Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mitsubishi outlander PHEV

Featured Replies

Napisano

na śkośnookich cisza, próbuję tutaj

jak w temacie, czy ktoś użytkuje, czy zna kogoś, kto użytkuje?

jak to się spisuje, ile pal?i

takiego mam poysła, że w wielkim mieście Otwocku może dało by rady na samym akumulatorze jeździć

Napisano

takiego mam poysła, że w wielkim mieście Otwocku może dało by rady na samym akumulatorze jeździć

Założę się, że nikogo nie znajdziesz bo cena tego auta jest z sufitu. Choćbyś jeździł na samym akumulatorze to i tak nigdy się nie zwróci.

Napisano

w tej cenie, kupiłbym 2 priusy... jednego do jazdy, a drugiego do rytualnego spalenia :)

Napisano

Ile km dziennie byś robił i jakie wymagania odnośnie wielkości auta?

Napisano

Założę się, że nikogo nie znajdziesz bo cena tego auta jest z sufitu.

Czyli jest po to, żeby w cenniku ładnie wyglądało, że jesteśmy eko i na czasie ?

Napisano

moze w niektórych krajach (skandynawia?) taki wariant napędowy jest dotowany i się opłaca...

u nas widziałem 2 sztuki może od premiery...

Napisano

Kiedys widzialem test tego samochodu w Automaniakau.

Konkluzja byla taka, ze fajne ale raczej nigdy sie nie zwroci w naszych warunkach ;)

Napisano

Czyli jest po to, żeby w cenniku ładnie wyglądało, że jesteśmy eko i na czasie ?

Coś w tym stylu. Auto kosztuje 180k. Za porównywalną benzynę 2.0 AT zapłacisz 110k. Za różnicę w cenie przejedziesz tą benzyną jakieś 150kkm.

Napisano

Kiedys widzialem test tego samochodu w Automaniakau.

Konkluzja byla taka, ze fajne ale raczej nigdy sie nie zwroci w naszych warunkach ;)

Używane mogą mieć niezłe ceny. Ostatnio widziałem dwuletniego Peugeota 508 RXH czy jak mu tam (hybryda 4x4) poniżej 100k. Nowy też kosztował ze 180.

100k utraty wartości w dwa lata...

Napisano

Jeździłem tym PHEV jak jeszcze pracowałem w Mitsu. Ogólnie pierwsze wrażenie bardzo fajne, brak tego denerwującego klekotu jak w przypadku diesla. Cisza i ta lekkość w przyspieszaniu może się podobać. Cena kosmos i nabywców zero. Masz na youtube filmiki z jazdy autostradowej i pali coś ok 5 litrów o ile dobrze kojarzę.

Napisano
  • Autor

Ile km dziennie byś robił i jakie wymagania odnośnie wielkości auta?

no własnie dziennie jakieś 20 km

wielkościowo jest ok

Napisano
  • Autor

cenniki są dla cieniasów :ee:

Napisano

cenniki są dla cieniasów :ee:

Choćbyś pękł - nie zwróci się.

Napisano
  • Autor

Jeździłem tym PHEV jak jeszcze pracowałem w Mitsu. Ogólnie pierwsze wrażenie bardzo fajne, brak tego denerwującego klekotu jak w przypadku diesla. Cisza i ta lekkość w przyspieszaniu może się podobać. Cena kosmos i nabywców zero. Masz na youtube filmiki z jazdy autostradowej i pali coś ok 5 litrów o ile dobrze kojarzę.

o, dzięki

miałem już próbną jazdę, ale zbyt krótka, żeby zrozumieć ajk to możę się sprawować

Napisano
  • Autor

Choćbyś pękł - nie zwróci się.

a może ja chę pomuc ekologom ;)

Napisano

a może ja chę pomuc ekologom ;)

A jak tak to ok.  :ok:

Napisano
  • Autor

w tej cenie, kupiłbym 2 priusy... jednego do jazdy, a drugiego do rytualnego spalenia :)

uwierz mi, w "tej" cienie kupiłbyś priusa plug-in (bo o takim trzeba mówić i zostało by Ci trochę na jakieś gadżety. to po pierwsze

po drugie nie wiem, czy toyota ma 4x4?

po trzecie może przejechać mniej na samej baterii (przynajmniej ze specyfikacji to wynika)

no i na koniec, toyta, to nie moje

Napisano
  • Autor

a tak realnie ile pojedzie na baterii? przy normalnej jezdzie

Napisano

uwierz mi, w "tej" cienie kupiłbyś priusa plug-in (bo o takim trzeba mówić i zostało by Ci trochę na jakieś gadżety. to po pierwsze

po trzecie może przejechać mniej na samej baterii (przynajmniej ze specyfikacji to wynika)

nie :) nie trzeba mówić o plug in, bo przeciez nikt nie podejmuje się porównywania suva 4x4 z liftbackiem 1:1. poza tym "trochę" na gadzety to 30-40 tys... sporo tego "trochę".

ale w sumie mnie jako klienta... guzik interesuje ile może przejechać na samej baterii wielka krowa od Mitsu, bo TAKIE auta, traktuję bardzo "narzędziowo" - tu liczy się TYLKO kalkulacja kosztów/korzyści. i jazda na samej baterii jest wtórnym parametrem w całościowym bilansie kosztu przejechania np 100kkm, przy zakupie i amortyzacji pojazdu :)

i z dwojga złego - Mitsu zaufałbym mniej, niż Toyocie jesli chodzi o napędy elektryczne.

