczych na rynku jest góra i sa bardzo tanie.

a to dosc ciekawe bo w PL jest naprawde malo warsztatow ktore ogarniaja wankle a jesli juz to chca za to raczej sporych kwot (slyszalem o 15kzl). Mozesz podac cene takiego taniego zestawu naprwczego?

Napisano

> a to dosc ciekawe bo w PL jest naprawde malo warsztatow ktore ogarniaja wankle a jesli juz to chca

> za to raczej sporych kwot (slyszalem o 15kzl). Mozesz podac cene takiego taniego zestawu

> naprwczego?

Popatrz tutaj - za $300 masz zestaw nowych uszczelek:

http://www.racingbeat.com/RX8/Rebuild-Kits.html

Napisano
  • Autor

Nie mam specjalnie czasu, ani chęci by bawić się w remonty.

Wolę dopłacić i kupić naprawdę ładną 893goodvibes.gif

Do tej pory widziałem 4, miały być ideały......., a były padliny zlosnik.gif

Napisano

> Mój brat miał RX8 i o ile auto mi się podobało, bo fajnie się prowadziło, całkiem wygodne i nawet

> praktyczne, to silnik nadawał się tylko do jazdy z nogą mocno w podłodze-niski moment obrotowy

> przy niskich obrotach strasznie utrudnia poruszanie się w zatłoczonym mieście.

> Czy zamiast remontować ori nie można tam po prostu wsadzić czegoś bardziej cywilizowanego? ja tam

> widzę mocne 2,0 z turbem

Wszystko mozna, komora jest calkiem pojemna smile.gif I to jest zdecydowanie najlepsza opcja, bo o ile w RX7 wankel turbo cos jechal to w RX8 jest tragedia.

Napisano

> Wolę dopłacić i kupić naprawdę ładną

wiesz, jakby nie patrzeć

> Do tej pory widziałem 4, miały być ideały......., a były padliny

i z ktorej strony nie spojrzeć

> Nie mam specjalnie czasu, ani chęci by bawić się w remonty.

remont jest nieunikniony zlosnik.gif

Napisano

> Popatrz tutaj - za $300 masz zestaw nowych uszczelek:

> http://www.racingbeat.com/RX8/Rebuild-Kits.html

aaaaaa... u Was fo faktycznie niedrogo. W PL kosztuje to z 3 x wiecej jak wszystkie czesci do japonczykow

samo auto mi sie mega podoba, z zewnatrz i w srodku, patent z 4 drzwiami jest wrecz cool.gif a ja generalnie slabo toleruje wszelkie czterodrzwiowce. Tylko ten cholerny wankel, awaryjny i paliwozlopny mnie ostrasza, koniecznosc krecenia pod czerwone akurat lubie zlosnik.gif. A swap na cokolwiek to rzezba, slabo widze cos takiego w dupowozie ...

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Zanabyłem..............., radość z jazdy jest 893goodvibes.gif

Auto nigdzie nie było wystawione, doszedłem do niego po znajomych.Właściciel nie bardzo chciał sprzedać, ale poszło..... zlosnik.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

albo machnac swapa na K20 smile.gif

Jak już iść w Hondę to K24...  :) i byłby ogień!

Napisano

Jak już iść w Hondę to K24...  :) i byłby ogień!

A najlepiej franka ;) czyli dol K24 z czapka K20 :)

Napisano

Właśnie miałem pisać o swapie na K-serię, wg mnie bardzo fajne połączenie i mała awaryjność, zupełnie nie jak w Renesis :D

Albo F20/F22C :hmm:

Edytowane przez analyzer64