Napisano

a tak realnie ile pojedzie na baterii? przy normalnej jezdzie

U nas prezes jeździł nim codziennie i mówił że 70km spokojnie.

Napisano

Jak juz porownujemy to moze lepiej SUVA od Lexusa? Choc on na samje baterii nie przejedzie. U nas w robocie podstawili te hybrydy na testy i taki NX czy IS jezdza super a spalanie male. Jezdzilem NX przez weekend i vs Mitsu to no coz mniejszy jest ale IMO lepszy na codzien jesli chodzi o leasing, odsprzedaz + utrata wartosci.

Napisano

Jak juz porownujemy to moze lepiej SUVA od Lexusa? Choc on na samje baterii nie przejedzie. U nas w robocie podstawili te hybrydy na testy i taki NX czy IS jezdza super a spalanie male. Jezdzilem NX przez weekend i vs Mitsu to no coz mniejszy jest ale IMO lepszy na codzien jesli chodzi o leasing, odsprzedaz + utrata wartosci.

Biorąc pod uwagę że podobnie kosztują to nawet ma sens. Chyba że ktoś potrzebuje dużego auta, to wtedy NX przegrywa.

Napisano

że w wielkim mieście Otwocku może dało by rady na samym akumulatorze jeździć

Ale z jakich motywacji - bo na pewno nie ekonomicznych...

Napisano
  • Autor

nie :) nie trzeba mówić o plug in, bo przeciez nikt nie podejmuje się porównywania suva 4x4 z liftbackiem 1:1. poza tym "trochę" na gadzety to 30-40 tys... sporo tego "trochę".

ale w sumie mnie jako klienta... guzik interesuje ile może przejechać na samej baterii wielka krowa od Mitsu, bo TAKIE auta, traktuję bardzo "narzędziowo" - tu liczy się TYLKO kalkulacja kosztów/korzyści. i jazda na samej baterii jest wtórnym parametrem w całościowym bilansie kosztu przejechania np 100kkm, przy zakupie i amortyzacji pojazdu :)

i z dwojga złego - Mitsu zaufałbym mniej, niż Toyocie jesli chodzi o napędy elektryczne.

ale zwykły prius też jedzie an samej baterii?

bo mnie najbardziej interesuje

jeżeli chodzi o napęd, to porostu kilejny "+" który mnie inetersuje

dla Ciebie się liczy tylko kalkulacja, a sdla mnie NIE tylko kalkulacja

jeszzce raz, toyota to NIE moje  i już, nawet jak ona będzie żyła wiecznie i nigdy się nie zepsuje

;)

Napisano
  • Autor

myślałem

NX przymały

RX przydrogi :)

Napisano
  • Autor

Ale z jakich motywacji - bo na pewno nie ekonomicznych...

masochista ekonomiczny jestem ;)

Napisano
  • Autor

U nas prezes jeździł nim codziennie i mówił że 70km spokojnie.

dzięki wielkie za info :ok:

Napisano

jeszzce raz, toyota to NIE moje i już, nawet jak ona będzie żyła wiecznie i nigdy się nie zepsuje

To kup sobie takie auto jak ci pasuje, zleć specjalistom przeróbkę na EV w/g postawionych wymagań i więcej nie zawracaj głowy ;)

Napisano

jeszzce raz, toyota to NIE moje  i już, nawet jak ona będzie żyła wiecznie i nigdy się nie zepsuje

;)

Toyota to też "nie moje", ale mają kilka modeli które jakbym dostał za free, to bym się nie pozbywał. "Prius" do roboty, LandCruiser w trasy czy Lexusy...

Mitsu natomiast wycofując z oferty EVO wycofało jedyny model jaki od nich możnabyło ewentualnie rozważać do zakupu:)

Napisano
  • Autor

To kup sobie takie auto jak ci pasuje, zleć specjalistom przeróbkę na EV w/g postawionych wymagań i więcej nie zawracaj głowy ;)

sorki, jestem za słaby na użyte terminy

co znaczy przerobić na EV?

żadnego zakupionego samochodu czy moto nie przerabiałem (nawet wydech w moto nie zmieniałem, co jest bardzo popularne) i nie zamierzam... 

Napisano
  • Autor

Toyota to też "nie moje", ale mają kilka modeli które jakbym dostał za free, to bym się nie pozbywał. "Prius" do roboty, LandCruiser w trasy czy Lexusy...

Mitsu natomiast wycofując z oferty EVO wycofało jedyny model jaki od nich możnabyło ewentualnie rozważać do zakupu:)

ja jestem, bardziej przy ziemi i wiem, że za free nic nie dostanę ;)

to jest taki rodzaj kalkulacji....

Napisano

ja jestem, bardziej przy ziemi i wiem, że za free nic nie dostanę ;)

to jest taki rodzaj kalkulacji....

twierdzisz ze jestes bardziej przy ziemi: w sensie rozsądku? czy ekologii? :)

bo jesli to pierwsze, to nijak tutaj nie pasuje PHEV :)

Napisano

myślałem

NX przymały

RX przydrogi :)

poczekać na Hybryde rav4 - będzie premiera na początku 2016, silnik ten co w NX a auto większe

Napisano
  • Autor

poczekać na Hybryde rav4 - będzie premiera na początku 2016, silnik ten co w NX a auto większe

aha, i le taka hybryda RAV4 bęzdie kosztowała...